KSIĘGARSKI TUZIN- na KK - koniec :)

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto sie 18, 2009 0:33 KSIĘGARSKI TUZIN- na KK - koniec :)

Kasy Kastracyjnej mam nadzieję nikomu przedstawiać nie muszę

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... &start=720

każdą pozycję startujemy od 5 zł + zryczałtowany koszt wysyłki (list polecony) 4 zł (ewentualne nadwyżki dopiszę oczywiście do przelewu na Kasę, istnieje także możliwość odbioru osobistego) , tydzień od pierwszej oferty. Przy zakupie powyżej 3 rzeczy w przeciągu 2 tygodni na moich aukcjach na KK wysyłka na mój koszt.

1. WIELKIE PODRÓŻE przez kontynenty

Autorzy tej książki opisują podróże, podczas których dotarli do odległych zakątków świata. Interesujące teksty i piękne zdjęcia sprawiają, że Czytelnik poznaje luksus i romantyzm przejeżdżającego przez Europę Orient Expressu, bierze udział w egzotycznym safari w Afryce Wschodniej, przemierza odległy Radźastan pociągiem zwanym Pałacem na Kołach, ogląda skaliste brzegi Jangcy z pokładu rzecznego statku oraz podąża śladami kanadyjskich osadników i pionierów, budujących transkanadyjską kolej. Dodatkową atrakcją książki są archiwalne zdjęcia i biografie ludzi, związanych z opisywanymi miejscami.

... a jeszcze inną idealny stan i cena w księgarni wynosząca 87 zł :)

2. Dorothy Uhnak „Fałszywy świadek”

Brutalny napad na popularną prezenterkę telewizyjną wywołuje w Nowym Jorku rozruchy, odbija się echem w świecie show- biznesu i polityki, uaktywnia radykałów i feministki. Śledztwo prowadzi kobieta prokurator wraz ze swoim młodym kochankiem.

Jak ta sprawa wpłynie na ich życie osobiste?
Czy ofiara może być wiarygodnym świadkiem?
Kogo dotknie przekleństwo rzucone przez matkę podejrzanego?

stan bdb -

3. Joanna Chmielewska „Hazard”

Hazard. Cóż to jest hazard?
Niewątpliwie rodzaj namiętności. Namiętności zaś bywają rozmaitego gatunku. Niekoniecznie muszą przybierać postać naganną i stawać się zgubne, zdarzają się nawet zgoła pożyteczne, ale uczucia budzą prawie dokładnie takie same.

do hazardu nikogo nie namawiam, za to do lektury jak najbardziej :) stan dobry :)

4. Giles Blunt „Lodowata burza”

„Najpierw przyszło ocieplenie. Trzy tygodnie po Nowym Roku termometr zrobił coś, czego w Algonquin Bay nie robi nigdy w styczniu: pokazał temperaturę powyżej zera. Potem nadeszła mgła”.

A potem seria makabrycznych odkryć- w domu na odludziu i w lesie za miastem. Wkracza John Cardinal z wydziału zabójstw, „detektyw z tajemnicą”. Wie, że ma do czynienia z bezwzględnym mordercą. Ale dlaczego do śledztwa włączają się tajne służby? Czy rzeczywiście ścigają terrorystów? Czy może chcą skierować dochodzenie na fałszywy trop?

Giles Blunt roztacza atmosferę zagrożenia i niepewności. Napięcie narasta, gdy wraz z Johnem Cardinalem prowadzimy śledztwo: w Nowym Jorku, Montrealu i w Algonquin Bay- samotnym, zimnym, ściętym lodem burzy stulecia.

stan bdb - , wciągająca lektura – polecam :)

5. Sasha Fenton „Astrologia – zdrowie, związki z innymi, życie zawodowe, dom i ogród, rozrywki. Z pomocą astrologii w pełni wykorzystujesz swoje życiowe możliwości.”

Ten fascynujący przewodnik po astrologii zodiakalnej objaśni, jak wielkie znaczenie ma dla Ciebie znak urodzenia i jak w każdej chwili Twojego życia wpływa na dokonywane wybory.
Z książki tej dowiesz się, w jaki sposób Twój znak oddziałuje na całe Twoje życie, od związków z innymi przez zdrowie, styl ubierania się, preferencje zawodowe, po urządzenie domu i sposób spędzania wakacji.
Z pomocą Astrologii poznasz dogłębnie sekretne właściwości Twojego znaku zodiaku, co pozwoli ci lepiej zrozumieć własną osobowość i naturę związków z innymi. Dowiesz się też, co Tobie i Twoim bliskim przyniesie przyszłość.

