Lubuskie- pomoc puchatym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 19, 2009 12:36 Lubuskie- pomoc puchatym

Na wzór innych regionów- Krakowa i Śląska, zapraszam lubuskie do pomocy puchatym.

Nie chcę dzielić na północ- południe lubuskiego, czyli Gorzów- Zielona Góra, zapraszam wszystkie chętne osoby.

Ja oferuję- transport, DT, kontrole przed i po adopcyjne.

Potrzebne:
- domki tymczasowe,
- osoby odpowiedzialne za bazarki
- za przeglądanie i wyszukiwanie puchatych z naszego terenu w gazetach, internecie, ogłoszenia w gabinetach, inne.
- za ogłoszenia o puchatych do adopcji

Jak tylko się zorganizujemy, też planuję zrobić spotkanie integracyjne, a co??? Nie będziemy gorsi od Krakowa, tylko ja nie mam doświadczenia z plaskatymi, za to z dużymi kudłaczami tak!!!!!!!!!
:oops:

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Czw lut 19, 2009 14:38

Dasz radę. Fajnie że się zabrałaś za organizację.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Czw lut 19, 2009 22:44

Jestem z Zielonej, ale nie wiem, czy się na cokolwiek przydam....nie znam się na puchatkach, co najwyzej w poczekalni u weta je oglądam, bo do mnie same burasy lgną :twisted:

DT być aktualnie nie mogę (2 białaczkowce na stanie w kawalerce), czasu też nie mam szczególnie dużo, ale czasem doraźnie mogę pomóc, szczególnie jakby coś w moich okolicach trzeba było zrobić/sprawdzić/pojechać (mam nadzieje, ze juz niedługo odzyskam auto słuzbowe i będę wtedy bardziej mogłą pojeżdzić :wink: )
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pt lut 20, 2009 0:41 Re: Lubuskie- pomoc puchatym

czia pisze:Na wzór innych regionów- Krakowa i Śląska, zapraszam lubuskie do pomocy puchatym.

Nie chcę dzielić na północ- południe lubuskiego, czyli Gorzów- Zielona Góra, zapraszam wszystkie chętne osoby.

Ja oferuję- transport, DT, kontrole przed i po adopcyjne.

Potrzebne:
- domki tymczasowe,
- osoby odpowiedzialne za bazarki
- za przeglądanie i wyszukiwanie puchatych z naszego terenu w gazetach, internecie, ogłoszenia w gabinetach, inne.
- za ogłoszenia o puchatych do adopcji

Jak tylko się zorganizujemy, też planuję zrobić spotkanie integracyjne, a co??? Nie będziemy gorsi od Krakowa, tylko ja nie mam doświadczenia z plaskatymi, za to z dużymi kudłaczami tak!!!!!!!!!
:oops:

Płaskato-puchate to moje dziewczynki(Kajusia z miau od Edziny niedawno została naszą rodzinką)trasą Żary -Zielona-Lubsko często ujeżdżamy,tudzież jakieś inne wsparcie w miarę potrzeb&możliwości zapewnimy :)
Ostatnio edytowano Sob lut 21, 2009 19:31 przez kotkaZŁA, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

kotkaZŁA

Od: Czw lut 19, 2009 19:33

Post » Pt lut 20, 2009 1:14

czy ktoś ze Słubic jest tu może? bardzo pilnie potrzebuję pomocy...

Lempicka

Od: Nie wrz 28, 2008 13:17

Post » Pt lut 20, 2009 20:49

mam koleżankę w słubicach - co potrzebujesz?

czia

Post » Pt lut 20, 2009 20:51

dzięki wszystkim za pierwsze oferty, w poniedziałek zrobię podsumowanie, może jeszcze ktoś się odezwie. :roll: :lol:

czia

Post » Pt lut 20, 2009 20:51

Dziękuję. Już sobie poradziłam :)

Lempicka

Od: Nie wrz 28, 2008 13:17

Post » Pt lut 20, 2009 23:53

czia ja zgłaszam się z rejonu, pomogę jak tylko będę mogła :)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pon lut 23, 2009 13:45

Milenap- każda pomoc się przyda, czy możesz przeglądać ogłoszenia, prasa, internet, ogłoszenia w gabinetach weterynaryjnych, inne.
Spisywać telefony, lub linki wstawić tu na forum, celem kontaktu i szybkiej reakcji w przejęciu kociaków.
Tak jak na puchatych była mowa w pierwszej kolejności, te oddawane za darmo, nie sterylizowane, żeby uniknąć przejęcia przez pseudo.

