świerzb

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 01, 2008 18:45 świerzb

Witam
Niedawno zauwazyłam ze w uszach moich kociaków pojawił sie odchody tego specyficznego pająka. ODrazu zrozumiałam że ejst to swierzbiec i podązyłam do Pani wet.
Wykupiłam dwa opakowania ,,Akaryl-żel",którym powinnam ,,zakrapiać' uszy raz dziennie przez tydzień nastepnie odstep tygodniowy i ponownie tydzień. NIestety ,nie mogę sobie poradzic.. KOty a szczególnie kotka strasznie się wierci i gryzie ,ucieka kompletnie na to nie pozwala. MUsze to robić na siłe ale mimio to mi ucieka. Gdy juz mi sie uda ,,wytrzepuje" płyn z uszu potrząsając głowa. KAcper robi podobnie, jednak mimo wszystko da się nad nim zapanować. Dodam ejszcze ze przed zakropieniem uuszu delikatnie czyszcze uszy pałeczka.. ,czy robie zle..? NIestety nie stać mnie na specjalny płyn do oczyszczania uszu jednak paragne aby w koncu kociaki wyleczyły się z tego świerzba. Z JUtrzejszym dniem kończy się zalecana dawka..
Prosze o wskazówki,opinie.. I o zdanie .. Czy leczenie to coś pomogło i po czym powinnam zauwazyc rezultatY?
...

basiula92

Od: Sob sie 25, 2007 16:49

Post » Sob mar 01, 2008 19:27

Poznasz po tym, że uszy będa czyste.

Nie wiem co to za lek, który stosujesz, ale ja wyleczyłam błyskawicznie stosując CROTAMITON (http://www.farmapol.pl/index.php?inc=produkty&id=39)
Plus jest taki, że czyścisz uszy płynem co 2-3 dzień i ma on dodatkowo działanie przeciwświądowe, więc kot się nie męczy i nie drapie uszu.
No i minęło pół roku i nie ma nawrotów:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Sob mar 01, 2008 19:46

Oj własnie to mnie dziwi.. Dzisiaj byl przed ostatni dzien leczenia a uszy czarne jak węgiel.. :roll:
...

basiula92

Od: Sob sie 25, 2007 16:49

Post » Sob mar 01, 2008 19:51

Basiu, nie czysci sie uszu "na sucho". Lepiej zakropic najpierw, rozmasowac uszko, a dopiero potem czyscic.

Jaki jest sklad tego "zelu"? Masz ulotke? Czy, oprocz niego, koty dostaly jeszcze cos przeciwswierzbowego?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09