RYSIA w nowym WSPANIAŁYM domku!!! Jeny jak się cieszę :) !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 23, 2008 11:20 RYSIA w nowym WSPANIAŁYM domku!!! Jeny jak się cieszę :) !!!

No i stało się :?
Dobrze, że nie ściągałam "nic" na tymczas ( miałam nadzieję odpocząć choć do wiosny :roll: ) bo tymczas znalazł mnie 8O
Dosłownie :P
Kicia ma ok. 4 miesiące ( wet daje góra 4,5 ) jest drobnej szczupłej budowy i jest "tygryskiem-szaraczkiem" z białymi i rudymi (!) a chwilami kremowymi ... wykończeniami :D
Odrobina szylkretowatości jawi się na cudnej mordce, po bokach i na grzbiecie- w postaci nieregularnych "plamek".
Reszta pięknie i równo "wymięszana" :wink:
Oczka agrestowe z bursztynowym wykończeniem- niestety chore- jak i cała dziewuszka - nos zafunflany , w płucach początek zmian osłuchowych- ale niewielkie.... więc władowało mi się dziewcze spod ruszającego samochodu
( grzała się najwyraźniej ) wprost pod nogi, pod drzwiami do pracy- rzec można- w ostatniej chwili :roll: bo od wczoraj u nas znowu złapał mróz i większych szans by niedługo nie miała.
Kotka jest z tych "szpitalnych" czyli dokarmianych przez personel - więc nie jest zagłodzona ( choć szczupła bardzo ) i najwyraźniej nieraz wygłaskiwana, bo na kolana się pcha i mruczy , ugniata i cały koci wdzięk sobą reprezentuje :1luvu:
Dość powiedzieć, ze jak zobaczyłam te oczy i zostałam zakichana parokrotnie- weszłam na oddział tylko po to żeby wziąć urlop na żądanie i w te pędy z powrotem, bo kociaka musiałam na ten czas pod oddziałem pozostawić :roll: ale ona czekała :wink:
Postaram się jak najszybciej wstawić zdjęcia ( tylko aparat pożyczę )

Nie wiem jaki jest jej stosunek do innych kotów w domu i do psa- bo musi być izolowana- co najmniej tydzień ( tak na dziś wet stwierdził ) ani do dzieci, bo moje jeszcze nie wiedzą o niej... mąż też nie wie 8O
Ale się zdziwi .... i wścieknie :roll: i wścieknie ( na chwile ) jak zobaczy stan gotówki w domu :roll:
Marusia będzie do oddania po wyleczeniu - póki co proszę o trzymanie kciuków za całokształt i ... cierpliwe czekanie na zdjęcia :wink:
Ostatnio edytowano Śro kwi 09, 2008 19:30 przez nika73, łącznie edytowano 24 razy
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Od: Wto paź 16, 2007 11:41

Post » Śro sty 23, 2008 14:06

Noo :D
Się odrobaczyłyśmy i odpchliłyśmy już w domu - pazurki przycięte, uszy wyczyszczone na wysoki połysk a my tylko mruczymy, mruczymy i brzuchol WIELOKOLOROWO pręgowany wystawiamy na potęgę i oczka przemywamy z prawdziwą przyjemnością i jemy i śpimy ..... a ja tak mogę leżeć obok i patrzeć na to CUDO-DZIWO :lol: szczerze mówiąc tak ubarwionego kota jeszcze nie widziałam :roll: jest i tygryskiem i szaraczkiem z białym w sporej ilości ... i "rudzielcem" i szylkretką w zasadzie też można ją nazwać....
zresztą .... niedługo zobaczycie sami :)
(tylko czarną panterą nie jest :wink: ale nie szkodzi, bo takową już mam :D )
Jak na kota z ulicy praktycznie- tyle, ze obytego z ludźmi i młodego- ale nie- maleńkiego- to ona jest zaiste NIESAMOWITA 8O
Wszystko co robiłam było OMRUCZANE - nawet jak łapą moją rękę od ucha odsuwała ( bez pazura) to mruczała.( może to przez choróbstwo ?? )
Dużo śpi ale to dobrze- słaba była i wychłodzona bardzo :(
( tylko jeszcze z kuwety nie skorzystała a sporo jadła i baardzo dużo wody wypiła.... czekam z pewnym niepokojem - czy "zaskoczy"?? )
Nie wiem jak się zachowa za parę dni nasza kicia i Marusia w stosunku do innnch zwierząt ale jestem pewna, ze o ile kicia nie ma urazu do dzieci uogólnionego, to tu zaraz wybuchnie miłość wzajemna, bo jeszcze takiego miziaka u nas nie było 8O :D
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Śro sty 23, 2008 18:17

