Dwa kochane kotki - Tofik szczęśliwy w DS, Ignaś['] za TM :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2008 23:10 Dwa kochane kotki - Tofik szczęśliwy w DS, Ignaś['] za TM :(

To już koniec... Ignaś odszedł :cry: :cry: :cry:
Nie znam słów które mogłyby mnie pocieszyć... jest tylko pustka, ogromny żal do losu, że tak szybko go zabrał... i już nigdy go nie zobaczymy, nie przytulimy... :cry: :cry: :cry:

Może powinnam pocieszać się tym, że miał najlepszą opieką, kochający dom i swoich Dużych... nie zginął na ulicy jako jeden z kotów bez imienia, był kochany i nie umierał sam.... tylko dlaczego on???? :cry:

Może i są tęczowe mosty i 8 kocich żyć...
Ale dzisiaj w to nie wierzę i potrafię zapomnieć :placz:

Myślałam, że udało mi się odmienić jego los - dać szansę na życie...
Niestety los go zabrał a ja nie mogę sobie z tym poradzić :cry:

-----------------------------------------------------------------

Aktualizacja do strony 16.
Ignaś niestety zachorował na Panleukopenię :cry: :cry: :cry:
Od 9 dni walczy o życie :cry: Jest bardzo dzielny, ale niestety bardzo wychudzony i słaby. Mamy nadzieję, że z tego wyjdzie ale obecnie (11.02.2009), sytuacja wygląda dramatycznie - PILNIE POTRZEBNA KREW! Prosimy o pomoc... :cry:

-------------------------------------------
Kotki były w DT u Coolcaty, która troskliwie się nimi zaopiekowała i znalazła najlepsze domki - BARDZO DZIĘKUJEMY :1luvu:

----------------------------------
Kotki mają około 4 m-cy, mieszkają na małej wsi niedaleko Kępna.
Nie mają tam niestety sielankowych warunków :cry:
Urodziły się to są, nikt im krzywdy nie robi, żyją sobie na podwórzu, mieszkają w stodole, śpią na sianku... tak jak większość kotów przy gospodarstwach. Ale niestety nikt też nie weźmie ich do domu, nie przytuli...

Bywam w tamtych stronach co 3-4 tygodnie. Ostatni raz jak byłam były zdrowe, teraz mają już KK :cry: Zabrałam je do weta, dostały antybiotyk i maść do smarowania oczu. Leki będą im podawać, pewnie uda się je leczyć ale co dalej.... w takich warunkach, pewnie sytuacja się powtórzy... a zima dopiero się zaczyna. Kotki mają stały zapas karmy, co jakiś czas jak tam jestem są odrobaczywiane. Mamusia zostanie wysterylizowana na wiosnę. Nic więcej na tą chwilę nie mogę zrobić :oops:

Kotki są bardzo malutkie - wręcz za małe jak na swój wiek. Myślę, że to po mamusi która nie należy do dużych kotek, ale z pewnością też nie są dobrze odżywione i może przez to chorowite.

To bardzo ładne, miłe kotki, oswojone z człowiekiem i z psami.
Bardzo odważne i grzeczne, potrafią bardzo długo siedzieć na rękach... chyba tak bardzo spragnione są kontaktu z człowiekiem :roll:
Nie są kuwetkowe, ale ładnie załatwiają się na piasku, więc pewnie w domu też będą wiedziały co robić....

Szukam dla nich domu, bo może znajdzie się ktoś kto stworzy im lepsze warunki do życia :oops: Był nawet tam w sąsiedztwie ktoś kto się nimi interesował, ale nie oszukujmy się nie miałyby tam lepiej.... tylko trafiłyby gdzie indziej :oops: Tak przynajmniej mam ich na oku, będą karmione a jak dojdą do siebie to je zaszczepię. Znają teren, jest tam w miarę bezpiecznie, dookoła same pola ( nie licząc jednej drogi, która jest około 40-50 m od domu).