Sasha Fenton zajmuje się zawodowo astrologią, chiromancją i tarotem, publikuje w wielu brytyjskich gazetach i magazynach, występuje w licznych audycjach radiowych. Jest byłą przewodniczącą Brytyjskiego Stowarzyszenia Astrologicznego i Psychotronicznego, uczy i wykłada na całym świecie na temat astrologii, tarota, przepowiadania przyszłości, chiromancji. Sprzedano ponad 5 000 000 egzemplarzy książek jej autorstwa.

stan bdb :)

6. Gavin Kennedy „Negocjacje doskonałe”

Umiejętność skutecznego prowadzenia negocjacji jest dziś niezbędna zarówno w świecie interesów, polityki, jak i w codziennym życiu.

Chcesz wiedzieć, jak wynegocjować dobry kontrakt? Wyższe wynagrodzenie? Niższą cenę nowego domu czy samochodu? W tej książce znajdziesz jasne, konkretne wskazówki, jak sobie radzić w takich sytuacjach, a także jak unikać błędów, przez które rozmowy mogą zakończyć się fiaskiem. Jeśli zastosujesz je w pracy, w domu, na forum publicznym- uzyskasz więcej, w krótszym czasie i mniejszym stresie niż dotychczas.

Gavin Kennedy jest jednym z najbardziej liczących się w Europie ekspertów w dziedzinie negocjacji. Od ponad 25 lat szkoli negocjatorów. Jest dyrektorem do spraw zarządzania Negotiate Ltd w Edynburgu.

stan ideał :)

7. H. Leighton Steward, Morrison Bethea, Sam S. Andrews, Luis Balart „Żyj bez cukru!”

Spójrzmy prawdzie w oczy. Dieta niskotłuszczowa nie działa. Tysiące osób pragnących schudnąć, i z tego powodu ograniczających spożycie tłuszczu, bardzo szybko, po początkowym sukcesie, tyje jeszcze bardziej. Dlaczego? PROBLEMEM JEST ZBYT WYSOKIE SPOŻYCIE CUKRU! a jest go pełno właśnie w produktach niskotłuszczowych.

W tej książce znajdziesz:

informacje jakie produkty należy jeść
o jakich porach dnia
KOMBINACJE produktów powodujące tycie
propozycję zdrowego menu na dwa tygodnie

stan dobry z minusem

8. Lydie Raisin „120 ćwiczeń dla zdrowia”

Książka zawiera specjalny 4- tygodniowy program ćwiczeń o coraz większym stopniu trudności. Można go powtarzać przez cały rok. Poprawa jędrności ciała jest widoczna już po dwóch miesiącach systematycznych ćwiczeń.
Metoda jest skuteczna dzięki stosowaniu 15- minutowych ćwiczeń, podczas których pracują wszystkie mięśnie w różnych partiach ciała.

stan bdb +

9. Agatha Christie „Samotny Dom”

Czy ten testament był sfałszowany? - zawołał Vyse.
Oczywiście, że sfałszowany – powiedziała Nick z oburzeniem. - Chyba nie wyobrażacie sobie, że spisałabym taki idiotyczny testament. Zapisałam Samotny Dom Charlesowi, a wszystko inne Fryderyce.
Mówiąc to, podeszła do przyjaciółki i wtedy właśnie się stało!
Wybuch płomienia zza okna i gwizd kuli, Potem drugi. Jęk zza okna i odgłos ciężkiego upadku...

10. Stanisław Biskupski „Boso wśród gwiazd”

Jest to powieść psychologiczno- obyczajowa z dużą subtelnością i wnikliwością ukazująca różne postawy dziewcząt mieszkających w internacie w niedużym mieście.

stan db + , polecam- bardzo ciekawa lektura :)

11. Len Deighton „Nalot”

Gdy eksplodował pocisk artylerii przeciwlotniczej, Kosher właśnie próbował usunąć bombę świetlną z pogiętej pochylni. Szybko odzyskał równowagę, pochwycił gaśnicę i zaczął przedzierać się na tył w stronę pożaru. Niektóre przegrzane naboje 0,303 cala zaczęły eksplodować, a ich pociski z gwizdem rykoszetowały po metalowej konstrukcji. Walczący z ogniem Cohen dostrzegł, że wielka bomba świetlna o mocy kilku milionów świec zaczyna się tlić.

