ruda, tricolor i KOLEJNE dymne szylkretki szukają domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon cze 15, 2009 16:27 ruda, tricolor i KOLEJNE dymne szylkretki szukają domu

Kociaki szukają najlepszych domów! Z racji wieku oddaję tylko do domów niewychodzących, gdzie jest już kot lub w dwupakach :) (trzypakach? :twisted: )
Oczywiście podpisuję umowę adopcyjną.

Kociaki są zdrowe. Chętnie wcinają saszetki Hillsa i suchego Babycata. Mleko ich nie interesuje, ale bardzo chętnie piją przegotowaną wodę.
Kuweta nie stanowi dla nich żadnego problemu:)

Zostały już jednokrotnie odrobaczone.

Nadal szukają:

Blanka - tricolorowa, ok. 6 tygodniowa koteczka. Spokojna i nieśmiała. Najpierw się przygląda, a dopiero potem podchodzi do zarówno do ludzi jak i do zabawek. Typowa delikatna panienka, która nawet bawi się z niesamowitą gracją :)
Koteczka ma przepiękny wzorek w kształcie serca na czole :)
Obrazek

Bajeczka - rude na główce i ogonku. Pierwsza domagała się wrzaskiem wypuszczenia z transporterka i pierwsza wylądowała mrucząc na moich rękach. Zaczepia wszystkie koty i odwiedza wszystkie kąty :) Jako pierwsza testuje wszystkie zabawki :)
Obrazek

Ujawniły nam się kolejne kociaki. Wiek ok. 6 tygodni.
- dwie dymne szylkretki
- 1 dymne
- 1 czarne
- 1 bure

Mają końcówkę kk i wymagają lekkiej obróbki (czyt. oswojenia), ale w tym wieku to praca na max. 2 godziny i już będą z nich miziaki:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dom znalazły już:

Adria - dymna szylkretka, ok. 6 tygodniowa. Najodważniejsza z miotu sióstr. Kiedy wchodzę do pokoju wybiega mi na spotkanie i wdrapuje na stopy pomiaukując i domagając się mizianek. Bardzo chętna do zabaw, po których najchętniej zasypia na kolanach człowieka. Podrapana pod bródką - od razu odwraca się na plecy u daje do miziania brzuch:)
- Znalazła dom stały wraz z Balbisiem
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Allegra - szylkretka tygrysia, ok. 6 tygodniowa. Odważna gaduła:) W mig nauczyła się, że jak kot zamiauczy rozpaczliwie to człowiek bierze na ręce i mizia :) A ona chętnie korzysta z okazji do miziania pokazując przy tym przepiękne cętki na brzuchu :)
Do perfekcji opanowała umiejętność zasypiania w dziwnych miejscach i nietypowych pozycjach :) Pozowała jak zawodowa modelka :)
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Alma - dymna, ok. 6 tygodniowa koteczka. Początkowo nieśmiała i spokojna koteczka, która nabiera mistrzostwa w mordowaniu sztucznej myszki i pogoniach za piórkami na patyczku. Rokuje na grzeczną koteczkę :wink: Chętna do mizianek, pierwsza do miski :twisted:
- Znalazła furumowy dom stały u malutka_8
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Balbiś - biało bury, ok. 6 tygodniowy kocurek. Największy strachulec :roll: , który już po kilku godzinach zapomniał, że jest dzikim kotem i wlazł mi na nogi :twisted:
Balbiś ma prześliczne unikalne wzorki na pyszczku i przepada za piórkami na patyku i piłeczkami, za którymi można biegać :)
Bez lęku zaczepia starsze koty :)
- Znalazł dom stały wraz z Adrią
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Benji - ma najwięcej rudego. Przytulak, który uwielbia mizianie pod bródką i beztrosko zasypia na rękach (a właściwie na dłoni):) - Znalazł dom stały wraz z Bambim

Bambi - rude na główce, ogonku i rude plamki na grzbiecie. Najbardziej nieśmiały z braci. Pierwszy do miski. Trzyma sztamę z Blanką i najchętniej zasypia na niej :) - znalazł dom stały wraz z Benjim

