Dwie wiewióry oddałam :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 01, 2008 12:22 Dwie wiewióry oddałam :)

Jakiś czas temu dwie wiewióry zamieszkały u mnie w łazience, szybko okazało się, że to są wściekłe wiewióry :lol:
Cały dzień szaleją i tłuką się, wolę nie zastanawiać się, co sąsiedzi myśleli, że robimy w łazience, odgłosy wydobywały się z niej dziwne :D
Pierwsza wiewióra to Julcia, delikatniejsza, drobniejsza i bardziej nieśmiała, mały panikarz.
ObrazekObrazek
Druga wiewióra to Kropka, większa, potężniejsza i bardziej odważna, będzie z niej fest baba. :wink:
ObrazekObrazek

Wiewóry szukają wspólnego domu, nie mogą żyć bez siebie, jak tylko znikną sobie z oczu na dłużej niż minutę to się drą jakby je obdzierali żywcem ze skóry :roll: .
Generalnie siostry sistars, tak złośliwie u nas zwane, są strasznie wścibskie, wszystko muszą sprawdzić, wszędzie wejść, wszystkiego spróbować, wszędzie jest ich pełno, gdzie nie spojrzę tam wiewióra 8O
Przez cały dzień i noc biegają, skaczą nie fruwają, choć myślę, że niedługo już będą, dla nich nie ma rzeczy niemożliwych :mrgreen: .
W rzadkich chwilach, kiedy śpią to uwielbiają spać na kolanach, nowy opiekun będzie musiał mieć je bardzo duże, aby obie na raz się zmieściły

Siostry sistars są niestety wadliwe, co prawda aparat mruczący działa już na lekki dotyk a czasami nawet na podczerwień, to wyłączyć się tego za cholerkę nie da :twisted: .

Po za tymi wszystkimi wątpliwymi zaletami, wiewióry są boskie i pomimo, że się bardzo broniłam to pokochałam te dwie łobuziary.

Szukamy domu wyjątkowego, jednego dla obu, tylko nie wiem czy ktoś po przeczytaniu powyższego będzie je chciał. :roll:
Wiewióry mają trochę ponad trzy miesiące, sa odrobaczone i zaszczepione.

ObrazekObrazek ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 14, 2008 18:17 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob lis 01, 2008 13:12

Normalnie obłędne wiewiórska
wysłałam cały opis do koleżanki
która od nas rok temu
dostała baaardzo podobna wiewiórę
i strasznie się zakochała
hmm może by chciała jeszcze dwie 8) :roll:
w końcu od jednego kota lepsze są tylko 3 koty :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lis 01, 2008 14:16

Boskie :love:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob lis 01, 2008 14:21

Ależ extra...... :lol: :lol: :lol:
jaki piękny komplet.... :lol: :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lis 01, 2008 16:43

Nareszcie doczekałam się wątku wiewiór :) Pewnie mało kto wie, ale wiewióry przyjechały do Iwci aż z mojego rodzinnego Mińska :)
Ich siostrzyczka, złapana przeszło tydzień później niż one, bo była najbardziej płochliwa, już od dawna mruczy swojej nowej pani na kolanach i zamieszkała w Warszawie. Te koteczki są wyjątkowe - niby identyczne, a każda ma swój indywidualny charakterek i trochę inny rozkład maziajek:) Do tego mają milusie w dotyku futerko, są po prostu boskie, do schrupania :D Bardzo polecam! Cieszę się, że Iwcia szuka im wspólnego domku :)

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Sob lis 01, 2008 17:50

...po prostu się zakochałyśmy - dwie szylkretki :1luvu: Kochane i urocze!
Za domki kciuki trzymamy, bo wiewióreczeki dwie urocze domku szukają!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lis 01, 2008 22:09

Ale śmieszne! Domek musi się znaleźć :lol:

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Nie lis 02, 2008 1:19

:love: :love: :love:
jakie cudne wiewiory...........oczu nie moge oderwac od tych panienek :D
i tak patrze na swoj domek i zaluje ze jest taki maly. Od smierci Bajeczki ciagle za mna chodzi szylkreta. A ja mam szczescie do znajdywania głownie buraskow z bialym i krowek..........a 3 tygodnie temu wprowadzila sie do mnie na bezczelnego mala bialo-bura koteczka.....siedzi i wcale nie ma zamiaru sobie nigdzie pojsc :wink: ...ale słodka i miziasta jest chociaz, wiec jej wybaczyłam ten pospolity kolor :wink:
wszystkie szylkrety maja ADHD wiec z tymi dwoma wiewiorami to dubeltowe ADHD w domu.... hihihi..........ale i tak kocham ten kolor malowany przez pijanego artyste
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Nie lis 02, 2008 12:33

Jakie ADHD to grzeczne koteczki.
Kropka właśnie tłucze się z Kurczakiem, a Julcia buja na firance, sama słodycz :mrgreen:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie lis 02, 2008 12:39

iwcia pisze:Jakie ADHD to grzeczne koteczki.
Kropka właśnie tłucze się z Kurczakiem, a Julcia buja na firance, sama słodycz :mrgreen:

hihihi...ja tez mam takie grzeczne koteczki wiec nawet nie wieszam juz firanek i kwiatki z parapetów tez przenioslam do inneog pokoju :wink: chociaz mam o tyle dobrze, ze jak je chwyci kocia głupawka to moje koty "przezywaja" ja w wolierze.....i dobrze, bo przynajmniej mieszkanie sie ostaje w calosci :lol:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Nie lis 02, 2008 12:39

iwcia pisze:Jakie ADHD to grzeczne koteczki.

One po prostu przedstawienie robią, żeby Ci się w niedzielne popołudnie nie nudziło :twisted:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon lis 03, 2008 21:35

Panny dostały zezwolenie na stałe opuszczenie łazienki.
Biegaja po całym domu, są wszędzie, poważnie obawiam się, że jak otworzę lodówę to wiewióra z niej wyskoczy :twisted:

iwcia

Post » Wto lis 04, 2008 19:05

Jak tam panienki? Biją się już o nie? :D

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Wto lis 04, 2008 21:45

To są grzeczne kochane dziewczyneczki, a nie jakieś wściekłe wiewióry! Co Ty za kit wciskasz iwcia? Wiem bo miałam je przez cale dwa dni, o!
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lis 09, 2008 15:52

hop! coś się foty nie ładują.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

[następna]