Dom do wyburzenia. Kotka i 7 maluchow. Wroclaw pomocy!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 16, 2009 22:04 Dom do wyburzenia. Kotka i 7 maluchow. Wroclaw pomocy!!

Info z forum malamuciarzy.
Pilnie potrzeby ktos z Wroclawia do pomocy na miejscu. Ludzie, ktorzy probuja pomoc matce i maluchom nie maja raczej doswiadczenia w adopcjach. Dodam jeszcze, ze Magda, ktory zwraca sie o pomoc adoptowala niedawno malamuta i nie sadze zeby on odpusil kociej rodzince...

"Znacie może kogoś kto pomaga bezdomnym kociakom? U mojego znajomego w piwnicy zamieszkała w zeszłym tygodniu kotka wraz z maleńkimi kociątkami (7 sztuk). Nie wiadomo skąd tam przyszła, ale jej wygląd wskazuje na to, że bezdomna, bo bardzo zaniedbana i wygłodzona. Kociaki są różnej maści – rude, biało-czarne i trójkolorowe. Na oko weterynarza mają około 10 dni. Dokarmiamy je, ale sytuacja jest o tyle trudna i pilna, że koty nie mogą tam zostać i trzeba im szybko poszukać nowego domku. Znajomy musi się wyprowadzić najpóźniej w przyszłym tygodniu, bo dom, w którym mieszka idzie do wyburzenia. Kotów niestety nie może zabrać ze sobą, bo nie ma na to warunków. Daliśmy ogłoszenia do lokalnych gazet i na lokalne forum, pomaga nam też zaprzyjaźniony wet, ale na razie nie ma odzewu. Pisałam do Forum Miau w zeszłym tygodniu (też ciągle bez odzewu) i kontaktowałam się z lokalnym TOZ-em, ale oni nie mają wystarczających funduszy, by się kociakami zaopiekować. Może macie pomysł, do kogo jeszcze zwrócić się o pomoc (najlepiej z okolic Wrocławia)?

kotka chyba oswojona. tzn. daje się pogłaskać i wziąść na recę
w piwnicy jest dość ciemno, ale postaram się pstryknać dzisiaj jakieś foty :mrgreen:
boję sie jednak, że kociaki są ciągle jeszcze zbyt małe, by je rozdzielać z matką :sad:
link do forum miau: http://adopcje.miau.pl/
narazie kociakom krzywda się nie dzieje - są codziennie przez nas doglądane i karmione, mają też zapewnioną opiekę weterynaryjną
w razie sytuacji kryzysowej (wyburzenie domu) mogę je na jakiś czas wziąść do siebie, boję sie jednak co będzie dalej, bo zostać na stałe u mnie nie mogą :sad:
telefon kontaktowy do mojego znajomego to 692 57 37 58
i z góry wielkie dzięki za każdą pomoc w szukaniu im domku :flower:

zrobiłam dwa podejścia do sesji zdjęciowej - wczoraj i dzisiaj, ale niestety efekty nie są najlepsze :sad:
kocica nie za bardzo pozwala się zbliżać do małych - gdy próbujemy malucha pogłaskać czy ustawić do zdjęcia, to bierze go w zęby i chowa przed nami :sad:
chyba więc jeszcze nie za bardzo nam ufa
nie chcieliśmy jej za długo stresowac i na siłę robić zdjęć - może za parę dni będzie bardziej ufna
coś tam jednak popstrykałam i za chwilę postaram się wkleić :lol:"

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Kilkadziesiat tymczasowych kotow u Missieek i Vikamili. Domy potrzebne!

masienka

Od: Pt mar 30, 2007 17:02

Post » Sob maja 16, 2009 22:14

Na zdjęciach widzę dwa dorosłe koty...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob maja 16, 2009 22:24

wlasnie dopytywalam co to za drugi kot. jak sie dowiem to dam znac
Obrazek

masienka

Post » Sob maja 16, 2009 22:50

Wrzuciłam na stronę Kociego Życia

http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... 6779#16779
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob maja 16, 2009 23:22

Jejku jakie cuda 8O :1luvu:
Kurcze DT pilnie potrzebny!!!! trzeba uratować te koteczki.
Rude mają ogomne wzięcie.... tylko że trzeba żeby z mamusią były przynajmniej do 8 tyg życia :? Kto może pomóc? :cry:
Mogę pomóc w ogłoszeniach, ale na to jeszcze za wcześnie - teraz na CITO DT POTRZEBNY!!!!!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie maja 17, 2009 8:59

Niestety DT nie mogę zaoferować (kocur i kotka agresorka), ale chętnie pomogę w przetransportowaniu maluchów i opieką nad nimi :catmilk:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie maja 17, 2009 9:04

Hop, podrzucę bo PILNE!!!!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie maja 17, 2009 9:43

Dziewczyny !!!
Jeden rudzielec może zamieszkać u mojej koleżanki .
Trzeba by tylko ustalić szczegóły.

