Obecny czas: Wto Lut 07, 2012 9:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 733 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Maciejka o tym jak życie werfyfikuje plany. W swoim domku :)
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 9:24 

Dołączenie: Wto Gru 20, 2005 18:14
Miejscowość: Łódź ciałem a Bydgoszcz sercem :)
Minął prawie rok odkąd w moim domu gościły tymczasy. Najpierw było pół roku przymusowej przerwy, bo kwarantanna po panleukopenii a poza tym ja sama po tej walce byłam wyczerpana emocjonalnie. Potem los mi zaczął płatać figle ze zdrowiem i tak zleciało drugie pół roku.
Poza tym zdecydowałam, że okres tymczasowania się skończył, że będę starała się pomagać w inny sposób. Dlaczego? Powodów jest wiele, takich z którymi boryka się pewnie większość domków tymczasowych: mało miejsca, mało środków finansowych, kłopoty z rezydentami, czas którego nie ma jak pomnożyć. Chciałam pomagać jeżdżąc do schroniska (zdążyłam pojechać 2 razy :)), robiąc ogłoszenia, prowadząc fundusz schroniskowy.
Ale życie miało dla mnie inny plan.

Maciejka, bo to dzięki TŻtowi Maćkowi jest u nas, bo kiedy zadzwoniłam ze schroniska zgodził się mimo, iż jeszcze tydzień temu z powodów jak wyżej zgodzić się nie chciał.
Maciejka została przyniesiona do schroniska w sobotę rano, kot znaleziony na ulicy. Była zdrowa, Krzysiek w schronisku nosił ją na rękach, nawet nie robiliśmy jej miejsca w klatce, bo z założenia miała iść do domku, od razu, póki jest zdrowa, póki wirusy schroniskowe jej nie dopadły. Pojawił się domek, rodzina, po 2 kociaki. Mała Maciejka słodko mruczała w koszyku, szczęśliwa, rozanielona.
Niestety jej szczęście nie trwało długo. Szybko wróciła z gabinetu wetów :(
Okazało się, że jest chora. Zaczęła faflunić, psikać, kaszleć, z noska leciało. Z pójścia do domku nici, mało tego z klatki na kociarni też :( od razu antybiotyk i szpitalik.
Biedna mała strasznie płakała, miauczała, zdarła gardło a na koniec uciekła z klatki :)
Potem już wszystko potoczyło się szybko. Bardzo szybko :)

Image

No i chyba nikogo nie dziwi szczegół, że mała Maciejka jest bura 8)

Edit:
ruru napisał(a):
Banelek blue nufka:

Image

Kod:
[URL=http://tiny.pl/2kkc][IMG]http://images48.fotosik.pl/16/53ddd7fcc95075a7.jpg[/IMG][/URL]

Ostatnio edytowany przez mokkunia Śro Paź 15, 2008 17:57, edytowano w sumie 5 razy

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 9:30 

Dołączenie: Pon Gru 20, 2004 18:21
Miejscowość: Bydgoszcz
Nigdy nie mów nigdy. :twisted: Za zdrowie i dom dla Maciejki. :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 10:22 

Dołączenie: Pią Paź 21, 2005 14:01
Miejscowość: Toruń
No, nie dziwi. :D

Kciuki za malutką.

Temu, kto pozwala światu lub najbliższemu otoczeniu ułożyć plan jego życia za niego, potrzebna jest tylko małpia zdolność naśladowania.
Image Image

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 10:36 

Dołączenie: Wto Gru 20, 2005 18:14
Miejscowość: Łódź ciałem a Bydgoszcz sercem :)
Malutka Maciejka zafafluniona jest bardzo, ale jakoś tak dziwnie, bo na zewnątrz kataru mało, oczka łzawią ale też nie mocno, ale w środku wszystko się gotuje aż bulgocze :(
Dostała wczoraj Linco-Spectin w schronisku, będziemy kontynuować podawanie go przez łącznie 5 dni w domku. Czekamy aż TŻ z pracy wróci, bo to on zastrzyków jest :)
Na razie oczka zakropione Gentą, śniadanko w postaci mokrej animondki moich kotów podane (bo kurcze nic kociakowego nie mam, a suchego mała nawet nie tknęła). Od wczoraj zjadła pół tacki, chyba nie za wiele, prawda?
Lakcidu pół kapsułki podane, tyłeczek, bo podrażniony zasmarowany sudocremem, w kolejce czeka obcinanie pazurków, bo Maciejka uwielbia wspinać się po nogach, szczególnie gołych :twisted:

