Iskierka - nowy dom...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 8:59 Iskierka - nowy dom...

WITAM SERDECZNIE

Piszę tę wiadomość, gdyż wiem, iż poprzednia opiekunka niewidomej kotki o imieniu Iskierka - p. B z pewnością oczekuje na informację o niej. Dzisiaj czeka Iskierkę jeden z ważnych dni - pozna swojego lekarza, który będzie opiekował się jej oczkami. Jest szansa, że na jedno oczko Iskierka będzie dobrze widziała. Za dwa tygodnie pozna nowe dużo większe mieszkanie, a jeden z szerokich parapetów będzie należał wyłącznie do niej. Obecnie ma ciut węższy...Czuje się bardzo dobrze, a co jest najważniejsze - bezpiecznie. Chodzi za mną i za pozostałymi domownikami krok w krok dopominając się stałego miziania. Jej królestwem stało się łóżko i kaloryfer znajdujący się przy nim. Cieszę się, że nabrała od.. może nie pierwszej, ale od drugiej chwili naszej podróży z Warszawy do Łodzi zaufania. Jest piękna, samodzielna i niczym się nie przejmuje. Tak jak obiecałam, będę informowała o "Małej Czarnej" i Jej postepach. Dziękuję i wszystkiego dobrego p. B.
Centurion Łódź :D[/img]
Ostatnio edytowano Sob mar 21, 2009 7:09 przez centurion, łącznie edytowano 1 raz

centurion

Od: Wto mar 10, 2009 8:46

Post » Wto mar 10, 2009 10:24

Witamy kolejną zakoconą duszyczkę w Łodzi. To piękne, ze zdecydowałaś się dać dom koteczce "innej". Są dobre dusze na świecie, a Iskierka odda Ci to dobro w bezwzględnej kociej miłości.

Jeśli chcesz tutaj o niej pisać, to poproś moderatora o przniesienie do działu "Koty" - tam się snują kocie opowieści, na Kociarni są koty szukające nowych domów, a ten Iskierka już ma :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto mar 10, 2009 13:07

oj jak sie ciesze ze zalozylas Iskierce watek, zaznaczamy sobie i przesylamy usciski i mizianki :1luvu:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto mar 10, 2009 14:30

To i ja sobie zaznaczę! Też trzymałam kciuki za Iskiereczkę no i też jestem z tych co mają kotki od Delfinka ;) Cnturion - masz wielkie serce!

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pt mar 13, 2009 9:11

WITAM
Nie odzywałam się, gdyż Mała Czarna jest już po operacji i muszę ją troszeczkę pilnować. Tylko troszeczkę, gdyż już na drugi dzień była bardzo samodzielną dziewczyną. Typowa Zosia - Samosia, która potrzebuje wyłącznie mojego towarzystwa w momencie nagłego przypływu uczuć. Czasami jest taka nieporadna, ale tak bardzo stara się nawet w takiej sytuacji sama sobie wyznaczać ścieżki. Stefan vel Grubas - duży biały kot przez duże KA nadal przygląda się Jej z zaciekawieniem. No tak, nowa przyszła wprowadziła nowe porządki, pozostaje mu tylko czasami poskarżyć się. Dwie czarne pantery - Vivek i Caprysia starają się dziewczynę wprowadzać na właściwą trasę w kierunku miseczki i kuwetki. Od samego początku Iskierka ma wyjątkową właściwość - niezależnie co się dzieje, kto tam jest, a kogo nie ma - ma w przysłowiowym nosie co i jak. Idzie tam, gdzie Jej wygodnie i robi to, co uważa za słuszne. Obecnie jeszcze przez 10. dni będzie miała zaszyte oczko z którego usunięto Jej wrzód. Nie zmieniła się. Nadal idzie odważnie do przodu, mimo, że ten kołnierz irytuje Ją w 100%. Wierzę, że tak jak i Jej lekarz, że będzie dobrze i wrzód nie odnowi się, a Iskierka będzie widziała całkowicie na to oczko. Moje koty sa po tzw. przejściach, ale nikt nie wierzy patrząc na Nie. Kiedyś lekarz mi powiedział: "... ma dla kogo żyć i ma ogromną potrzebę życia." w przypadku Viviana. I to jest prawda - kot wyczuje kiedy jest kochany i potrzebny....
:)

p.s. - Proszę o pomoc jak wstawić zdjęcia z poczty do tekstu? :?

centurion

Post » Pt mar 13, 2009 10:17

centurion pisze:p.s. - Proszę o pomoc jak wstawić zdjęcia z poczty do tekstu? :?

Tu masz instrukcję obsługi wstawiania zdjęć: http://www.upload.miau.pl/

Super, że Iskierka tak ładnie odnajduje się w nowym otoczeniu, będzie dobrze :ok:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt mar 13, 2009 11:26

Musisz zdjęcia z poczty zapisać sobie gdzieś na dysku. Jak zajmują bardzo dużo kb to zmniejszyć je w jakimś programie do zdjęć, nawet w paincie się da ;) Potem wejść na www.upload.miau.pl. Wgrać zdjęcia na serwer znajdując je opcją przeglądaj. Wyświetli się link do miniaturki, który musisz wkleić potem w treści wysyłanej tu wiadomości.

To chyba tyle ;) Powodzenia! Czekamy na zdjęcia!

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pt mar 20, 2009 7:38

Witam, jak tam Iskierka? Troszkę śledzilam jej wątek i też jestem ciekawa jak sobie radzi, jak jej się żyje :)
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Pt mar 20, 2009 8:09

Witam domek Iskierki.
Jak tam malutka?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob mar 21, 2009 7:26 Iskierka - nowy dom...

Iskierka czeka do poniedziałku na lekarza i wtedy napisze więcej jak już będę wiedziała jak z Jej oczkiem.Pozdrawiam wszystkich śledzących Jej los i dziękuje za zainteresowanie.

centurion

Post » Pon mar 23, 2009 1:25

Ja też z niepokojem oczekuję wieści.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto mar 24, 2009 1:29

:?: :?: :?:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto mar 24, 2009 10:44

I co z Iskierką?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 26, 2009 1:34

Pani Sylwio, czekamy na informacje!!!
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw mar 26, 2009 7:42

Minął poniedzialek, wtorek i środa - czekamy na informację, nawet króciutką jednozdaniową.
Czy mała ma apetyt? Czy się dobrze czuje? Czy jest pieszczochem, czy zdystansowana damą? Ot takie zwykłe kocie sprawy.
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

[następna]