No pozazdrościć takiej kici :) I rób szybko zdjątka, bo też chcemy zobaczyć to CUDO :)
(a skoro jest taka kochana, to pewnie i męża Ci przekabaci :D )
Raja i Hawanek -> Fotki / Filmy

Optimistic

Od: Śro sty 16, 2008 9:32

Post » Śro sty 23, 2008 19:19

kicia przespała cały dzień- wstając na jedzenie i picie- w ogóle bardzo duzo wypiła i aż ją wzdęło i prykała przy podnoszeniu- miałam też wrażenie, ze w pewnej chwili zaczęła szukać miejsca do załatwienia potrzeb ale zrezygnowała... :(
kicia ewidentnie jest z zewnątrz- chyba nigdy nie korzystała z kuwety i musi "zaskoczyć" ... boję się tylko, żeby nie zaskoczyła w nocy na dziecięcej pościeli- szczególnie, ze dziś odrobaczana i cholera wie ile i czego z niej wyjdzie :?
Przed chwila bawiła sie sznureczkiem z moją córcią i mruczała- ale na ręce z ziemi też nie lubi być brana- wyrywa się zaraz- najlepiej jej jak ktoś siada na podłodze- wtedy oprócz wcześniej opisanych słodkich kocich zachowań - mocno i cudownie buca :lol:
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Śro sty 23, 2008 22:15

No słuchajcie :lol:
Nasza nowa lokatorka wie doskonale do czego służy kuwetka :D po prostu jej sie nie chciało- wzdęcie było prawdopodobnie po odrobaczeniu, bo ok. godzinę temu skorzystała RAZ A DOBRZE :wink: i usypała stożek idealny 8O a zważywszy na jej wcześniejsze BARDZO DOKłADNE mycie się pomimo słabości i temperatury podwyższonej , to zapowiada sie niezła kocia pedantka
.... :D :lol:
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Czw sty 24, 2008 22:00

Imię robocze "Marusia" niestety nie sprawdza sie wcale :roll: małe potworki oprotestowały głośno i dosadnie :evil: a że nie są z pokolenia "Czterech pancernych... " to są nieugięci :twisted:
Oczywiście cała rodzina "podjęła decyzję" ze kicia zostaje :? i tak jest za każdym razem od paru lat od kiedy bywamy DT - dzieci z przyczyn oczywistych- TŻ z wyrachowania :twisted: bo po pierwsze mu sie kicia baaardzo podoba ( i mi też ) również z charakteru ... a po drugie ma bydle złośliwe nadzieję, ze już innych zwierząt na "tymczas" nie sprowadzę kiedy są 2 koty ( naiwniak :wink: )
I nikt nie bierze w ogóle pod uwagę, że Sonia- rezydentka wcale nie musi kici zaakceptować- a mieszkanie za małe, żeby sobie nie wchodziły w drogę...
Póki co smarkata ( w każdym znaczeniu tego słowa- dziś to dopiero kicha i smaruje 8O ) mieszka w pokoiku dziecięcym... z dziećmi, z nimi w nocy śpi wtulona... gdzie ma ochotę i kicha na nich do woli :oops: ... a na pomysł zamykania choc na noc panny w łazience zostałam zmieszana z błotem i nazwana takimi wyrazami, ze nawet nie wiem skąd się w ustach dziciarni wzięły.... ( m.in. zostałam morderczyniom i psychopatkom i ... złodziejem .... :?: :?: :?: :lol: - a wszystko powiedziane w straszliwych emocjach ) Poległam i uległam i mam nadzieje, ze nic złego z tego nie wyjdzie... :roll:
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Sob sty 26, 2008 21:38

