» Śro lip 29, 2009 23:57
POMOCY! Kot bez nogi! okolice Rzeszowa, Kolbuszowej
Witajcie!
W poniedz/wtorek w nocy zatrzymałam się na stacji benzynowej przy trasie 9 przed miejscowością Widełka (jadąc od strony Rzeszowa - stacja po lewej stronie od drogi, na skraju lasu tuż przed Widelką). Przy stacji błakał się kot. Miał urwana tylną nóżkę, był wychudzony. Suchy chleb zjadał z apetytem, potem golonke i znów chleb.
Kot podchodzi, daje się głaskać, jednak przy dotyku cały drży. Rana nie ejst świeża, ale na pewno nie stara- wystają kości.
Dylemat- co zrobic? Zostawiłam go tam, po rozmowie z Paniami z baru przy stacji. Powiedziałam im o kotku, stwierdziły ze faktycznie chodzi tu i ze cos mu nózke urwało i ze na pewno zimy nie przetrzyma. Zapytane czy go dokarmiaja ( zauważyłam ze nieraz zwierzaki na stacjach benzynowych sa swoistego rodzaju pracownikami/mieszkańcami) odpowiedzialy ze trochę tak (jadł suchy chleb!!!). Zapytałam czy może do schroniska do Rzeszowa można byoby go zawieźć... nie było reakcji, na propozycję telefonu do schroniska kiwniecie głowa, ale...
Wróciłam do domu i spokoju nie mam, bo wciąż widzę tego kota i jego oczy.
Dzwoniłam do Rzezowa do schroniska-dostałam tel do Stowarzyszeni a opieki nad Zwierzetami, tam z kolei tel do gminy do Kolbuszowej, tam kolejny telefon i poradę zeby zadzwonić do Straży Miejskiej. Tutaj super przyjęcie, wypytanie o wszystko- mam nadzieję, ze znaleźli kota i wkórtce trafi do schroniska - w Mielcu lub jeśli dobrze zrozumiałam w Kolbuszowej.
Nie wiem jakie szanse na adopcję ma kot bez nogi ?!?
Jesli się znajdzie i trafi do schorniska- może ktoś z Was mógłby się nim zająć.
Może ktos z Was mieszka niedaleko tego miejsca (Widełka woj Podkarpackie) i moze sprawdzić czy na stacji nie kręci się ten kot.
Dzisiaj zgłosiłam sprawę do Strazy Miejskiej i nie wiem jak szybko i czy będą działać.
Dziękuję