Magd@

Od: Czw paź 16, 2008 15:46

Post » Nie maja 17, 2009 10:38

Koty są w Oławie.
Matka, córka i jej dzieci.
Młodą z dziećmi popołudniu zabieramy.
Natomiast tej najstarszej kotki nie :(
Potrzebny jest dla niej tymczas.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Nie maja 17, 2009 11:05

Na razie kotki są małe. Jakieś 1,5 tygodnia.
Jeden juz padł, zostało 6 i matka raczej bedzie miała problem z wykarmieniem.
Postaram sie zabrać jej 2 i podrzucic Mack. Zobaczymy czy przyjmie.

Poza tym mamy tyczas dla drugiej kotki - z Oławy pędzimy do weta na odpchalnie i odrobaczanie całej gromady.

Będe tez prosiła o wsparcie, bo trzeba całą gromade na dzień dobry odpchlic i odrobaczyć. Poza tym matka karmiaca musi byc dobrze karmiona.
Obrazek

marcjannakape

Post » Nie maja 17, 2009 12:43

Dziewczyny czy ja mogę zarezerwować jednego rudzielca ??
Podajcie też konto zaraz cosik przeleję .

Magd@

Od: Czw paź 16, 2008 15:46

Post » Nie maja 17, 2009 13:08

Magd@ poszło PW.

Wieczorem beda konkrety - jaka płeć i jakie umaszczenie poszczególnych kociątek.
Chcemy by do adopcji poszły przynajmniej z jednym szczepieniem, no i jak najbardziej zsocjalizowane.
Wszelkie rady i wsparcie bedzie mile widziane :)
Obrazek

marcjannakape

Post » Nie maja 17, 2009 16:07

dzieki ogromne za blyskawiczna akcje i pomoc! :D

Magda, ktora prosila o pomoc na malamucim forum twierdzi, ze ta starsza kotka tez karmila maluchy i miala mleko.
Obrazek

masienka

Post » Nie maja 17, 2009 18:32

masienka pisze:dzieki ogromne za blyskawiczna akcje i pomoc! :D

Magda, ktora prosila o pomoc na malamucim forum twierdzi, ze ta starsza kotka tez karmila maluchy i miala mleko.

Czy nie ma możliwości zabrania obu dorosłych kotek z maluchami?Młoda może sobie nie poradzic z karmieniem i opieką nad maluchami.
Dorzucę się do utrzymania kociej rodziny (proszę o nr konta).
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie maja 17, 2009 19:06

masienka pisze:dzieki ogromne za blyskawiczna akcje i pomoc! :D

Początkowo bałam się czy "seniorka" nie jest na końcówce ciąży, ale jak dojechałyśmy na miejsce no to już wiedziałyśmy, że karmią wspólnie.
Poza tym najstarsza to ta ruda, a biaława jest jej córką. Jest bardziej niespokojna i uzależniona psychicznie od obecności rudej. Dlatego zostały na jednym DT, a nie rozdzielono je na dwa, jak początkowo zakładałysmy.

A tu kierowniczki dzisiejszego "zamieszania" jeszcze u weta:

Ruda -seniorka z ruda trójcą

Obrazek

Jej płochliwa córka Śnieżka z dobytkiem
Obrazek

I to piękne niebieskie spojrzenie
Obrazek

Dzieci ponoć było 7 u rudej i 2 u białej - zostało 6:
2 x rudy kocurek po 290g
1 x ruda kotka 290g
1 x bury kocurek 190g
1 x bura kotka 190g
1 x czarny kocurek 150g :( Widać, że jest słabszy, mniejszy, trzeba bedzie go dokarmiać. A oto on - Diabełek :wink:
Obrazek
Mam nadzieję, że da się ładnie odkarmić i dogoni rodzeństwo, bo różnica na ten moment jest miażdżąca :(

Cała ferajna została osłuchana, zważona, odrobaczona (vetminthem dzieci, a matki strongholdem) i odkleszczona (nawet jeden mały miał kleszcza na łepku).
Obrazek
Obrazek

marcjannakape

[następna]