A i od wczoraj były dwie kupki w kuwecie, bez niespodzianek (wczoraj w schronisku mała dostała Vetminth) i o całkiem przyzwoitej konsystencji i siuśki też :)

Piękna jestem, prawda?
Image

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 10:40 

Dołączenie: Nie Maj 11, 2008 18:05
Miejscowość: Łódź
tajger :D

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 10:44 

Dołączenie: Pią Paź 21, 2005 14:01
Miejscowość: Toruń
No piękna.

Temu, kto pozwala światu lub najbliższemu otoczeniu ułożyć plan jego życia za niego, potrzebna jest tylko małpia zdolność naśladowania.
Image Image

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 10:56 

Dołączenie: Sob Lut 10, 2007 18:59
Pewnie że piękna :1luvu: Uwielbiam buraski :1luvu:

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 11:03 

Dołączenie: Śro Paź 05, 2005 19:10
Miejscowość: moose county
Mokkuniu, bardzo ładny burasek;) Katar taki mnie nie dziwi, próbuj jej często nosek porządnie przemywać, może się odblokuje.

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 11:31 

Dołączenie: Sob Cze 05, 2004 11:34
piękna
na przekór planom :wink:

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 11:39 

Dołączenie: Pią Mar 30, 2007 22:12
jest cudna :1luvu:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 11:45 

Dołączenie: Pon Cze 16, 2008 10:49
Miejscowość: Kraków
kciuki za ładnego kotka :ok: :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 11:46 

Dołączenie: Wto Maj 02, 2006 7:58
Miejscowość: Bydgoszcz
Może spróbujesz ją troszeczkę opukać? No, wreszcie idzie na lepsze i coś dobrego się u ciebie dzieje! Malutka jest bardzo drobniutka, ale szybko u ciebie przytyje! Ciekawe, dlaczego ja polubiłam szaraczki?

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 12:16 

Dołączenie: Pon Lis 13, 2006 10:19
Miejscowość: Łódź - okolice Parku Staszica :-)
Śliczniuś koci :)

Mnie niedawno ktoś wróżył, że kiedyś na mojej drodze stanie kot ... i nie będzie wtedy braku czasu, obaw o psyche czarnej maupy czy insze, po prostu się stanie .... tak jak u Ciebie :)
Mokkuniu, kciuki wielkie za Maciejkę.

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 12:31 

Dołączenie: Sob Maj 05, 2007 17:14
Miejscowość: Brodnica
A mnie kompletnie powaliło zdjęcie małego kotka z wielką myszą!! Cudo!!

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Sie 10, 2008 12:32 

Dołączenie: Śro Maj 03, 2006 15:37
Zdjęcia nie oddają jej urody - Maciejka jest prze-prze-śliczna :love: Ma drobniuteńkie takie "lisie" pysio, jest zgrabniutka, a futerko mieni się odcieniami złotego beżu i jasnego brązu "podszytego" białym podszerstkiem. No cud-panienka :love:

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 733 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: AgaPap, agul-la, alab108, Ania i jej Nitro, Astaroth86, bulba, bunia102, CzArNaM, Georg-inia, Helvti, horacy 7, Istar, joarkadia, justyna p, kaja888, Kasia_adopcje, kiche_wilczyca, Little20, Lolcia81, malwinka79, marioka, MB&Ofelia, meksykanka, morisowa, mpogorzelski, pogoda1053, Randa, RyBa1, wiiwii, Yahoo [Bot], zinka, Zorlis oraz 47 gości