Zaliczyliśmy dziś ostatni zastrzyk :D teraz przez 10 dni tabletki 2x dziennie :)
Mamy się pokazać za parę dni do kontroli ( nnnoo chyba, że by coś się zadziało źle- to natychmiast )
Generalnie jest BARDZO DOBRZE :lol: oczka zupełnie czyste w zasadzie, zmian osłuchowych w płucach już nie ma a z noska nie lecą gile- tylko sobie jeszcze pokichujemy troszeczkę- tak od czasu- do czasu :wink:
Przez 4 dni przybrała niunia na wadze całe 5 dkg. :ryk: ale je teraz mniej - tak jakby prze te pierwsze dwa dni w domu chciała najeść się do pełnego brzuszka - za cały głodny czas.... teraz miseczka z suchym juniorkiem jest pod ręką i jest dobrze :D
Kicia jest kotem ... jakiego jeszcze u nas nie było na tymczasie- chodząca subtelność i delikatność- biorę pod uwagę, że ta spokojność to może być część choroby... ale nie aż tak 8O
Nawet TŻ po 3 dniach zaczął mówić o pozostaniu dziewuszki u nas na stałe... tylko Sonia- rezydentka- jeszcze jej do siebie nie dopuściła- ale spotkały się raptem parę godzin temu i mała respektuje większą kotkę w zupełności a Sonia chyczy i burcz tylko kiedy dupelek zbliża sie na 0,5 m do niej - poza tym obserwuje ją z dużym spokojem.... więc jest :ok:
Zdjęć niestety jeszcze brak- ale sie poprawimy :roll:
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Sob sty 26, 2008 23:52

Nika, masz świetne dzieciaki! :wink:
A jak kicia u was zostaje, to może poproś o przeniesienie na koty?
I kontynuuj! A na zdjęcia też czekamy! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sty 28, 2008 18:26

Kicia w coraz lepszej formie- choć jeszcze kicha czasami - oczka są już super - i bryka coraz więcej- co mniej podoba się rezydentce :wink:
Mam dla Was niespodziankę :P
Zapraszam na małą sesję zdjęciową - energiczną :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66e ... d91a2.html
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I co Wy na to ?? Jaki to kolor kota?? :lol:
Bo mi się zdaje, że co najmniej 2 w 1 :wink:
A tak na marginesie.... to wcale mi się "nie chce" szukać jej domku
:oops: wolałabym, żeby została z nami.... :roll:

Wieczorem wkleję więcej zdjęć - "walecznych" i "kocykowych"- tam to dopiero krasawica z niej wyszła :wink:
Ostatnio edytowano Śro lut 06, 2008 16:47 przez nika73, łącznie edytowano 1 raz
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Pon sty 28, 2008 19:39

No to jeszcze kilka fotek... dla odmiany "mrucząco-myjących" :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu widać naszą OGROMNĄ WIELKOŚĆ :lol:
Obrazek

Czy ja coś kiedyś pisałam, że mi się najmniej ze wszystkich kotów podobają SZYLKRETKI?? :oops: Kłamałam :roll: najwyraźniej ...

zabawowo :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jak ja mam tego CUDAKA kochanego komuś oddać :cry: ....
Ostatnio edytowano Śro lut 06, 2008 16:44 przez nika73, łącznie edytowano 1 raz
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Post » Pon sty 28, 2008 19:56

Ja bym nie oddała :wink:
Obrazek

kasia1

Od: Pon paź 24, 2005 20:59

Post » Pon sty 28, 2008 21:26

nareszcie! wątek, który miło się czyta!!!!! :D

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pon sty 28, 2008 22:06

Tak długo zdjęć nie było- to teraz nadrobimy trochę :)

Obrazek
moja "myszka" i już...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
więc oddawaj...
Obrazek
Obrazek

:wink:
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek