PIOTRKOWSKIE KOTY: domy tymczasowe na cito

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2009 11:03 PIOTRKOWSKIE KOTY: domy tymczasowe na cito

No i stało się... jestem po mojej pierwszej wizycie w piotrkowskim schronisku, po rekonesansie. Wrażenia dobrego nie robi. Warunki są jakie są, ale rąk załamywać nie będę. Po prostu trzeba się zabrać do roboty i tyle, bo do zrobienia jest naprawdę dużo! Wiem, że "na hurra" wszystkiego poprawić się nie da, ale metodą małych kroczków może uda mi się wprowadzić kilka zmian. Oczywiście liczą na Wasze wsparcie drogie forumowe cioteczki i forumowi wujowie. Nie mam doświadczenia w takich działaniach, ale mam kilka pomysłów i dużo, dużo dobrych chęci!
Mam już do pomocy jednego ochotnika - mojego męża :), ale jestem zachłanna i liczę na wiele więcej... :twisted:

W piotrkowskiej kociarni jest na razie niewielu podopiecznych (niestety wiosną lada moment pojawi się ich więcej). Obecnie wszystkie koty, które udało mi się "namierzyć" - to 7 dorosłych i 6 malutkich osesków (w tym piękne trikolorki).

PIERWSZE TROCHĘ NIEUDOLNE :? PREZENTACJE:

Po wejściu do kociarni uwagę momentalnie przykuwa biało-bury nastolatek ZIBI. Tego ufnego, barankującego non stop słodziaka po prostu nie da się nie zauważyć. Schroniskowa kociarnia to nie miejsce dla Zibiego. Spragniony ludzkiej obecności i pieszczot Zibi nie pozwala człowiekowi na nic, ani na robienie zdjęć, ani na zajęcie się pozostałymi kotami. Śledzi każdy jego ruch. Zibi "na moje oko" jest nastolatkiem. Myślę, że ma około pół roku, ale moja intuicja często mnie zawodzi, więc w następnym tygodniu chętnie zabrałabym go do weterynarza na "przegląd". Tak czy owak Zibi jest świetny i mam nadzieję, że długo w kociarni nie zabawi. Poszukiwania domu czas zacząć!

FOTY:

Obrazek

ZIBI we własnej osobie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

OPIS TECHNICZNY :D :

Umaszczenie: biało-bury, pręgowany ogon

Imię: Zibi

Stan matrymonialny: singiel

Cechy charakteru: Spragniony czułości kociak, barankujący.
Wystarczy raz spojrzeć mu w oczy, a głaskom i pieszczotom nie ma końca.
Schronisko to nie miejsce dla niego. Poducha i ludzkie kolana - na to czeka!

Miejsce pobytu: Dom tymczasowy u Nika28

Stan "pod ogonem": lada moment będzie uregulowany

cdn...[/b] :)
Ostatnio edytowano Pon maja 25, 2009 12:56 przez Dama Ya, łącznie edytowano 5 razy

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Czw kwi 23, 2009 11:16

Banerek Zibiego:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/zd1w][img]http://upload.miau.pl/3/206387.gif[/img][/url]

Dama Ya

Post » Czw kwi 23, 2009 11:26

zaznaczam sobie wątek :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw kwi 23, 2009 11:29

Dama Ya :1luvu: :aniolek: :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw kwi 23, 2009 11:35

Melduję się w wątku.
Zibi - cudo :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw kwi 23, 2009 11:49

