kotka zagineła

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 02, 2022 15:53 kotka zagineła

Dzień dobry. wczoraj wieczorem wypuściłem kota i kotke (rodzenstwo) na podwórko. Gdy zabierałem koty do domu okazało się że nigdzie nie widać kotki, więc zamknąłem kota w domu, a ja poszedłem szukać kotki. Po godzinie szukania nie było po niej żadnego śladu. Dziś z rana wstałem i od razu przystąpiłem do szukania po wsi, przeszukałem ją cała, a kotki dalej nie było widać. Czy jest coś, co mogę zrobić by ją jakoś znależć? Kotka ma 6 miesięcy i ostatnio na podwórku widziałem kota sąsiadów, więc może istnieje możliwość, że zaszła w ciąże?

spal68

Od: Śro lis 02, 2022 15:44

Post » Śro lis 02, 2022 17:59 Re: kotka zagineła

Jeśli nie była jeszcze sterylizowana, a ma pół roku, to prawdopodobnie dostała rujkę i pewnie jest już w ciąży.
Szukaj, wystawiaj jedzenie, pytaj sąsiadów bliższych i dalszych, przeszukaj różne zakamarki, piwnice, budynki gospodarcze, garaż, poproś o to samo sąsiadów. I nie szukaj w dzień, kotka jest wystraszona i w dzień może się nie pojawić. Szukaj w nocy, wystawiaj jedzenie.
Oczywiście mogło się zdarzyć mnóstwo innych rzeczy, mógł ją potrącić samochód, zagryźć pies czy inne większe zwierzę, mógł człowiek zrobić jej krzywdę. Mogła zostać przypadkowo zamknięta w jakimś garażu, czy pomieszczeniu, gdzie próbowała się schronić. Ale najbardziej prawdopodobna jest wersja z rujką.
kotka powinna jak najszybciej trafić na sterylizację.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 02, 2022 18:27 Re: kotka zagineła

Tak wlasnie koncza szczesliwie wychodzace koty,drugiego radzę nie puszczać bez opieki
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Czw lis 03, 2022 0:08 Re: kotka zagineła

Jeśli lubi chrupki, to szukając możesz potrząsać torebką z chrupkami. Na mojego po ucieczce z domu to podziałało - ale dopiero w nocy, kiedy już był spokój. A gdzie konkretnie szukać, wiedziałam od sąsiadów.
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw lis 03, 2022 6:06 Re: kotka zagineła

Jeśli ginie kot wychodzący na znanym sobie terenie - to albo wróci następnego dnia cały i zdrowy albo spotkało go coś złego, ostatecznego lub jeszcze nie. I trzeba założyć to drugie - bo może żyje ale jest zagrozony, szukać, porozwieszac ogłoszenia z prośbą o wszelkie informacje i poproszeniem o zajrzenie do garaży, otwieranych w ostatnich dniach komórek i szop. Najbliższych sąsiadów trzeba obejść osobiście i poprosić o sprawdzenie podwórek, także kątow jeśli mają psy mogące skrzywdzić kota. Podobnie sprawdzić trzeba krzaczory w okolicy, pola. Szczególnie w pobliżu domu i ulicy (w szerokim pasie). Ale i dalej, szczególnie jeśli są w okolicy klusownicy. Kotka może siedzieć we wnykach :(. Skontaktować się z pobliskimi weterynarzami i zostawić kontakt do siebie. To samo schronisko i azyle. Kotkę mógł potrącić samochód i ktoś mógł jej udzielić pomocy.

Wypuszczałes sześciomiesięczną nie wykastrowaną kotkę i to jeszcze mając w zasięgu jej brata też pewnie płodnego?
Nie rozumiem :(

Kotka ma obroże?
Trzeba też sprawdzić wysokie drzewa i słupy w okolicy. Przerażony kot może wlecieć wysoko i nie potrafić zejść.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26