Sosnowiec-pomoc w kociarni potrzebna i DT !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 06, 2008 0:08 Sosnowiec-pomoc w kociarni potrzebna i DT !!!!

Jak w tytule po długich staraniach prawie miesięcznych mamy lokal na uruchomienie takiej naszej malutkiek kociarni dla kociaków, cała historia naszych działań ogólnie i działań związanych z poszukiwaniem lokalu na kociarnię w naszym głównym wątku sosnowieckim http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77894&start=930
jesli oczywiście komuś chce się przkopywać przez ten wątek :wink: już wcześniej miałyśmy takie pomieszczenie dla kociaków pod nazwą Hilton , ale po róznych perturbacjach musiałyśmy opuścić Hiltona. Odz dzisiaj jesteśmyszczęśliwymi posiadaczami (we wtorek podpisuję umowę na wynajem lokalu i odbieramy klucze) nowego pomieszczenia. Mieści się ono w blokach, ale ma całkiem osobne wejscie taka suteryna, jest to pomieszczenie po byłej pralni - ma około 17 m kwadratowych, jest woda, oświetlenie, wentylacja, dostęp do światła i powietrza, i najważniejsze wynajmujemy to legalnie wszyscy wiedzą, że tam będą kociaki. Zajmujemy się głównie wyciąganiem kociaczków z naszego schronu, który jest totalną umieralnią, ale także będziemy przetrzymywali koty po sterylkach kastracjach i oczywiście jak napotykamy na swojej drodze potrzebującego kociaka też pomagamy.
Niestety to wszystko wymaga nakładów finansowych , a także rzeczowych - nie myślę o nas tzn o kilku osobach z Sosnowca i nie tylko bo my robimy to z własnej woli :lol:
No strasznie się rozpisłam, żeby dojść do meritum sprawy - bardzo prosimy o wsparcie zarówno finasowe jak i rzeczowe. Itak na poczatek musimy wpłacić 500zł na kaucję za lokal, 170zł czynsz - co miesiąc, musimy założyć licznik na prąd - w tej chwili nie wiem ile to będzie kosztowało, będą potrzebne także :
żwirek, jedzonko dla kociaków, materiały higieniczne , dezynfekujące, kuwety, miseczki to tyle co w tej chwili przychodzi mi na myśl. Na bieżąco wątek będzie aktualizowany - nie wiem jeszcze jakie prace będziemy musieli przeprowadzić w kociarni, we wtorek będziemy mieli klucze więc będzie mozna myśleć :oops:
Prosimy o wszelaką pomoc :!: :!:
Ostatnio edytowano Czw lis 27, 2008 14:32 przez terenia1, łącznie edytowano 8 razy

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob wrz 06, 2008 1:00

Oprócz tego co w powyższym poście szukamy osób z Sosnowca do pomocy w kociarni, codziennie - 2 albo 3 razy trzeba w kociarni być - sprzatanie, wymienianie kuwetm dawanie jedzonka , wizyty u weta i oczywiście obowiązkowo mizianki dla kociaków musi być dzień w dzień , nie ma zmiłuj się :twisted: jak na dzień dzisiejszy - do pracy w kociarni jesteśy w 4 osoby Jadzia, mar_tika, Mikuś i ja - łatwo policzyć w ciągu 7 dni mamy przy dwóch razach co najmniej 4 wizyty w kociarni czyli na 4 osoby prawie 4 razy kociarnia w tygodniu, a roboty jest tam wtedy co nie miara , zarówno w ciągu tygodnia jak i sobota, niedziela i wszelakie święta - oprócz kociarni - jeżdzenie do schronu, ogłoszenia , bazarki, weci itp sprawy szukamy osób Sosnowiec - a w szczególności Pogoń do pomocy

terenia1

Post » Sob wrz 06, 2008 7:49

A zeby bylo troszke smiesznie w tym nawale pracy to proponuje ten ,,azyl"
dla kociakow,po Hiltonie, nazwac Mariot lub Szaraton.Celowo pisze fonetycznie zeby sie ktos nie przyczepil z Hotelarzy. :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob wrz 06, 2008 7:56

Gratuluję dziewczyny pomieszczenia :ok: :D Mariot brzmi nieźle :lol:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob wrz 06, 2008 8:31

no kurcze to jest jakas zlosliwosc :evil: jak mialem wolne to byla biurokracja a jak juz mozna dzialac to mam od wtorku do niedzieli pierwsza zmiane(7-19) Moze mi sie uda we wtorek wczesniej wyjsc z pracy(zalezy do mojego zmiennika) :wink: to tam przyjade i cos pomoge.
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Sob wrz 06, 2008 8:32

a moze nazwac szeraton i buraton?
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob wrz 06, 2008 9:26

Jak zwał tak zwał - grunt że jest ................ :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob wrz 06, 2008 13:04

Gratulacje ,bardzo się cieszę :D

Zapraszam czytających na mój bazarek, może w ten sposób ktoś chciałby pomóc , a przy okazji skosztować moich przetworów :wink:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80617

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob wrz 06, 2008 16:20

Ooo Wielkie Ci Dzieki Wspaniala Kobieto za ten i wszystki poprzednie bazarki :1luvu:
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Sob wrz 06, 2008 21:56

bardzo się cieszę, że wreszcie jest lokal. mam do dyspozycji po remoncie drzwi, umywalkę, kibelek i płytki i inne remontowe rzeczy. Mowcie co potrzebne :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob wrz 06, 2008 23:08

Filomen pisze:bardzo się cieszę, że wreszcie jest lokal. mam do dyspozycji po remoncie drzwi, umywalkę, kibelek i płytki i inne remontowe rzeczy. Mowcie co potrzebne :D

Na razie nie wiemy co potrzebujemy :lol: we wtorek jak wejdziemy do lokaliku to zobaczymy jak to wyglada i będziemy mysleli :lol:

terenia1

Post » Nie wrz 07, 2008 8:04

pokzuj sie, niech cie widza :twisted:
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Nie wrz 07, 2008 11:33

ryśka pisze:Gratuluję dziewczyny pomieszczenia :ok: :D Mariot brzmi nieźle :lol:

Mnie też Mariot się podoba :wink: brzmi fajnie :lol: i nadal szukamy pmocy wszelakiej i chętnych do pomocy w Mariocie :wink:

terenia1

Post » Nie wrz 07, 2008 18:49

A to krótka relacja z wizyty w schronie ja juz pozostawiam to bez komentarza :twisted: dla tych kociaków i innych szukamy pomocy, bo z tych już pewnie niektóre nie przeżyją do czasu otwarcia naszej kociarni :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 07, 2008 19:40 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Nie wrz 07, 2008 19:00

oj jakie biedaczki straszne :cry:
Gosiara

[następna]