MITOLOGIE ŚWIATA- koniec :) Dziękuję

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sie 19, 2009 23:59 MITOLOGIE ŚWIATA- koniec :) Dziękuję

każdą pozycję startujemy od 5 zł + zryczałtowany koszt wysyłki (list polecony) 4 zł (ewentualne nadwyżki dopiszę oczywiście do przelewu na Kasę, istnieje także możliwość odbioru osobistego) , tydzień od pierwszej oferty. Przy zakupie powyżej 3 rzeczy w przeciągu 2 tygodni na moich aukcjach na KK wysyłka na mój koszt.

1. Maria Frankowska „Mitologia Azteków”

„Mitologia Azteków” stanowi pierwszą u nas próbę obszerniejszego, bardziej całościowego, choć oczywiście ujętego skrótowo z racji typu serii wydawniczej, omówienia skomplikowanego świata wierzeń Azteków. Celem książki jest przede wszystkim zaznajomienie Czytelnika ze źródłami i problemami wiążącymi się z badaniami systemu religijnego tego ludu, zwrócenie uwagi na drogi rozwoju jego religii, na wpływy, jakim podlegała i na rolę jaką odgrywała zarówno w życiu jednostki, jak i całej społeczności azteckiej oraz zachęcenie go do bliższego poznania świata myśli ludzi odległych w czasie i przestrzeni, którzy w stworzonej przez siebie wizji universum szukali rozwiązania tych samych zagadek bytu, jakie niepokoją także współczesnego człowieka, zadawali sobie podobne pytania dotyczące celu i sensu życia ludzkiego i snuli podobne rozważania nad wielką niewiadomą nieuchronnego końca i przemijania wszelkich żywych istot, spraw i rzeczy.

stan dobry +

2. Maria Składankowa „Mitologia Iranu”

stan dobry +

3. Maria Magdalena Kośko „Mitologia ludów Syberii”

stan bdb -

4. Ryszard Piwiński „Mitologia Arabów”

Mitologia arabska jest ważkim czynnikiem właściwego zrozumienia i poznania kultury muzułmańskiej.

myślę, że warto przeczytać- szczególnie, że chcąc nie chcąc mamy coraz więcej styczności ze światem muzułmańskim :) stan bdb :)

5. Halina Ogarek- Czoj „Mitologia Korei”

Mitologia koreańska została spisana w wiele wieków po wprowadzeniu do Korei takich systemów religijno- filozoficznych jak buddyzm, konfucjanizm i taoizm. Elementy tych religii- przemieszane z rodzimymi wierzeniami animistycznymi, okraszone obecnymi od wieków w świadomości i życiu Koreańczyków wyobrażeniami ukształtowanymi przez chińskie teorie jin- jang, pięciu głównych pierwiastków, czy feng- shui- tworzą niepowtarzalny klimat mitycznych opowieści koreańskich.

Z A P R A S Z A M !!!
Ostatnio edytowano Pon paź 05, 2009 21:54 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 3 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 20, 2009 8:48

o rany, zz torbami pójdę... a w torbach - same książki z bazarków :twisted:

1. Maria Frankowska „Mitologia Azteków”

3. Maria Magdalena Kośko „Mitologia ludów Syberii”

za wywoławcze poproszę :)
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw sie 20, 2009 9:37

U mnie też ostatnio przybywa książek z Bazarku , ale mitologię Azteków to bym sobie przeczytała - więc 10 zł proponuję.
11.03.2011 Śpij słodko Bajeczko.
Obrazek

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Czw sie 20, 2009 23:58

a ja właśnie wyprzedaję książki i płyty, żeby mieć jak najmniej pakowania przed odnawianiem ścian, a przy okazji pomóc kotom :)

bardzo Wam obu dziękuję, aktualne notowanie przedstawia się następująco:

1- krakusik8 10 zł
2-
3- Malk 5 zł
4-
5-

:1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto sie 25, 2009 14:32

podrzucam :)

nr 3 - 6 zł

nr 5 - wywoławcza

jeśli wygram, zapłacę po 7 września, ok?
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw sie 27, 2009 14:52

ok :)

myślę, że warto przedłużyć aukcję "5"-ki o 4 dni, kiedy forum będzie nieczynne, aby dać chętnym szansę :)

1- krakusik8 10 zł SPRZEDANE
2-
3- Malk 6 zł SPRZEDANE
4-
5- Malk 5 zł do 5.09. 15:32 czasu forumowego
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw wrz 10, 2009 0:29 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

ktoś reflektuje na mitologię Arabów i Iranu? :)

2-
3- Malk 6 zł SPRZEDANE
4-
5- Malk 5 zł SPRZEDANE
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie wrz 13, 2009 23:20 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

Tak, poproszę obie za wywoławcza.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon wrz 14, 2009 8:19 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

To ja poproszę nr 4 za wywoławczą.

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Pon wrz 14, 2009 23:44 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

martazd pisze:To ja poproszę nr 4 za wywoławczą.

Wywoławcza już była :)

koconek pisze:Tak, poproszę obie za wywoławcza.

2- koconek do 21.09. 00:20 czasu forumowego
3- Malk 6 zł SPRZEDANE
4- koconek do 21.09. 00:20 czasu forumowego
5- Malk 5 zł SPRZEDANE
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto wrz 15, 2009 5:43 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

Faktycznie, przeoczyłam. To za 10 poproszę.

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Czw wrz 17, 2009 20:56 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

dziękuję :D

2- koconek 5 zł do 21.09. 00:20 czasu forumowego
3- Malk 6 zł SPRZEDANE
4- martazd 10 zł do 21.09. 00:20 czasu forumowego
5- Malk 5 zł SPRZEDANE
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt wrz 18, 2009 12:45 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

te które zostały po 15 każda

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Nie wrz 20, 2009 23:38 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- na KK

dziękuję :D

i dokładam 2 nowe- dziś dopiero mama odkopała na regale:

6. Jadwiga Lipińska, Marek Marciniak- Mitologia starożytnego Egiptu

stan - nówka sztuka :)

7. Mieczysław J. Künstler- Mitologia chińska

stan - nówka sztuka :)

zapraszam :)

aktualny stan:

2- malgosiab 15 zł SPRZEDANE
3- Malk 6 zł SPRZEDANE
4- malgosiab 15 zł SPRZEDANE
5- Malk 5 zł SPRZEDANE
6-
7-
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon wrz 21, 2009 13:26 Re: MITOLOGIE ŚWIATA- dodałam dwie NOWE!! na KK

to też po 15 poproszę

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

[następna]