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 26, 2009 15:28 przez orchidka, łącznie edytowano 8 razy

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon cze 15, 2009 16:36

rany boskie :) cukiereczki :1luvu:
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Pon cze 15, 2009 21:39

Bzik vel. Jasiek Wędrowniczek właśnie, po uprzednim wylizaniu mi twarzy, mruczy mi na kolanach :) Myślę, że mnie lubi :wink:

orchidka

Post » Wto cze 16, 2009 8:51

Napisałam PW w sprawei adopcji Almy lub Adrii.Czekam na odpowiedź :)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Wto cze 16, 2009 12:09

B-panowie są tak mali, że wczoraj przygladałam się Bzikowi i zaczynam mieć wątpliwości czy to chłopak :roll:

Chyba dziś zaniosę je do obejrzenia wetowi:)

orchidka

Post » Wto cze 16, 2009 12:42

Orchidko, jak Ty to robisz, że same cudowności znajdują się właśnie u Ciebie?

To przez Ciebie powtarzam sobie: muszę być rozsądna, muszę być rozsądna, muszę...

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 16, 2009 13:03

piękne zdjęcia :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto cze 16, 2009 13:03

Dobrze,że mam TŻeta.Bo jak bym nie miała,to bym od dziś miała 6 kotów więcej :twisted: :oops:

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Wto cze 16, 2009 15:34

vega36 pisze:Orchidko, jak Ty to robisz, że same cudowności znajdują się właśnie u Ciebie?

To przez Ciebie powtarzam sobie: muszę być rozsądna, muszę być rozsądna, muszę...

.

Bo ostatnio narzekałam,że w Pruszkowie to tylko czarne i bure są i gdyby miały kolorki to bym miała więcej adopcji... no to los się "zemścił"... ośmiokrotnie :)

orchidka

Post » Wto cze 16, 2009 15:42

ulinek0 pisze:Dobrze,że mam TŻeta.Bo jak bym nie miała,to bym od dziś miała 6 kotów więcej :twisted: :oops:

To wyobraź sobie co ja przeżywam jak mi te maleńtasy zasypiają na kolanach mrucząc :roll:
Każde z nich ma jakieś inne kompletnie rozczulające zachowania... no i są znacznie lepsi od wszelkich innych rozrywek :) Wchodzę tylko wymienić wodę na świeżą i wychodzę po 2h z pokoju... uchachana jak dziecko :P 8)

orchidka

Post » Wto cze 16, 2009 21:14

Benji i Bambi pojechali wspólnie do domu:)
Na razie będą tylko w domu, ale jak podrosna to będą miały do dyspozycji duży ogród z dala od ulic :)

orchidka

Post » Śro cze 17, 2009 13:10

Mamusia A-koteczek także szuka domu. Koteczka jest 100% proludzka i przemiła. Ma ok. 4 lata. Jest już wysterylizowana i nawet nie ma pchełek.
Ma cudowny charakter :love: Marząc o kocie - większość ludzi właśnie tak wyobraża sobie ideał...
Jest szylkretką tygrysią.

Szukamy dla niej domu, choćby tymczasowego.

Obrazek

Obrazek Obrazek

orchidka

Post » Śro cze 17, 2009 14:15

orchidka pisze:Mamusia A-koteczek także szuka domu. Koteczka jest 100% proludzka i przemiła. Ma ok. 4 lata. Jest już wysterylizowana i nawet nie ma pchełek.
Ma cudowny charakter :love: Marząc o kocie - większość ludzi właśnie tak wyobraża sobie ideał...
Jest szylkretką tygrysią.

Szukamy dla niej domu, choćby tymczasowego.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Popatrzcie tylko w te mądre, piękne oczy :lol:

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro cze 17, 2009 14:52

Almaaaaaaaaaaaaa.......... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wszystkie dymki są wyjątkowo piękne i grzeczne i mądre i kochane, że aż brak słów !!! :oops:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro cze 17, 2009 16:31

Piekne fotki!
I przepiekne kociaki!

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

[następna]