Poszukuję odpowiedzialnego domu dla 2,5 rocznej, rodowodowej, wysterylizowanej szylkretki MCO. Informacje w jaki sposób do mnie trafiła w wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82740
Ponieważ jest to bardzo dominująca kocica, dom powinen spełnić dwa warunki:
1. Rodzina bez dzieci lub z dziećmi w wieku gimnazjalnym.
2. Dom bez zwierząt. Jej chęć dominacji jest bardzo silna w związku z tym moje koty są gnębione i przeganiane.
Inez, u nas Wiewóra (Wiórka) jest bardzo kochana, strzela baranki, mruczy, świergoli, towarzyszy w pracach domowych. Wogóle jest bardzo kontaktowa. W obecności innych kotów stara się je zdominować co powoduje przeniesienie irytacji na człowieka poprzez fuczenie. Większej agresji nie było z jej strony. Normalne zachowanie kocicy o silnym charakterze. Udało mi się ją trochę zdominować ale to wymaga czasu i wyeliminowania innych bodźców (koty, psy, dzieci). U mnie niewykonalne. Jak jesteśmy same to jest to przekochana kociczka.
U mnie nie może zostać. Jest bardzo agresywana do Mili, która panicznie się boi Wiewóry. Tygrys, kocur MCO radzi sobie ponieważ jest większy aczkolwiek potrafi się wycofać, ustąpić.
Zdaję sobie sprawę że taki dom będzie ciężko znaleźć. Liczę na waszą pomoc. Wolałabym żeby to był dom w Krakowie lub okolicach. Jeżeli będzie to dom forumowy to rozważę oddanie jej dalej niż okolice Krakowa. Osobom, które chciałby ze mną porozmawiać wyślę mój numer na PW.
Zdjęcia aktualne będą za chwilę jak nauczę się je wstawiać.