Forumową Ankę z Gdańska znają pewnie wszyscy. Jeśli nie znają, to mają okazję zapoznać się na tych wątkach viewtopic.php?t=97460 oraz viewtopic.php?t=87447&highlight=.
Ania ma wiele kotów- trudno powiedzieć konkretnie, bo przecież własne i tymczasy oraz dwa psy.
Całe towarzystwo jest z reguły po przejściach, schorowane, stareńkie, niepełnosprawne. Ania bardzo dba o swoich podopiecznych, wozi ich do weterynarza, robi badania, towarzyszy do końca.
Bambosz, którego poniżej wspominam, odszedł za TM
Nie jestem wielbicielką psów. Nie znam ich. Ale Bambosza darzę bardzo ciepłym uczuciem. Myślę o nim i mam przed oczami pewną scenę, którą kiedyś miałam okazję obserwować u Ani. Otóż na podłodze siedzi koteczka Gabrysia, szarutki drobiazg z niedowładem tylnych łapek. Siedzi krzywiutko, troszkę się kiwa (bo te łapki przecież bezwładne...). Podchodzi do niej Bambosz i zaczyna wylizywać uszka. Do pyska Bambosza zmieściłoby się na raz pół Gabrysi, a jakby się dobrze rozdziawił to i cała... Patrzę więc, trochę zaniepokojona, co kocina na to. Kocina mruży oczka, wyciąga szyjkę, nadstawia się, znaczy, dobrze jest... Ale się kotu w końcu znudziło. Gabrysia kiwnęła się bardziej energicznie i cichutko zasyczała- a ten ogromny Bambosz odskoczył jak oparzony, zaprzestając pokornie swoich pieszczot...
To był niesamowity widok.
Dla pozostałych zwierząt Anki wystawiam książki- całkiem nowe, prosto z likwidowanej drukarni. Niegłupie- mogą być na prezent, mogą być do nauki...
Cena wywoławcza każdej książki to 8 zł, koszty wysyłki pokrywam sama.
Aukcja potrwa tydzień od dnia dzisiejszego, czyli kończymy w poniedziałek 3-go sierpnia 2009 o godz. 18.40 czasu forumowego.
1.Rojas F.H. – „ORIGAMI-PAPIEROWE ZOO” (niestety kotów w nim brak)
2.Bemis J., Barrada A – „OSWOIĆ LĘK”- jak radzić sobie z niepokojem i napadami paniki, dla lękowców i terapeutów
3.Borysenko J. „KSIĘGA ŻYCIA KOBIETY” – gdybym miała dorastającą córkę, to bym jej tą książkę podarowała, uprzednio sama przeczytawszy...
4.Crosby J.F. “KIEDY JEDNO CHCE ODEJŚĆ” terapia związków małżeńskich, różne metody pomocy, gdy związek się rozpada.
5.Frankel L.P. „KOBIETA I DEPRESJA” – jak dotrzeć do swojej wewnętrznej siły
6.Wegscheider-Cruse S. „POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI“ – jak pokochać siebie
7.Wojciszke B. „PSYCHOLOGIA MIŁOŚCI” intymność-namiętność – zaangażowanie. Sama osobiście bardzo polecam !
8.Catalano E.M. „BEZSENNOŚĆ” – jak zasnąć, spać i wypocząć
9.Wills-Brandon C. “JAK MÓWIĆ NIE I BUDOWAĆ UDANE ZWIĄZKI”