Dziwny przypadek kotki z wymiotami

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 19, 2013 20:12 Re: Dziwny przypadek kotki z wymiotami

katarzyna1207 pisze:
rysiowaasia pisze:A jaki lek dostaje? Bo u mojej kotki podejrzenie pada własnie na eozynofilowe zapalenie żołądka i jelit. Moja dostaje Depo-Medrol. Działa ok 3 tyg

Pabi - Dexamethason w tabletkach ... w tej chwili w ilościach prawie homeopatycznych ...Miał dwie endoskopie i dwa razy badanie histopatologiczne...weci upierali się przy nowotworze ... :cry: Dopiero prof. R. Lechowski trafił z diagnozą ...A był już w takim stanie, że dwukrotnie umawiałam wizytę, żeby wetka uśpiła ...

Dziękuję za odpowiedź. Poczytam o tym leku, spytam moją panią doktor.
W naszym przypadku,az tak źle nie było, żeby umawiać sie na... :(
Moja koteńka mała 2 razy USG ale na szczęscie wykluczono chłoniaka ( choć węzły chłonne krezkowe miały 3 cm dł)
Własnie steryd przestaje działać...słabszy apetyt, chwyta mięsko, wypluwa, chce jeść, ale nie może...Jutro rano pewnie zwymiotuje. To jest jakas trauma dla mnie...W nocy nasłuchuję...czy wymiotuje...czy nie.Wystarczy,ze za oknem idzie jakas kobieta w szpilkach.Ten stukot mnie budzi...
Myślę,ze kicia"pompuje" przed wymiotami :cry:
A mnie boli żołądek :|

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pon lis 25, 2013 9:08 Re: Dziwny przypadek kotki z wymiotami

Mam kociaka z białaczką, bardzo silny stan zapalny dziąseł, dostał steryd - polcortolon.
Wymiotuje, nie je - jesteśmy tuż przed decyzją, żeby......
Ale wiadomo - człowiek kota czepia się nadziei pazurami
Może coś podpowiecie
No i jak Wasze kociska
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

[poprzednia]