Szukam dla nich domu, może na początek chociaż tymczasowego.
Nie wiem jak będzie wyglądać leczenie maluchów w warunkach jakich żyją. Jedyne co wiem, to że będą dostawać leki i to tyle... nie wiem czy to wystarczy :(

Osoby zainteresowane adopcją, lub chętne DT, proszę o kontakt na PW.
Mogę dowieźć kotki w granicach 100 km od Wrocławia lub Kępna, a może i dalej ... :D

A to i cudne kotki dwa:
Obrazek Obrazek Obrazek :D
Ostatnio edytowano Sob lut 21, 2009 23:28 przez Agness78, łącznie edytowano 14 razy

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie gru 21, 2008 23:26

Piekne kicia :D sliczne szkraby...
A tobie gatulacje składamy za pomoc maleństwom :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie gru 21, 2008 23:36

Korciaczki pisze:Piekne kicia :D sliczne szkraby...

Tak naprawdę nie ma czego gratulować :oops: Mam ogromnego kaca moralnego, że mogę zrobić nic więcej.... oprócz dostarczenia im karmy, i pomocy medycznej :oops: Kotki znajdują się u rodziny mojego TŻ, mojej przyszłej rodziny... a ja nie mogę zmienić ich poglądów, przyzwyczajeń, stosunku do zwierząt :cry: I tak chyba myślą, że jestem stuknięta...
To bardzo dobrzy ludzie, ale niestety zwierzęta to dla nich chyba tylko zwierzęta... krzywdy nie zrobią, jeść dadzą, ale też specjalnie się nimi nie interesują :oops:

Jest mi bardzo przykro, ale i tak przekonałam ich już do karmy, do odpchlania, odrobaczywiania... może małymi kroczkami zmienię ich światopogląd :wink: zobaczymy...

Agness78

Post » Pon gru 22, 2008 0:13

Agness78 pisze:

Tak naprawdę nie ma czego gratulować :oops: Mam ogromnego kaca moralnego, że mogę zrobić nic więcej.... oprócz dostarczenia im karmy, i pomocy medycznej :oops: Kotki znajdują się u rodziny mojego TŻ, mojej przyszłej rodziny... a ja nie mogę zmienić ich poglądów, przyzwyczajeń, stosunku do zwierząt :cry: I tak chyba myślą, że jestem stuknięta...
To bardzo dobrzy ludzie, ale niestety zwierzęta to dla nich chyba tylko zwierzęta... krzywdy nie zrobią, jeść dadzą, ale też specjalnie się nimi nie interesują :oops:

Jest mi bardzo przykro, ale i tak przekonałam ich już do karmy, do odpchlania, odrobaczywiania... może małymi kroczkami zmienię ich światopogląd :wink: zobaczymy...

I tak trzymaj! :ok:
Nic nie robisz? Akurat... a kto im zycie uratował? :twisted: :wink:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon gru 22, 2008 8:16

Hopsamy na pierwszą stronę :D

Agness78

Post » Pon gru 22, 2008 10:42

Korciaczki pisze:
Agness78 pisze:

I tak trzymaj! :ok:
Nic nie robisz? Akurat... a kto im zycie uratował? :twisted: :wink:
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon gru 22, 2008 12:27

Komu śliczne kocurki.... :D

Agness78

Post » Pon gru 22, 2008 12:33

Śliczniutkie maluszki :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon gru 22, 2008 21:09

Kotki szukają domku.... choćby DT :cry:

Agness78

Post » Wto gru 23, 2008 9:41

ten jeden srebrny to by domek szybciutko znalazł, on wygląda jak z reklamy.
może ktoś może dać DT kociakom?

mawin

Post » Wto gru 23, 2008 11:11

mawin pisze:ten jeden srebrny to by domek szybciutko znalazł, on wygląda jak z reklamy.
może ktoś może dać DT kociakom?
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Wto gru 23, 2008 13:32

czy kiedyś na wsiach zmieni się mętalność ludzi :-(
kocórki szukają DT/DS !!!

mawin

Post » Wto gru 23, 2008 14:00

mawin pisze:czy kiedyś na wsiach zmieni się mętalność ludzi :-(
kocórki szukają DT/DS !!!
:!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Wto gru 23, 2008 15:16

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76081
bo ja wiem czy by znalazł ja mam takiego "z reklamy "i półtora roku szukam mu domu:
Obrazek

elwira zięba

Od: Pon maja 26, 2008 20:16

Post » Wto gru 23, 2008 16:22

elwira zięba pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76081
bo ja wiem czy by znalazł ja mam takiego "z reklamy "i półtora roku szukam mu domu:
Obrazek
no to kciuki za znalezienie tego najlepszego domku na święta dla wszystkich potrzebujących kociastych :s4: :s4: :s4: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

[następna]