Kot jest agresywny

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 02, 2022 2:52 Re: Kot jest agresywny

Z tą zazdrością możesz mieć rację.

Mój kot ignoruje mnie przez 90% czasu, kiedy jesteśmy tylko we dwoje :D Moj chłopak pracuje, długo a ja z domu wychodzę najczęściej na 4-5 godzin, bo później pracuję z domu. Im więcej w domu pojawia się osób, tym on się robi bardziej wściekły. Często wpada do nas kuzyn i kiedy on jest, kot ma na niego wywalone (ale jak będzie więcej osób, a akurat on będzie przechodził, to jego też zaatakuje), ale wtedy dziwnym trafem mu się zbiera na amory, przychodzi do mnie, przytula się, albo chce się bawić.

Jeśli chodzi o przekupstwo... To moj kot jest wymarzonym politykiem, ponieważ nie jest w żaden sposób przekupny :p próbowałam już tej sztuczki. Przy gościach nie weźmie przekąski nawet ode mnie i to nawet jak się położy ją na podłodze.

Zamówiłam dzisiaj inne feromony do kontaktu (czy może obroże lepiej się sprawdzają i powinnam je kupić?) I Zamówiłam jakiś sprej z kocimiętką, który niby ma sprawić, że kot się zainteresuje zabawkami i może będę go mogła wybawic wędką, zamiast sie uganiać po domu.

Laurkachic

Od: Pon paź 31, 2022 11:20

Post » Śro lis 02, 2022 7:06 Re: Kot jest agresywny

Nie jestem fanką obróżek i nigdy nie stosowałam. Na Twoim miejscu zanim bym przyjęła cudzą teorię to bym te badania zrobiła. Nawet profilaktycznie podstawową morfologię szczególnie, że kot ma 8 lat.
Może coś siedzi w środku i kot wyładowuje frustrację na innych kiedy ma ku temu sposobność skoro to się nasiliło.

Spróbuj do wędki doczepić kawałek papieru. Czasem domowe urozmaicenie sprawia, że zabawka okazuje się świetna.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

[poprzednia]