WROCŁAW - kotek z Bzowej szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 15, 2009 20:27 WROCŁAW - kotek z Bzowej szuka domu

Szukam domu dla kocurka, który błąka się od miesiąca po ulicy Bzowej. Kotek jest bardzo sympatyczny - nie drapie, nie syczy, nie gryzie. Lubi być głaskany i pieszczony. W czasie wizyt u mnie w domu korzysta bez problemu z kuwety (wręcz jakby wzdychał: wreszcie normalna toaleta!). Jest to kotek, który musiał być kiedyś u kogoś w domu. Niestety, raczej nikt go nie szuka (bo błąka się już koło miesiąca).
Na razie mieszka w piwnicy, trochę u mnie przesiaduje, jest dokarmiany przez kilka osób, ale co dalej? Chyba najlepiej byłoby dla niego, gdyby ktoś wiął go do domu...
Ja nie mogę ze względu na męża alergika...
Kotek jest odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony na katar koci i coś tam jeszcze (tzn. musi jeszcze dostać drugą dawkę za miesiąc).
Rozgłaszam wśród znajomych, że mam taki skarb do wzięcia, ale bez efektu...

jklk

Od: Wto lip 08, 2003 21:10

Post » Śro lip 15, 2009 20:46 fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lip 16, 2009 9:48 przez jklk, łącznie edytowano 3 razy

jklk

Post » Śro lip 15, 2009 21:18

Ależ piękny kotek!!!! 8O 8O 8O
Musisz intensywniej szukać mu domu. Samo miau nie wystarczy.
Trzeba ogłosić go na Allegro, gratce i innych portalach.
Spróbuj powysyłać maile do znajomych.... może tak uda ci się dotrzeć do ludzi :? W wakacje jest problem z adopcjami ale później powinno się ruszyć. Najlepiej byłoby znaleźć mu DT! byłby czas żeby go lepiej poznać i szukać odpowiedniego domu :(

Trzymamy kciuki i rozglądaj się też za Szylkrecią :wink:

Ale on piękny :1luvu: Jak go nazwałaś? Kot musi mieć imię :wink:
Obrazek

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lip 15, 2009 21:20

Porób mu ogłoszenia na różnych portalach, na AleGratce, Allegro. Wyślij ogłoszenia do gazet. I czekaj na telefony od ludzi, może znajdziesz mu dom przed zimą.
Nie zniechęcaj się, teraz jest najgorszy okres na adopcje, bo kociaków dużo i okres wakacyjny, ale warto próbować.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Śro lip 15, 2009 22:23

Wiem, że przez MIAU nie znajdę mu wlaściciela - przecież tu wszyscy mają koty :) Ale wsparcie "duchowe" też jest dla mnie ważne :) Na razie próbowałam szukać mu domu drogami "towarzyskimi", teraz chcę spróbować ścieżki bardziej oficjalnej (ogłoszenia w prasie i internecie). Ale jak się nikt nie znajdzie, to co ja zrobię??? Kot już u mnie jedną nogą mieszka..., oj chyba ryzykuję rozwód : :o

jklk

Post » Śro lip 15, 2009 22:26

Co do imienia, to Pani sąsiadka nazwała go Filipkiem, moja córka mówi o nim Fiołek, a tak naprawdę to on reakuje na Kici-kici. Wybiorę chyba opcję Filipek :)

jklk

Post » Śro lip 15, 2009 22:30

Filipek bardzo ładnie :D życzę powodzenia i prosimy o bieżące informacje kotku :wink:

Agness78

Post » Czw lip 16, 2009 7:52

Agness78 pisze:Rozpowszechniam wątek, gdzie się da :oops: może ktoś się znajdzie ...

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4687468#4687468
obawiam się że jak nie wpadnę na jakiś pomysł dla nich to skończą tragicznie na ulicy.... albo w schronie.

Agness78

Post » Czw lip 16, 2009 9:48 fotki

Zobaczcie jeszcze te zdjęcie: to pierwszy znany mi kot, który sypia w takiej pozycji :) Tyko jak on to robi, kiedy śpi w piwnicy..... :( :(

Obrazek

Obrazek

jklk

Post » Czw lip 16, 2009 11:05

kotek piekny i do tego miziak moze naklon meza aby bral leki ktore pomagaja przejsc ten pierwszy okres ja sama jestem alergikiem mam astme i 4 koty ktore spia ze mna nie da sie ukryc ale poczatki byly straszne nie bede opisywala bo kazdy alergik to zna,naklon meza aby porozmawial z lekarzem jakiego typu lekarstwa bylyby zalecane nie chce sie tu wypowiadac jakie u mnie zastosowano,ale to nie jest prawda ze trzeba sie pozbyc zwierzecia jezeli tak sugeruje lekarz to mam wapliwosci co do jego kompetencji,przepraszam ale tak jest i znam wiele osob ktore maja zwierzaki a sa alergikami i tez tu na forum te osoby pisaly o tym . kotek naprawde slodziak tyle szczescia w jednym futrze prosze postaraj sie !!!!!!!!!!!!!!!

wegadzia

Od: Śro lis 12, 2008 14:00

Post » Czw lip 16, 2009 11:07

kotek piekny i do tego miziak moze naklon meza aby bral leki ktore pomagaja przejsc ten pierwszy okres ja sama jestem alergikiem mam astme i 4 koty ktore spia ze mna nie da sie ukryc ale poczatki byly straszne nie bede opisywala bo kazdy alergik to zna,naklon meza aby porozmawial z lekarzem jakiego typu lekarstwa bylyby zalecane nie chce sie tu wypowiadac jakie u mnie zastosowano,ale to nie jest prawda ze trzeba sie pozbyc zwierzecia jezeli tak sugeruje lekarz to mam wapliwosci co do jego kompetencji,przepraszam ale tak jest i znam wiele osob ktore maja zwierzaki a sa alergikami i tez tu na forum te osoby pisaly o tym . kotek naprawde slodziak tyle szczescia w jednym futrze prosze postaraj sie !!!!!!!!!!!!!!!

wegadzia

Post » Czw lip 16, 2009 11:10

wegadzia

Post » Czw lip 16, 2009 11:28

wegadzia

Post » Czw lip 16, 2009 11:36

Kot jest po prostu piekny :1luvu: :1luvu: :1luvu: Naprawdę, uroczy! :D W ogóle buraski są najładniejsze :) On jest podobny do mojego Kacperka, tylko Kacper trochę felerny :wink:

I świetnie wygląda, gdy śpi - szkoda, że tylnych nóg tez tak nie rozkłada na boki, to byłby dopiero odlotowy widok :lol:

Trzymam kciuki za dobry dom.
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Czw lip 16, 2009 11:38

przepraszam nie wiem dlaczego az 3 razy to nie bylo specialnie!!!!!!!!!!!!

wegadzia

[następna]