do rodziców mojego tż w pon. przyszedł kocur (wczesniej wpadał czasami na jedzenie, ale nie dawał się wziąć do domu), widać było,że ma coś z oczami
pojechali do weta (mała miejscowość-ok.40 km og gorzowa) i okazało się, ze ma te oczy podrapane i uszkodzone (chyba w walce), dostał leki (jakiś antybiotyk i krople, nie wiem dokładnie co, jutro tam pojade dopiero)
było wiadomo w 90%, że kocurek już widział nie będzie (chyba rogówka uszkodzona poważnie...

dzis byli na kontroli, kotek wszystkie leki dostawał przepisowo i dziś dzwobie sie spytać, a lekarka powiedziała, ze dobrze bedzie jak on to przeżyje

podobno ma jakieś zmiany w oczodołach i na gałkach...nie mam pojęcia dokładnie, kota na oczy jescze nie widziałam, a rodzice też dokładnie nie potrafią mi powiedzieć o co tam biega
dostał znów jakieś krople, na poniedziałek kontrola, podobno nie widzi na bank (tak wetka stwierdziła)
jutro do nich jade, nie wiem, czy kota nie pakować i wieźć do zielonej, ale mam 90 km stamtąd, a do gorzowa 40 stad moje pytanie, bo łatwiej by było z nim tam podjechać
znacie dobrego weta w Gorzowie? proszę podpowiedzcie!
rozliczenie pomocy dla Melci:
od razu zaznacze, ze niektóre kwoty będę wpisywac orientacyjnie, nie zapisywałam na bieżąco, a zazwyczaj w trakcie wizyty płaciłam za kilka rzeczy (np: krew+ podane leki)
kropkaXL- 600 zł
muac - 300 zł
slapcio - 13 zł
lawenda99 - 16 zł
bazarek od aga9955 - 118 zł
razem: 1047 zł
3 badania krwi (morfologia i biochemia) i - 360 zł
badanie w ludzkim labie (ferrytyna, kwas foliowy, wit.B12, zelazo) - 140 zł
ornipural ( z przesyłką)-75 zł
neupogen-40 zł
Zylexis 3 dawki - 180 zł
pozostała kwota - 252 zł zostało wydane na wizyty u weta (podawane antybiotyki, tolfedyna,usg, kilka puszeczek hill's l/d), nie jestem w stanie rozpisać dokładnie którego dnia jaka kwota, tych wcześniejszych jestem pewna, dlatego tutaj jest orientacyjnie
malgos63- 30 zł
Agnieszka Ż. z n-k - 20 zł
muac - 130 zł
Afatima, bazarek o aga9955 - 190 zł
kociczka39 - 30 zł
tfx- 150 zł
przyznaje, ze wydałam też z tych pieniędzy 100 zł na Gluśka

170 zł - Melka krew+ antybiotyki, Gluś antybiotyki, Daszka wyciąganie gwoździa i rtg
Dziękujemy Wszystkim za pomoc z całego serca!!!