„Najlepsza książka o działaniach lotnictwa podczas II wojny światowej jaką czytałem”- Marszałek RAF Sir Denis Crowley- Milling

stan niestety tylko dst +, ale lekturze to nie przeszkadza- kawał dobrej, mocnej literatury :)

12. Denis Guedj „Twierdzenie papugi”

Zainspirowana „Światem Zofii” Josteina Gaardera powieść, której na wpół sensacyjna fabuła służy popularyzacji matematyki i jej historii. Bestseller we Francji i innych krajach, Przełożona na 15 języków.
Paryski antykwariusz Pierre Ruche otrzymuje od przyjaciela z Brazylii niezwykłą przesyłkę- bogatą bibliotekę złożoną z książek poświęconych matematyce. Z ciekawością zagłębia się w otrzymany księgozbiór. Rozpoczyna od starożytnych matematyków greckich: Talesa, Pitagorasa, Euklidesa, by następnie zająć się średniowieczną matematyką Wschodu i bliższymi współczesności uczonymi jak Euler, Galois, Boole, Hilbert, Fourier. Jego dociekaniom towarszyszy młoda kobieta, trójka dzieci oraz gadająca papuga Nofutur, skrywająca tajemnicę pewnego dowodu. W miarę rozwoju akcji czytelnik poznaje niezwykłe koleje życia wielkich matematyków i ich odkrycia.

stan dobry – naprawdę fascynująca i pouczająca lektura :)

13. Katarzyna Grochola „Zdążyć przed pierwszą gwiazdką”

"... Noc przed Wigilią była najbardziej przykra.
Święta nie są dla ludzi samotnych, święta są dla rodzin, dla dzieci...Święta są dla przyjaciół. To co robimy? My do was czy wy do nas?..."

stan dobry

Z A P R A S Z A M !!!

edit: poszukiwanie zagubionej literki
Ostatnio edytowano Czw sie 27, 2009 14:24 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 3 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 18, 2009 6:04

To zaczynamy. Piąteczkę poproszę :)

eski

Od: Sob lip 25, 2009 13:29

Post » Wto sie 18, 2009 7:09

rozpoczynam nr 1
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Wto sie 18, 2009 7:50

1 za 10.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Wto sie 18, 2009 8:05

13 za wywoławczą
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Wto sie 18, 2009 9:04

Chmielewską za wywoławczą poproszę :)
Szczęście to jedyna wartość, która się mnożny, jeśli się ja dzieli.

Marna

Od: Czw lis 25, 2004 18:45

Post » Wto sie 18, 2009 10:26

1 za 15 poprosze

I przy okazji Aga bardzo dziekuje! :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto sie 18, 2009 12:41

2. Dorothy Uhnak „Fałszywy świadek”

9. Agatha Christie „Samotny Dom”

za wywoławcze poproszę :)
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto sie 18, 2009 13:06

nr 10 za wywoławczą i nr 13 za 6zł :)

Alexz23

Od: Pt cze 19, 2009 16:33

Post » Wto sie 18, 2009 15:27

1 za 16; 7, 8, 12 za wywoławcze

hibpo

Od: Wto sty 13, 2009 16:20

Post » Wto sie 18, 2009 18:43

to ja 1 za 20 :D
Obrazek

anja11

Od: Pon wrz 17, 2007 14:18

Post » Śro sie 19, 2009 0:45

i tak z tuzina wyszła nam kolejna szczęśliwa trzynastka ;)

bardzo dziękuję, oto aktualne zestawienie:

1- anja11 20 zł
2- Malk 5 zł
3- Marna 5 zł
4- (czeka)
5- eski 5 zł
6- (czeka)
7- hibpo 5 zł
8- hibpo 5 zł
9- Malk 5 zł
10- Alexz23 5 zł
11- (czeka)
12- hibpo 5 zł
13- Alexz23 6 zł
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro sie 19, 2009 16:55

13 za 7 :)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw sie 20, 2009 7:33

12 za 7 zł
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sie 20, 2009 23:45

dziękuję :)

1- anja11 20 zł
2- Malk 5 zł
3- Marna 5 zł
4- (czeka)
5- eski 5 zł
6- (czeka)
7- hibpo 5 zł
8- hibpo 5 zł
9- Malk 5 zł
10- Alexz23 5 zł
11- (czeka)
12- CoToMa 7 zł
13- makrejsza 7 zł
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]