Chloraki-najgłupszy i najfajniejszy duet świata ZNALAZŁ DOM

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2008 16:50 Chloraki-najgłupszy i najfajniejszy duet świata ZNALAZŁ DOM

Obrazek

Chloraki, a ściślej Duże Chloraki II, to miot urodzony na początku sierpnia 2008 w pewnej piwnicy na warszawskiej Pradze.
EDIT: no dobra, to był sierpień 2007 :wink:

Pod koniec września udało się je złapać i od tego czasu trwa nasza bliska znajomość.

Chloraki przeszły przez:
- pchły
- nicienie
- tasiemce
- świerzb
- malasezję
- mega grzyba-monstre
- zapalenie płuc (które zabrało im dwóch braci... ['])
- lamblię
- cryptosporidia
- i sama już nie pamiętam co :)

Obecny stan zdrowia jest niezły - ostatnie badania wykazały zdrowe nerki i wątrobę, czepiamy się tylko leukocytozy, wynikającej zapewne z ciągłego zapalenia dziąseł. No i resztki grzyba... Mają niestety pozapalne zwłóknienia w płucach - trzeba o tym uprzedzić lekarza przy każdej ewentualnej narkozie! Są wykastrowane, szczepione, odrobaczone.

Może pora na imiona - otóż mówimy o Bulwkowcu (dla przyjaciół Bulwa) i Błyskoporku (Błysku). Odróżnić je bardzo łatwo - Bulwa ma jedno oko mętne i poprzerastane tkanką łączną (ale trochę na nie widzi), a Błysk ma zeza zbieżnego :) Bulwa jest prawie czarny, a Błysk jest bardzo dziwnego koloru, coś jak połączenie czerni i lila :) Ma lekko przedłużone futro.

Są niewybrednymi żarłokami, wiecznie chudymi - idealne koty dla kogoś, kto chciałby paść koteczki bez umiaru.

kuwetkowe, potrafią też korzystać z kuwety krytej.

absolutnie proludzkie, rozkoszne, przemiłe. Każdego gościa witają przy drzwiach i domagają się natychmiast głaskania. Błysk posuwa się przy tym do namolnego wrzeszczenia na gości zbyt opieszałych w głaskaniu. Bulwa też jest towarzyski, ale chętniej biega, wącha i rozrabia - swoje serce pozostawia dla głównego opiekuna. Tych czułości, które okazuje mi nocami - żadnymi słowy opisać się nie da...

To koty, które będą towarzyszyć Ci w każdej sytuacji, a już zwłaszcza w kuchni :)

To koty bardzo towarzyskie do innych kotów i bardzo zżyte - dlatego też absolutnie wykluczam rozdzielenie ich.

No i - niestety - są skrajnymi debilami :roll: Tu palmę pierszeństwa dzierży zdecydowanie Bulwa, choć Błysk mu daleko nie ustępuje... Bulwa jest po prostu jeszcze odważniejszy i bardziej przebojowy... Oto jego typowe wyczyny:
- atakuje pracujący odkurzacz
- wkłada głowę do miski w której właśnie miksuję potrawkę
- wskakuje do piekarnika rozgrzanego na 200st.
- opala sobie wąsy nad garnkami
- wkłada głowę wszędzie gdzie się da, np. do kanistra na wodę...

Obaj bracia są bardzo skoczni, ale mają olbrzymie kłopoty z koordynacją skoków - i ponad połowa skoków jest nieudana. Czasem nie doskakują do przeszkody, czasem zsuwają się z jej krawędzi, a czasem przeskakują ją i spadają z drugiej strony lub walą głowami w ścianę... przy okazji oczywiście zwalają wszystko zewsząd...

Chloraki szukają domu:
- niewychodzącego
- z zabezpieczonymi oknami
- razem
- gotowego na ich wszelkie wybryki
- mądrego na tyle, by przewidzieć ich kolejną próbę samobójczą i ją uniemożliwić
- gotowego na niewyobrażalnie dużo czułości (oczywiście nie ma mowy o spaniu gdzie indziej niż na opiekunie).

Jeśli zdecydujesz się je adoptować - będziesz mieć wyjątkowo dużo kłopotów i radości. Gwarantuję :twisted:
Ostatnio edytowano Wto maja 27, 2008 17:45 przez jopop, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob kwi 26, 2008 19:06

Podrzucę ślicznych chłopaków, słodcy są faktycznie.

