KOCIA FONTANNA / POIDEŁKO - pilnie potrzebna pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

którą fontannę / poidło masz?

Ankieta wygasła Czw maja 17, 2012 17:16

Lucky Kitty poidełko
0
Brak głosów
Drinkwell ORGINAL
0
Brak głosów
Drinkwell PLATINUM
4
44%
Drinkwell MINI
0
Brak głosów
Trixie Fresh Flow DeluxE
2
22%
inną
3
33%

Liczba głosów : 9

Post » Czw sie 02, 2012 6:48 Re: KOCIA FONTANNA / POIDEŁKO - pilnie potrzebna pomoc

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt gru 21, 2012 7:32 Re: KOCIA FONTANNA / POIDEŁKO - pilnie potrzebna pomoc

Moja kicia zaczęła więcej pić po zmianie plastikowej miski na porcelanową (może też być ew. ceramiczna) - chyba jej woda lepiej smakuje, więc może zamiast kupowania poidełka dla tych kotków, które nie chcą pić z plastikowych miseczek, warto zacząć od zmiany miski na ceramiczną.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw lip 15, 2021 11:09 Re: KOCIA FONTANNA / POIDEŁKO - pilnie potrzebna pomoc

Zanosze sie z kupnem fontanny/poidełka dla swojego rudzielca i szukam wiedzy. Czym sie kierować przy zakupie i na co zwrócic uwage by służyło i w miarę wyglądało..

Karpatia

Od: Śro cze 16, 2021 8:28

Post » Pt lip 16, 2021 7:02 Re: KOCIA FONTANNA / POIDEŁKO - pilnie potrzebna pomoc

Ja przetestowałam dwa poidełka typu fontanna: - 1. po 6 miesiąca (sama sobie gratuluje za wytrzymałość) szczęśliwie się jej pozbyłam. Ustrojstwo było głośne. Koty na pojemnik wchodziły i kilkakrotnie został wywrócony - właściwie z mojej winy, bo nie dopilnowałam, aby był pełen (żeby sprawdzić poziom wody trzeba zdjąć przykrywkę). Jeden z kotów za główne zadanie wyznaczył sobie wyszarpywanie filtru z pojemnika (wielokrotnie mu się to udało) kompletnie go rozwalając.
https://zwierzaki.pl/fontanna-dla-kota
Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2021 13:45 przez noora, łącznie edytowano 1 raz

noora

Od: Pon lut 09, 2015 20:48

Post » Pt lip 16, 2021 8:19 Re: KOCIA FONTANNA / POIDEŁKO - pilnie potrzebna pomoc

Karpatia pisze:Zanosze sie z kupnem fontanny/poidełka dla swojego rudzielca i szukam wiedzy. Czym sie kierować przy zakupie i na co zwrócic uwage by służyło i w miarę wyglądało..

ja wszystkim polecam tę https://www.zooplus.pl/shop/koty/automa ... nna/151732
sama mam 3 w różnych kątach mieszkania, wszystkie koty lubią z niej pić plus korzystają psy/pies, kilku osobom poleciłam i wszystkie są zadowolone, a koty korzystają. Ale to fontanna, która musi być włączona, że kot się z niej mógł napic ( u mnie chodzą 24/7 ). Dobrze się myje, ale z czasem ta wierzchnia warstwa się zakamienia i trzeba z kamieniem walczyć- okładanie octem, zalewanie kwaskiem cytrynowym działa dobrze.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

[poprzednia]