Kotka- zła- czyli rozumiem, ze w razie czego, na transport możemy liczyć :roll: Patrz proszę też w gabinecie u swojego weta na ogłoszenia i okolicznych sklepach.

Nifredil, oczywiście niezastąpiona, co do ogłaszania, bazarków, tudzież innych sprawach netowych.
Dzięki :lol:

Wiem , że mamy tu na forum eksperta co do puchatych, niezastąpioną Edzinę z lubuskiego. Mam nadzieję, że się odezwie i wesprze nas autorytetem, bo tak naprawdę ona już tą robotę na swoim terenie wykonuje.

czia

Post » Pon lut 23, 2009 19:48

Czia, jasne, jak tylko coś mi wpadnie w oko, dam od razu znać, aczkolwiek podejrzewam, że Edzina ma Zielonke i okolice w małym palcu :wink:

Ale jak coś znajde, oczywiście dam znać :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto lut 24, 2009 1:24

Czia,net-transport i ewentualne insze potrzeby ....jestem "otwarta na propozycje" :)Pozdrawiam Lubuszanki :)))
Obrazek

kotkaZŁA

Od: Czw lut 19, 2009 19:33

Post » Wto lut 24, 2009 7:44

dzięki, zapamiętam i zapraszam do współpracy. :lol:

czia

Post » Wto lut 24, 2009 8:17

Widze, ze zostalam wywolana do tablicy. ;-)
U mnie oczywiscie bez zmian. Jesli mam wolny DT to zawsze zabiore. Moge tez przetrzymac koty po sterylkach, ale ze z gory ustalonym terminem. Jesli jakies dziczki - to z klatka, bo nie mam.
Ze swojej strony oferuje:
- zabiegi pielegnacyjne - mam caly arsenal grzebieni, szampony, obcinaczki do pazurkow i koltunow - wszystko ze wzgledu na tymczasy, bo moje sa krotkowlose :-)
- zawioze do weta - ale tu mam pewne utrudnienie, bo mieszkam poza miastem, dlatego staram sie nie brac kotow z ktorymi trzeba codziennie a nawet kilka razy dziennie jezdzic, bo nie dam rady. Za to mysle, ze w trudnych przypadkach wwmonnie nie odmowi przetrzymania kicia u siebie w gabinecie
- dosc czesto przegladam allegro, ale niezbyt systematycznie (za bardzo podnosi mi sie cisnienie.. :wink: )
- dosc sporo osob ma moj telefon, wiec jak sie pojawia jakis kicio to dzwonia do mnie
- nie wyszukuje i nie przegladam ogloszen, nie bardzo mam czas, ale jesli trzeba cos sprawdzic to moge zadzwonic
- czasem udaje mi sie zalatwiac transport w inne czesci Polski, glownie Poznan, Krakow, Wroclaw, ale nie ja wioze, tylko inne osoby, wiec wszystko do ustalenia i w miare wczesnie
- nauczylam sie robic zastrzyki, na razie tylko podskorne :-)
- jak beda juz talony na sterylki to moge pomoc tez np. w zawiezieniu do weta po zlapaniu

Generalnie jesli cos trzeba - pytajcie. Jesli bede mogla na pewno pomoge, czesto jednak musze wiedziec wczesniej, zeby ustawic sobie dzien.
Aha. Mam zasade. Nie wykupuje kotow. Chyba, ze kosztuja do 50zl. Wiekszej kwoty po prostu nie dam komus, kto chce sie pozbyc kota, kto zniszczyl kota i chce jeszcze zarobic. I przykro mi, ale nie bede sie dokladac do takich rzeczy, bo zwyczajnie szkoda mi kasy na wspieranie tego procederu. Wole je wydac na leczenie. Nie tylko puchatkow.
Witaj kotkaZŁA! Mam nadzieje, ze Kaja niedlugo zawita do Twojego podpisu? :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto lut 24, 2009 8:45

dzięki za odzew Edzina, i za to że jesteś. Ja też mam tylko gładkowłose, ale za to psiury długowłose.
I szukam tej jednej, jedynej długowłosej kici na DS :roll:
Będziemy w kontakcie, jakbyś potrzebowała pomocy pisz lub dzwoń, telefon na pw podam.

czia

[następna]