Jopop, zafundopwałaś im przyszłą datę urodzenia ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob kwi 26, 2008 19:13

fotka rewelacyjna :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob kwi 26, 2008 19:44

dorcia44 pisze:fotka rewelacyjna :lol:

opis jeszcze bardziej :D
ObrazekObrazekObrazek

Zirael

Od: Pt kwi 18, 2008 21:29

Post » Sob kwi 26, 2008 21:28 Re: Chloraki-najgłupszy i najfajniejszy duet świata szuka do

opis jest rewelka, doprowadza czytelnika do łez :lol: :cry: :lol: :cry: :lol: :cry: :lol: :cry:

jopop pisze:
No i - niestety - są skrajnymi debilami :roll: Tu palmę pierszeństwa dzierży zdecydowanie Bulwa, choć Błysk mu daleko nie ustępuje... Bulwa jest po prostu jeszcze odważniejszy i bardziej przebojowy... Oto jego typowe wyczyny:
- atakuje pracujący odkurzacz
- wkłada głowę do miski w której właśnie miksuję potrawkę
- wskakuje do piekarnika rozgrzanego na 200st.
- opala sobie wąsy nad garnkami
- wkłada głowę wszędzie gdzie się da, np. do kanistra na wodę...

Obaj bracia są bardzo skoczni, ale mają olbrzymie kłopoty z koordynacją skoków - i ponad połowa skoków jest nieudana. Czasem nie doskakują do przeszkody, czasem zsuwają się z jej krawędzi, a czasem przeskakują ją i spadają z drugiej strony lub walą głowami w ścianę... przy okazji oczywiście zwalają wszystko zewsząd...

ale tutaj musze zaprotestować :wink:
Chloraki nie są debilami, absolutnie nie!!!!...One po prostu są nad wyraz ciekawskie i widać są kotami lubiącymi robic ciekawe i fascynujące doswiadczenia ....a, że grozi to utrata zycia :roll: ...to juz taka rola jest przypisana eksperymentatorom :lol: :lol: :lol: :lol:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Sob kwi 26, 2008 21:57

niestety podtrzymuję wersję o debiliźmie:)

one po prostu nie mają kompletnie instynktu samozachowawczego. Nie wiem czy zginą w nieszczęśliwym wypadku czy tez ktoś je udusi w szale gdy po raz setny zabiorą mu wędlinę z kanapki...

idę się do nich poprzytulać:)
Obrazek

jopop

Post » Sob kwi 26, 2008 22:50

jopop pisze:niestety podtrzymuję wersję o debiliźmie:)

one po prostu nie mają kompletnie instynktu samozachowawczego. Nie wiem czy zginą w nieszczęśliwym wypadku czy tez ktoś je udusi w szale gdy po raz setny zabiorą mu wędlinę z kanapki...

idę się do nich poprzytulać:)

tak, tak idz sie poprzytulac Ty wrednoto :twisted:
nie rozumiem dlaczego miałby ich ktos udusić z powodu kradziejstwa 8O
Po prostu Chloraki musza miec domek z baaardzo wyrozumiałymi Dużymi.
Moje kotki jak po raz kilkutysieczny zwaliły mi kwiatki z parapetu oraz zerwały firanki z karnisza, wcale nie udusiłam tylko kwiatki przeniosłam do drugiego pokoju, a firanki rozsunełam....i stał sie cud!!!!, bo im chyba o to chodziło, nie wiem czy nie lubia kwiatków doniczkowych czy cuś innego..ale z firankami im dogodziłam, bo nareszcie mają pełna swobode wchodzenia na parapet. ....... ale fakt jest faktem ze najsłodsze są jak spią i to mocno jak najdłuzej :twisted:......no a jak sie obudzą :strach:
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Sob kwi 26, 2008 23:04

To są wspaniałe dwa kocurki choćby Jopop o nich nie wiem co pisała. Widziałam je kilka dni temu, więc wiem co mówię. A wersji o debilizmie nie przyjmuję do wiadomości :roll:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie kwi 27, 2008 5:06

a czy ja piszę, że one nie są wspaniałe? :)

Bulwa spędził noc pod moja pachą, wtulony idealnie:) Błysk za to wtulił się w Bulwę:)

Rano wyżebrały ode mnie kurczaka. :roll: choć przecież oszczędzam go dla maluchów...
Obrazek

jopop

Post » Nie kwi 27, 2008 8:30

słodki,śliczne,cudne :lol:

Paulaaa

Od: Wto lis 06, 2007 21:48

Post » Nie kwi 27, 2008 8:47

Aśka, popraw tę datę w pierwszym poście ;)
Chloraki nie mogły się urodzić w sierpniu 2008 ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie kwi 27, 2008 8:52

kciuki ogromne!
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie kwi 27, 2008 8:59

jopop opis kotow normalnie mnie rozwalil :ryk: Mam nadzieje,ze znajdzie sie dom dla takiego "zywego" duetu :lol:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie kwi 27, 2008 9:17

aaaa, domyslam sie, ze to o tych wariatunciach pisalas :D

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Nie kwi 27, 2008 10:27

jopop pisze:niestety podtrzymuję wersję o debiliźmie:)

nie wiem czy ktory kolwiek Chlorak tak owy posiada

jedno jest pewne ten ktory da im dom bedzie mega szczesliwym posiadaczem duetu antydepresyjnego. te koty sa zaiste zajebiste :)

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

[następna]