Osiatkowanie balkonu - Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2022 15:21 Osiatkowanie balkonu - Łódź

Wiem, że pewnie jakbym poświęciła parę godzin na przeglądanie wątków, to gdzieś być może znajdę informację na ten temat, ale przyznam szczerze, że nie bardzo mam ochotę się przez nie przekopywać, no i niekoniecznie to co znajdę będzie aktualne. Stąd moje pytanie czy ktoś może w nieodległej przeszłości sam siatkował balkon/okna w Łodzi lub okolicach, albo zna kogoś kto to robił i może się podzielić kontaktem do fachowca. Ja siatkowałam balkon samodzielnie, a raczej za pomocą męża i sprzętu z zooplusa, ale jest to rozwiązanie tymczasowe, bo niby w tym roku ma nam spółdzielnia wejść na balkony i wszystko rozwalić. Potrzebuję fachowca dla syna, który kupił mieszkanie. Syn sam nie ogarnie nawet zakupu odpowiedniej siatki, więc wolał by ekipę, która wejdzie z własnym sprzętem i zrobi wszystko od a do z. Zrobi porządnie, acz niekoniecznie za milion złotych. Balkon na 3 piętrze na Retkini, raczej prosty do ogarnięcia, bo typu loggia czyli siatka potrzebna tylko z przodu, boki zabudowane.

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Pt mar 11, 2022 16:11 Re: Osiatkowanie balkonu - Łódź

Necz, piszę Ci pw.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto mar 22, 2022 19:04 Re: Osiatkowanie balkonu - Łódź

Po przejrzeniu ofert w czeluściach internetu syn znalazł takie dwie firmy, które siatkują w Łodzi:
https://www.siatkidlakotow.pl/
https://kotnabalkonie.pl/
Ceny zbliżone, siatka z opisu wydaje się, że identyczna, na zdjęciach za dużo wypatrzeć się nie da, ale może ktoś miał do czynienia z którąś z tych firm i może ją polecić lub wręcz przeciwnie - odradzić. Obie firmy działają na terenie całej Polski. Będę wdzięczna za opinie.

Necz

Post » Pt mar 25, 2022 19:25 Re: Osiatkowanie balkonu - Łódź

Mam siatkę z zooplusa, wzmacniana drucikiem. Z mojego doswiadczenia - wytrzymała, relatywnie tania i ładnie się prezentuje.
https://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_ ... a&i=1&ro=1

Użyta na klatce od ~1,5 roku (2m x 3m x 1.6m). Nie drze się, trzyma dobrze, a jeden z kotów lubi się po niej wspinać i skakać z rozbiegu. Podobnie na oknach - wszędzie trzyma, fajnie się naciąga i dość elegancko wygląda. Teraz robię większy wybieg (prawie 60m2) z tej samej siatki, wersja "beta" już stoi i fajnie się z tym pracuje, koty zadowolone. Po ostatnich wichurach ściągałam sporo gałęzi z tej konstrukcji (wszystko jest mocowane między drzewami), ale siatka nigdzie się nie podarła.

imatotachi

Od: Śro maja 17, 2017 19:35

Post » Sob mar 26, 2022 1:46 Re: Osiatkowanie balkonu - Łódź

Ze względów zdrowotnych syn sam siatki nie założy. Mąż mógłby, ale to kawał balkonu i 3 piętro więc jednak padło na firmę, tylko chcieliśmy poznać jakieś opinie, ale skoro nikt się nie chce podzielić, to wybierzemy w ciemno. Najwyżej się po ewentualnych partaczach poprawi. Dla nas to nie pierwszyzna, bo mamy wyjątkowe "szczęście" do tzw. fachowców.

Necz