Głupolek.. Proszę o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2014 17:14 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

leeann pisze:A pytałaś o ewentualną pomoc przy szczepieniu i kastracji skoro nie masz własnych funduszy, a kocurek jest przygarniętą znajdą?
Warto spytać zarówno fundacji jak i w urzędzie gminy. Tak jak pisała OlaLola często bywa tak, że fundacje nie mają miejsc w DT, ale wspomagają ludzi którzy zaopiekowali się znajdkami właśnie poprzez finansowanie szczepień czy kastracji.
Gdy w zeszłym roku miałam wysyp kociąt w pracy pierwszy miot (szt. 4) obrobiłam sama, ale później były jeszcze 2 mioty i wtedy właśnie pomógł mi Jokot, kociaki miały zapewniony pierwszy przegląd, ewentualne leczenie i szczepienie plus sterylkę jednej z mamusiek. Drugą sterylizowałam na talon gminny, a trzeciej nie udało się złapać.

Zapytać o pomoc to nie wstyd, ważniejsze jest życie które można uratować i w przypadku kastracji - ograniczyć nieszczęście które może przyjść na świat całkowicie niechciane. :(

Właśnie po długim próbowaniu dodzwoniłam się do Cichego Kąta :) A więc opisałam jaka jest sytuacja i dowiedziałam się że nie pomagają odnośnie szczepień bo nie mają na to funduszy.. Ale jak najbardziej pomagają odnośnie kastracji/sterylizacji :) Powiedziano mi również że nie trzeba szczepić kocurka przed kastracją.. Ale jeżeli wychodzi na dwór to dobrze go zaszczepić na wściekliznę i coś jeszcze(ale nie pamiętam). Teraz będę dzwoniła do weta bo nie umiałam się wcześniej dodzwonić i umówię się na kastrację. :)

Anetka_M

Od: Czw maja 22, 2014 9:36

Post » Czw cze 12, 2014 17:24 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

A więc mam dzwonić do weta w przyszłym tygodniu ponieważ zaproponowany termin (jutro) mi nie pasuje..

Anetka_M

Post » Śro cze 18, 2014 9:23 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

W piątek Głupolka czeka kastracja :) Dziękuję wszystkim za pomoc. :)

Anetka_M

Post » Śro cze 18, 2014 12:20 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

Anetka_M to jak jest - zostawiasz kotecka dla siebie? 8)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro cze 18, 2014 17:57 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

klaudiafj pisze:Anetka_M to jak jest - zostawiasz kotecka dla siebie? 8)

Szczerze to przyzwyczaiłam się do niego ale nie tylko ja decyduje w domu... Póki co to dalej szukam mu nowego, dobrego, kochającego domku:)

Anetka_M

Post » Sob cze 21, 2014 12:16 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

Witajcie :)
Głupolek już jest po kastracji. Zabieg był wykonany wczoraj. Póki co to strasznie się denerwuje bo nie wypuszczam go z domu.A ja mam w domu horror z tego powodu. Nie wiem jak długo mam go trzymać w domu.On tu szału dostaje.Musze uważać na niego bo otwiera sobie sam drzwi i zamki przekręca cwaniak.Kiedy mogę go wypuścić?

Anetka_M

Post » Sob cze 21, 2014 13:05 Re: Głupolek.. Proszę o pomoc

Pewnie szału dostaje, bo też jest to dla niego dziwne uczucie. Moja Kotka nie umiała wysiedzieć po sterylizacji, bo brzuch ją bolał i zaszycie i to powodowało że była nerwowa. Ale ile dokładnie powinien być w domu to nie wiem - inaczej jest z kocurkiem, ale raczej na pewno nie powinien być wypuszczony, bo mógłby zakazić ranę. Kocurka miałam już "wypędzlowanego" i niewychodzącego, więc nie znam tematu :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia]