Przerzuty do płuc -ile czasu zostało?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2022 10:48 Re: Przerzuty do płuc -ile czasu zostało?

Nie wiem czy ktoś tutaj jescZe zajrzy, ale jestem obecnie w podobnej sytuacji. Kotka miała wycinane obie listwy mleczne, jednak ok 4 tyg temu zauważyliśmy nowego guzka na brzuchu (niewielki 5mm). Tydzień temu zrobiliśmy również rtg żeby zobaczyć płuca jednak obraz jest dość niejasny. Bobi od kiedy ja mam miała dość dziwny obraz płuc, dużo zacienien. Staram się przygotować na najgorsze. Kotka jest jak narazie w dobrej kondycji, je, biega, niczego po niej nie widać. Czuje się okropnie bo za 3 tyg wyjeżdżamy na 2,5tyg wakacje. W tym czasie będzie mieszkać u nad babcia żeby mieć oko na kota. Próbowałam odwołać urlop jednak partner się nie zgodził i kompromisem było sprowadzenie babci. Strasznie się boje jednak ze ona nie zauważy ewentualnego pogorszenia stanu zdrowia kotki, oraz to ze w razie czego nie zdążę się z nia pożegnać. Wiem ze to ile czasu nam zostało to jak wróżenie z fusów, zastanawiam się jednak co w tej sytuacji zrobić. Powtórzyć za 3 tyg przed samym wyjazdem rtg? Na co ewentualnie uwrażliwić babcie?
Dodam ze każda wizyta u weta jest dla kotki ogromnym stresem, 10min jazdy samochodem a kotka , siusia,ślini się, wymiotuje.

Froggy89

Od: Śro maja 19, 2021 12:41

Post » Pt mar 11, 2022 12:23 Re: Przerzuty do płuc -ile czasu zostało?

Szkoda, że wyjeżdżasz, bo kotka może trochę się zestresować, a stres jest zabójczy dla kota, może choroba sie nasilic, uaktywnic. Nie piszę żeby Ciebie straszyc, ale tak może byc.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

[poprzednia]