2 kotki MaineCoon do adopcji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 16, 2009 12:15 2 kotki MaineCoon do adopcji

Witam,
mam dwie kochane 5-letnie kotki MaineCoon do adopcji. Historia jest taka, że miałam je u siebie "od kociaka" (czyli od 5 lat). 2 lata temu poznałam mojego przyszłego męża. Pobraliśmy się. Wkrótce po ślubie okazało się, że nie akceptuje moich kotów. Było wiele kłótni, wiele łez, w końcu jakoś nastąpiło zawieszenie broni. Niestety w ubiegły piątek mój mąż się zapisał do alergologa i zdiagnozowano u niego alergię na koty z zagrożeniem wystąpienia astmy oskrzelowej. Nie wiem czy to niechęć do kotów była spowodowana alergią, czy alergia wystąpiła na skutek niechęci... To chyba nie ma znaczenia w tym momencie. Niestety w związku z tym jestem zmuszona znaleźć moim kotom inne domy ;/.

Teraz o samych kotkach. Ponieważ od małego żyją razem, najchętniej oddałabym je jednej osobie.

Zmora - czarna, z rodowodem, charakter bardzo łagodny i spokojny, wysterylizowana, pieszczoch

Mantra - czarna klasycznie pręgowana, też z rodowodem, charakter bardziej "dziki", musi mieć swoją przestrzeń i nie przepada za spoufalaniem się

Oba koty świetnie się zachowują wobec dziecka - mam 2-letnią córeczkę, którą w pełni akceptują i nie drapią nawet gdy ma jakieś pomysły typu ciągnięcie za ogon.

Są kochane, grzeczne, bardzo spokojne. Chętnie odpowiem na wszystkie szczegółowe pytania na privie lub telefonicznie.

Zależy mi na kimś, kto kocha zwierzęta i będzie potrafił zapewnić im spokojne i godne życie, bez dalszych zmian i wstrząsów.

Ola

Tel. 0 501 278 916
mail: a.wysocka-zanko@gu.com.pl

yendza

Od: Sob paź 25, 2008 19:25

Post » Pon lut 16, 2009 12:25

o rany :(

pewnie zdjecia pomoga. dobrze, ze sa wysterylizowane :roll:

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Pon lut 16, 2009 12:29

mam nadzieję że koty szybko znajdą kochający dom
trzymam kciuki za szybką i bezbolesną dla kotek adopcję
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Pon lut 16, 2009 12:30

Rozmawiałaś z hodowcą / hodowcami kotków? Może byłby / byliby skłonni pomóc ...

Zapraszam też na miaukunowo - forum mainecoonów, tam często zaglądają ludzie poszukujący MCO
http://www.miaukunowo.eu/index.php
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon lut 16, 2009 12:42

Gdzie ty dziewczyno miałaś oczy przed ślubem?! Jak mogłaś wyjśc za takiego "faceta"! A teraz cierpią niewinne koty. Zostaw męża i zatrzymaj koty!!! Co będzie, kiedy mąż dostanie alergii na Ciebie?!

Beata Jolanta

Od: Czw wrz 18, 2008 12:21

Post » Pon lut 16, 2009 12:44

Beata Jolanta pisze:Gdzie ty dziewczyno miałaś oczy przed ślubem?! Jak mogłaś wyjśc za takiego "faceta"! A teraz cierpią niewinne koty. Zostaw męża i zatrzymaj koty!!! Co będzie, kiedy mąż dostanie alergii na Ciebie?!

Bez przesady :twisted:
Każdy ma prawo własnych wyborów i to nie koniecznie na rzecz kotów.
Sytuacji nie znasz, to zmilcz z łaski swojej i pomóz poszukac domy.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon lut 16, 2009 12:45

Wysyłam PW

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon lut 16, 2009 12:47

komentarz niestosowny
cieszmy się że szuka domu,że są sterylizowane,że szuka tu a nie wystawiła na alegro za iles tam,nie dołujmy dziewczyny bo dla niej to niełatwe

skupmy się może na szukaniu kochającego wspólnego domu dla kotek
Obrazek

gayae

Od: Sob sty 13, 2007 15:10

Post » Pon lut 16, 2009 12:48

Pieczarka pisze:Wysyłam PW

Ooo.. :1luvu:
Jak Pieczarka zaczyna działać, to wszystko będzie dobrze.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon lut 16, 2009 12:49

aamms pisze:
Pieczarka pisze:Wysyłam PW

Ooo.. :1luvu:
Jak Pieczarka zaczyna działać, to wszystko będzie dobrze.. :D

Trzymam kciuki :ok:
Pieczarki fajne som 8)
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon lut 16, 2009 12:52

Normalne czasami to tak bywa. Właśnie dzwonił jeden z domków czy się jakieś miaukuny pojawiły do adopcji. Ale wyczucie.
Ja się njimi chetnie zaopiekuje. Bedą u mnie jakiś czas. W przyszłym tygodniu moge je odebrać.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pon lut 16, 2009 12:55

Beata Jolanta pisze:Gdzie ty dziewczyno miałaś oczy przed ślubem?! Jak mogłaś wyjśc za takiego "faceta"! A teraz cierpią niewinne koty. Zostaw męża i zatrzymaj koty!!! Co będzie, kiedy mąż dostanie alergii na Ciebie?!

Ja rowniez jestem przeciwko oddawaniu kotow ale mysle ze ta wypowiedz odchodzi nieco od realiow :roll:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Pon lut 16, 2009 12:59

Fuj! To było poniżej pasa! Mam nadzieję ze tam na końcu miał być emotek typu " :wink: ".
Trzymam kciuki za adopcję.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon lut 16, 2009 13:00

Ja rowniez jestem przeciwko oddawaniu kotow ale mysle ze ta wypowiedz odchodzi nieco od realiow :roll:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Pon lut 16, 2009 13:00

sandrek pisze:

kazdy ma prawo do swoich odczuc
ale nalezy zrozumiec tez osoby dla ktorych akurat taki wybor jest nie do przyjecia
problem w tym ze jeden to napisze inny nie :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[następna]