Minutę po Zibim z drewnianego domku kociarni na wybiegu pojawiła się urocza pingwinka - Tekla. Pięknie umaszczona dama w czarnej masce na pyszczku spokojnie, ufnie do mnie podeszła. Tekla się nie narzuca, nie jest natarczywa. Chętnie przyjmuje wszystkie pieszczoty jakimi jest obdarowywana. To oswojona, zrównoważona kota. Idealny kot dla osoby, która ceni sobie w kocie jego wewnętrzny spokój i leniwe, miękkie kocie ruchy. Tekla jest "świeżą" mamą, bardzo troskliwą opiekunką i karmicielką. A jej maluchy są cudne - mają wszystkie kolory tęczy. Jest ich sześć, przy czym dwie to na pewno trikolorki, czyli babeczki "na bank". Kociaki są bardzo młode, mają chyba kilka dni (to też tylko moja intuicja). Jeszcze nie otworzyły oczu. Jak tylko będzie można rozdzielić je z mamą szkraby będą do wydania. Może jakieś rezerwacje? Takie małe, mięciutkie kłębuszki z brzuszkami pełnymi mleka muszą rozejść się jak świeże bułeczki!
Przegląd weterynaryjny Tekli z dzieciaczkami też mam w planach.

FOTY:

Obrazek

TEKLA ze swoim cudnym potomstwem

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

OPIS TECHNICZNY :D :

Umaszczenie: pingwinka

Imię: Tekla

Stan matrymonialny: panna z dziećmi

Cechy charakteru: Zrównoważona, łagodna, troskliwa mama. Oaza spokoju i kociego lenistwa.

Miejsce pobytu: Kociarnia - schronisko dla zwierząt w Piotrkowie Trybunalskim

Stan "pod ogonem": nieuregulowany :ryk: (tj. niewysterylizowana, ale po odchowaniu młodych będzie)

Dama Ya

Post » Czw kwi 23, 2009 11:54

Oj kochana...
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Duuuuuuuużo dobrego życzę...Tobie i kotom.. niech się to dobre pcha drzwiami i oknami..każdą..nawet najbardziej krętą drogą... :!:

Trzymam kciuki
Kibicuję
wątek zaznaczam
:D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw kwi 23, 2009 12:00

Śliczne koty...
Trzymam kciuki za domki :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw kwi 23, 2009 12:07

Oj czyli ruszył wątek Piotrlowskiego schroniska :) Cieszę się ogromnie i życzę jak najwięcej szybkich i udanych adopcji.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 23, 2009 12:09

gosiaa pisze:Oj czyli ruszył wątek Piotrlowskiego schroniska :) Cieszę się ogromnie i życzę jak najwięcej szybkich i udanych adopcji.

Ruszył i mam nadzieję, że będzie prężnie działał :D

Dama Ya

Post » Czw kwi 23, 2009 12:13

Już jest prężny :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw kwi 23, 2009 12:14

no, Dama Ya, życzę duuuużo cierpliwości i siły. Uda Ci się, na pewno :ok: :ok: :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 23, 2009 12:16

Tekla przed trafieniem do domu będzie wysterylizowana a Zibi wykastrowany. Problem ze sterylizacją zwierząt w piotrkowskim schronisku nie jest natury finansowej. Miasto finansuje sterylki. Kłopot zaczyna się po zabiegu, gdyż schronisko nie ma odpowiednich warunków umożliwiających prawidłową, bezpieczną, kilkunastodniową rekonwalescencję "ciachniętego" kociaka.

STĄD MÓJ APEL:
Domy tymczasowe potrzebne na cito!

Piotrkowskie schronisko nie posiada domów tymczasowych. Zwierzętami zajmują się wyłącznie pracownicy. Nie ma też wolontariuszy, którzy by mogli wesprzeć pracowników mających na głowie mnóstwo obowiązków i codziennych problemów.

DRUGI APEL:
Piotrkowscy wolontariusze - ludzie dobrej woli i wielkiego serca potrzebni na cito!

Dama Ya

Post » Czw kwi 23, 2009 12:18

Ale ruch!! Wielkie dzięki, to dodaje skrzydeł :D

Dama Ya

Post » Czw kwi 23, 2009 12:28

Dama Ya pisze:DRUGI APEL:
Piotrkowscy wolontariusze - ludzie dobrej woli i wielkiego serca potrzebni na cito!

i to chyba najważniejsza rzecz na teraz..
muszą.. po prostu muszą się znaleźć wolontariusze !!!

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

[następna]