KSIĘGARNIA KOCIARZA - na KK- koniec :D

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 06, 2009 23:18 KSIĘGARNIA KOCIARZA - na KK- koniec :D

Potrzeby cały czas duże, a Kasa świeci pustkami... dlatego wystawiam sporo książek o kociej tematyce, żeby choć trochę pomóc załatać dziurę budżetową:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... &start=600

każdą pozycję startujemy od 7 zł + zryczałtowany koszt wysyłki (list polecony) 4 zł (ewentualne nadwyżki dopiszę oczywiście do przelewu na Kasę, istnieje także możliwość odbioru osobistego) , tydzień od pierwszej oferty. Przy zakupie powyżej 3 rzeczy w przeciągu 2 tygodni na moich aukcjach na KK wysyłka na mój koszt.

1. Terry Pratchett, Gray Jolliffe "KOT w stanie czystym" - do 14.08 12:10 czasu forumowego

Prawdziwy Kot...
Prawdziwe koty nigdy nie jedzą z miseczek (a przynajmniej nie z takich, które są oznaczone DLA KOTA).
Prawdziwe koty nigdy nie noszą obroży przeciw pchłom...
ani nie pojawiają się na kartkach urodzinowych...
ani nie gonią niczego, co ma w środku dzwoneczek.
Prawdziwe koty jedzą tarty. I podroby. I masło.
I wszystko inne, co zostanie na stole. Potrafią usłyszeć otwierające się drzwi lodówki dwa pomieszczenia dalej.
Prawdziwe koty nie potrzebują imion.
Ale często są imionami nazywane.
"Aarghwynochastądtydraniu" świetnie się nadaje.

stan praktycznie idealny, polecam :)

2. Hannelore Grimm "Szczęśliwe koty domowe" - do 14.08. 12:10

Nawet jeśli ktoś nie może lub nie chce wypuszczać kota na dwór, nie musi rezygnować z towarzystwa tego domowego zwierzęcia o aksamitnych łapach i powściągliwym charakterze. Poradnik ten ułatwia- również początkującym i dzieciom- utrzymanie, pielęgnację i zajmowanie się kotem trzymanym wyłącznie w mieszkaniu.
- Czego potrzebuje kot trzymany w mieszkaniu?
- Wszystko, co niezbędne do prawidłowej pielęgnacji
- Część praktyczna: tabele, listy, plany pielęgnacji
- Rzut oka na najpiękniejsze koty rasowe

Stan idealny, dodatkowy plus za przepiękne zdjęcia :)

3. Annie Bruce "Kot doskonały" - do 15.08 15:26

"Chcę Ci pomóc zbudować taką relację z Twoim kotem by był on silny psychicznie i jednocześnie szczęśliwy. Nie będzie Cię to kosztowało ani dużo czasu, ani pieniędzy. Posiadanie takiego kota nie jest kłopotliwe o ile wiesz jak postępować..." Annie Bruce

stan b. dobry.

4. Koty rasowe- album ze zdjęciami (64 strony) z kolekcji DZIENNIKA - do 17.08 12:16

stan idealny.

5. - do 20.08 13:30

polecam i zapraszam :D

edit: literuffka
Ostatnio edytowano Pon sie 24, 2009 22:16 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 5 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 07, 2009 10:46

I tutaj dziekuje :) :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt sie 07, 2009 11:10

To zacznę:
1 i 2 za wywoławczą :)
1 jest niesamowita.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pt sie 07, 2009 21:55

Hopsa :)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob sie 08, 2009 14:26

3-kę za wywoławczą :-)
Once maine coon - always maine coon!

Invar

Od: Nie cze 25, 2006 0:50

Post » Sob sie 08, 2009 17:07

16 za jedynkę :>
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Sob sie 08, 2009 17:41

Poproszę jedynkę za 18zł

fishy

Od: Nie maja 17, 2009 21:21

Post » Pon sie 10, 2009 10:39

8O 8O 8O :D

dziękuję Kochane (i Kochani?) :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 10, 2009 11:16

Nikt nie chce 4? To ja poproszę.
Obrazek KSIĘŻNICZKA MARTINI
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.

Villemo7

Od: Pt gru 23, 2005 11:12

Post » Wto sie 11, 2009 10:16

dziękuję :D

aktualne zestawienie:

1- 18 zł fishy
2- 7 zł hydra_pl
3- 7 zł Invar
4- 7 zł Vilemo7
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sie 11, 2009 23:03

postanowiłam dołączyć jeszcze jedną książkę- z tej samej serii co nr 4:

5. Bruce Fogle, Andrew Edney "Wielka encyklopedia. Koty. Opieka - tom 1"

Andrew Edney- ceniony lekarz weterynarii, prezes Światowego Stowarzyszenia Lekarzy Małych Zwierząt, członek brytyjskiego Królewskiego Towarzystwa Medycznego, autor i współautor wielu publikacji z zakresu weterynarii, hodowli zwierząt oraz zootechniki.

Bruce Fogle- autor wielu książek o kotach i psach, lekarz weterynarii pracujący w Anglii, członek Królewskiego Kolegium Lekarzy Weterynarii, autorytet w dziedzinie zachowania się kotów, ich hodowli i opieki weterynaryjnej.

Wielka Encyklopedia. Koty to kompendium wiedzy o tych niezwykłych zwierzętach. Przyjaciele i hodowcy zgłębią dzięki niemu wiadomości o rasach kotów, znajdą tutaj szczegółowe informacje i praktyczne porady dotyczące wszelkich potrzeb i zachowań swoich ulubieńców, a także opieki nad nimi. Dowiedzą się, jakk wybrać kota, co zrobić, gdy puszysty ulubieniec zachoruje, jak go pielęgnować, by był szczęśliwy. Poznają trudny charakter tych zwierząt i tajniki ich wychowywania, dowiedzą się także, co i w jaki sposób kot chce powiedzieć oraz generalnie jak się z nim porozumiewać.

kolejna książka, ktorą warto mieć, także ze względu na piękne zdjęcia :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro sie 12, 2009 7:49

numer 2-8 zł
numer 4-8 zł
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Śro sie 12, 2009 12:16

2 - 9 zl
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Śro sie 12, 2009 21:06

dziękuję :D

1- 18 zł fishy
2- 9 zł hydra_pl
3- 7 zł Invar
4- 8 zł Dolores
5- (czeka)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw sie 13, 2009 12:30

nr 2 - 10 zł
nr 3 - 8 zł
nr 5 - 8 zł
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[następna]