Gordon - Biały Tygrys. Już w domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 13, 2008 0:05 Gordon - Biały Tygrys. Już w domu

Gordon – biały tygrys, niby taki smukły a dobrze umięśniony. Potężny kot w ślicznym białym futerku. Kilka burych łat i jedna zaskakująco czarna. Jakby od innego kota. I różowy nos. Patrzy tak ufnie, choć przed chwilą stracił wszystko. Uczy się nowych dźwięków schroniska, poznaje zapachy, a kiedy wyciągasz rękę i zaczynasz gładzić po głowie, zapomina o wszystkim i zanurza się w tej chwili. I tylko od czasu do czasu zawiesza wzrok gdzieś daleko. Nie rozumie, czemu go oddano.
Gordonowi trochę za ciasno w boksie, lubi inne koty, ale jego przestrzeń życiowa jest większa.
Kot prosto z domu - okaz zdrowia, urody, zadbany i czyściutki. Tylko brać, szybko brać i kochać.

Z reguły szukamy w pierwszej kolejności domów kotom szczególnie potrzebującym, kotom specjalnej troski.
Gordon jest okazem zdrowia. Niczego mu nie można zarzucić, żadnego "wybrakowania".

Pamiętam koty w świetnej formie, z których po kilku miesiącach schronowego życia niewiele pozostawało.
Pamiętam Boryska, wydawało się, że taki kot szybko znajdzie dom, piękny kot, niezwykłej urody.
Pamiętam Balbinkę, miła, zadbana, przymilna, po dwóch tygodniach grzyb i kilka miesięcy spędzonych w szpitaliku.

Zakładam Gordonowi wątek, by nie zginął w tłumie bardziej potrzebujących.

Myszeńko, Magija - bo leży Wam na sercu ten kocio.
Skorzystałam z opisu i zdjęć Magiji - mam nadzieję, że nie masz mi za złe. :oops:
Proszę cioteczki o pomoc w pilnowaniu wątku.

oto Gordon Biały Tygrys - schroniskowy numer 48:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob cze 14, 2008 18:49 przez Sis, łącznie edytowano 1 raz

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt cze 13, 2008 5:27

o rany....jaki piękny kocurek...to zdjęcie za kratami :( czy ktoś zabierze Gordonka zanim życie w schronisku da mu się we znaki?
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt cze 13, 2008 6:23

piekny cudny kot.
Ja licze ze moze jutro, moze w niedziele znajdzie on domek.

szkoda ze sa te durne wakacje i ludzie nie adoptuja zwierzat :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt cze 13, 2008 6:31

teraz " ludzie" beda wywalać masowo zwierzaki , okres urlopowy.....trzymam mocno za Gordonka zeby jak najszybciej znalazł dom
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt cze 13, 2008 7:05

Gordon to wspaniały kot
białe futro lśni
a on szuka człowieka
znalazłam go w kociej budce - kolejny niezauważalny
ale wystarczyło, ze wyciągnęłam i zaczęłam głaskać, podskakiwał i barankował
a potem jak wyszłam, stał przy kracie i patrzył
tak bardzo chciał iść ze mną
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt cze 13, 2008 7:14

Piękny jest :D

Mam nadzieję, że szybko znajdzie swój domek :ok:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Pt cze 13, 2008 7:55

Jest taki piekny, ufny... Moze wlasnie dlatego sie splakalam, bo boje sie ze i On zacznie gasnac za kratami. Jeszcze niedawno w swojej bajce, a teraz niechciany, niczyj. Jedyne co ma wlasnego to schroniskowy numer... Moze ktos szybko wypatrzy te slicznosc!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 13, 2008 9:09

Pewien znany ktoś, kto miał dom i sad, zgubił nagle sens ...,
Choć majątek prysł, on nie stoczył się, wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie, że: ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy, ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy ...

I ja czekam, że mimo tych cholernych wakacji, kiedy tak łatwo człowiekowi zapomnieć o miłości, zgubić serce i rozum, co nas od zwierząt podobno różni ..., że znajdzie się ktoś, kto sprawi, że Los się odmieni.
Los nie tylko Gordona, ale wszystkich tych, którzy czekają, wypatrując Człowieka zza krat :|
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt cze 13, 2008 9:19

Piękny...
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pt cze 13, 2008 9:29

Podnoszę cudnego Gordonka w poszukiwaniu domu :!:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Pt cze 13, 2008 9:41

dlaczego ja tu zajrzalam? :crying:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt cze 13, 2008 9:44

Maryla pisze:dlaczego ja tu zajrzalam? :crying:

Przepraszam :oops:

Ale może to jakiś znak? :twisted:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Pt cze 13, 2008 9:48

Myszeńk@ pisze:Pewien znany ktoś, kto miał dom i sad, zgubił nagle sens ...,
Choć majątek prysł, on nie stoczył się, wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie, że: ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy, ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy ...

I ja czekam, że mimo tych cholernych wakacji, kiedy tak łatwo człowiekowi zapomnieć o miłości, zgubić serce i rozum, co nas od zwierząt podobno różni ..., że znajdzie się ktoś, kto sprawi, że Los się odmieni.
Los nie tylko Gordona, ale wszystkich tych, którzy czekają, wypatrując Człowieka zza krat :|

Pieknie napisane!!!!!!! Pozwalam sobie podpisac sie pod tym wszystkimi moimi lapkami- ludzkimi, kocimi i psimi!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt cze 13, 2008 9:55

tufcio pisze:
Maryla pisze:dlaczego ja tu zajrzalam? :crying:

Przepraszam :oops:

Ale może to jakiś znak? :twisted:

ja kocham takie koty i kiedys bede takiego miala
NA PEWNO

ale dopiero gdy bedzie nas mniej
teraz nie moge bo mam w domu kota z bialaczką
i niewesole kontakty bo nie wszystkie sie kochaja a mieszkanie podzielone na pol
moglabym go wziac do Wwy na tymczas ale warunki takie sobie, zreszta Magija wie
ja sie naprawde poryczalam
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt cze 13, 2008 10:27

sliczny Gordonek prosi o banerek, ja mam jeszcze miejsce w podpisie!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[następna]