Czytadła na zimowe wieczory - na Puchatki - koniec!!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lis 26, 2008 10:38 Czytadła na zimowe wieczory - na Puchatki - koniec!!!!

Wznawiam aukcję, którą musiałam przerwać z powodu spalenia się routera. Zainteresowane wówczas osoby - zapraszam serdecznie do ponownego licytowania. Obniżam cenę za de Mello, bowiem zauważyłam pewną niesympatyczną kwestię. Ktoś, komu pożyczyłam książkę, pozaznaczał sobie w spisie treści kilkoma małymi gwiazdkami najciekawsze rozdziały. Zapomniał się, zapomniał, że książka nie należy do niego. Mimo wszystko de Mello na wartości nie traci.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam. PUCHATKI proszą o wsparcie!
Fundusz Puchatkowa, który wyratował już tylu kosmatych przyjaciół świeci pustkami. Serdecznie namawiam do licytacji kilku czytadełek, bowiem jesienne wieczory jeszcze przez długi czas będą trwać bez końca.
Koszt przesyłki pokrywam ja. Zakończenie licytacji w przyszłą środę o godz. 20.00. ZAPRASZAM!!

1. Lucy Maud Montgomery Emilka dojrzewa - jest to drugi tom powieści "Emilka ze Srebrnego Nowiu" i z książką tą rozstaję się z prawdziwym bólem serca.
cena wywoławcza: 10 zł
Najwyższa oferta: Elfiątko, 10 zł

2. Anthony de Mello Modlitwa żaby, cz. I - zbiór mądrych historyjek, trafnie i błyskotliwie przedstawiających relacje międzyludzkie oraz stosunek Boga do człowieka.
cena wywoławcza: 3zł
Najwyższa oferta: Jek, 15 zł.

3. M.H.Clark Jesteś tylko moja - znakomity kryminał świetnej autorki, którego bohaterkami są kobiety.
cena wywoławcza: 8zł
Najwyższa oferta: Nelly, 11zł

4. Andree Chedid Szóstego dnia - poruszająca opowieść o miłości babci, która pragnie wyrwać wnuczka z objęć zarazy. Cyt: Wątek fabularny zaczerpnęła autorka z wydarzeń rzeczywistych - w roku 1984 wybuchła w Kairze groźna epidemia cholery. Poetycka opowieść o miłości i poświęceniu starej wieśniaczki, walczącej nadludzkim wysilkiem o życie ukochanego wnuka, zyskuje tutaj wymiar mitu, a szlachetne, ponadczasowe pzesłanie książki odwołuje się do uczuć najprotszych - współczucia i solidarności w obliczu nieszczęścia.
cena wywoławcza: 8zł

5. Ernest Hemingway Komu bije dzwon - wydanie Biblioteki Narodowej
cena wywoławcza: 10zł

6. M. Gogol Martwe dusze - wydanie Biblioteki Narodowej, stan idealny
cena wywoławcza: 10 zł

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 03, 2008 21:06 przez Aniada, łącznie edytowano 11 razy
Aniada

Post » Śro lis 26, 2008 12:58

Cześć, przywlokłam sie tu z Dogo. Poproszę "Modlitwę żaby" za wywoławczą. . Nie szkodzi, że jest z zaznaczeniami. :D

Agnie Koty

Od: Śro paź 24, 2007 13:02

Post » Śro lis 26, 2008 13:45

Agnie Koty pisze:Cześć, przywlokłam sie tu z Dogo. Poproszę "Modlitwę żaby" za wywoławczą. . Nie szkodzi, że jest z zaznaczeniami. :D

Nie szkodzi 8)
5,-
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Śro lis 26, 2008 20:00

Miło witać Gościa z Dogo! :D Dziękujemy za udział w licytacji :D :D Lucynko - Tobie również! Zaraz wstawię zdjęcia książeczek i uzupełnię pierwszy post.
Aniada

Post » Śro lis 26, 2008 20:03

moge powiedziec ze mnie i mojego chlopaka polaczyl miedzy innymi Anthony de Mello :D POLECAM

Narnia

Od: Wto cze 14, 2005 11:36

Post » Śro lis 26, 2008 21:05

Nr 1 za wywoławczą poproszę 8)
Do serca przytul psa, weź na kolana kota...

elfiątko

Od: Sob paź 18, 2008 18:12

Post » Śro lis 26, 2008 21:38

Nareszcie ktoś docenił "Emilkę"! Dziękujemy :D
Aniada

Post » Śro lis 26, 2008 23:27

Hooopsa!
Aniada

Post » Czw lis 27, 2008 13:08

Podbijamy!
Aniada

Post » Nie lis 30, 2008 12:08

I jeszcze raz! Na puchatki!
Aniada

Post » Nie lis 30, 2008 13:55

Pozycja 3 - M.H.Clark Jesteś tylko moja - na dobry początek 9 zł :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie lis 30, 2008 14:44

Dziękujemy!
Aniada

Post » Wto gru 02, 2008 21:41

Puchatkowo zaopiekowało się kolejnym, biednym, źle traktowanym misiem. Cudna, przylepna persiczka, bardzo zaniedbana, potrzebuje natychmiastowej pomocy. W imieniu persiczki BARDZO proszę o licytację. Kończymy ją jutro o 20.00.
Naprawdę nikt nie chce powalczyć o Emilkę? O de Mello??? To się tak fantastycznie czyta w pokoju oświetlonym lampkami choinek...
Aniada

Post » Wto gru 02, 2008 21:56

de Mello za 10 :D

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto gru 02, 2008 22:08

:king:
Aniada

[następna]