WĄTEK MOICH TYMCZASÓW/str.9/za duzo nas/PILNIE DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2008 8:07 WĄTEK MOICH TYMCZASÓW/str.9/za duzo nas/PILNIE DS

Wszystko zaczeło się gdy koty zostały uratowane z Hydralu i jako niespełna dwu miesięczne kocięta przyniesione do azylu na Gądowie kot z rodzeństwem miał już wętek na kociąrni
Temat postu: 8 kotów z Azylu na Gądowie szuka człowieka [WRO]
Nawigator wraz z rodzenstwem był zamknięty w klatce przes ponad 4 miesiące ,dla małego kocórka to najleprze dzieciństwo.Kotek był pozbawiony zabaw ,biegania normalnego rozwijania się.Tak długi pobyt w klatce mugł spowodowac zmiany w psychice kota i pewnie jakies spowodował na szczęscie kot doczekał się cudu pewna wspanała osoba wypatrzyła koty w tym Azylu biedne i strasznie wystraszone i postanowiła im pomuc znalazła domy tymczasowe.Nawigator[NAWI] jest już w domu tymczasowym tu nadszedł czas na nauke życia od nowa .Kocórek przybył do domku tymczasowego strasznie przerażony i niema się co dziwic nie zna ludzi i wolnosci niezna normalnego kociego życia.Na sam początek nie obyło się bez wizyt u weta [kociak ma świerzba ]a po wypuszczeniu go w domku zaszył się w ciemnej dziurze i nie wychodził bał sie okropnie nie wiedział co go czeka .Zaczeliśmy przełamywac lody po małyu stopniowo robimy postępy najważniejsze że kotek po 4 dniach wyszedł z dziury i przeniusł sie do łazienki do kosza na pranie i z tamtąd wszystko opserwuje .Pierwsze dni byłu okropne kazde wejście do łazienki kot przeżywał strasznie kulił sie ze strachu i trząsł jak galareta ale juz nie uciekał.Wczoraj nawet dał sie pogłaskac i nawet mu sie podobało najpierw niepewnie mrurzył oczy ze strachu ale gdy poczuł ze nie robie mu nic złego zdziwił się wyraznie i sam zaczoł niepewnie nastawiac łepek do głaskania Siedział tam w tym koszu na pranie nawet zaczoł jesc nareszcie .Bardzo zazdroscił domowym kotom że sobie biegaja po domku
bo dzis stał sie cud gdy rano wstałam on biegał razem z domownikami[layla i ziomek] gdy mnie zobaczył nie bardzo wiedział jak sie zachowac ale nie wycofał sie biega tak juz od 2 godzin i na nic nie zwraca uwagi do mnie nie podchodzi staje w nie duzej odległosci i zagląda chyba z niedowierzaniem ze moze swobodnie biegac mam nadzieje że dosc szybko nauczy sie życ ,dlatego założyłoam ten wątek bo myśle ze można pomału rozglądnąc sie za stałym domkem dla pięknego kocórka Nawi ma 6 miesięcy i wierze że wyrośnie na mądrego kotka tylko potrzebuje cierpliwości spokoju dużo ciepła i miłości.
Ostatnio edytowano Nie lip 20, 2008 14:31 przez kasia79, łącznie edytowano 12 razy

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Pt sty 11, 2008 8:13 ZDJECIA NAWIGATORA

jeszcze fotki może nie rewelacyjne ale jeszcze nie bardzo chciał pozowac i siedział w tym koszu na bielizne ale jest lepiej byle do przodu i po DS

Obrazek Obrazek

kasia79

Post » Pt sty 11, 2008 9:29

Kasiu, życzę Ci powodzenia i wytrwałości w oswajaniu koteczka. Jest śliczny, mam nadzieję, że gdy się przełamie i nabierze zaufania do ludzi będzie cudownym przytulakiem.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sty 11, 2008 11:02

mysle, kasiu, że w takim razie watek Nawigatora trzeba przede wszystkim podrzucać
do góry, dzielny kotku :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 11, 2008 18:27 POSTĘPY NAWIGATORA

nawi robi postepy - ja siedze przed komputerem a on leży zamną na kanapie byle tak dalej a bedziemy sumiennie musieli szukac DS

kasia79

Post » Sob sty 12, 2008 17:10

Navi spokojnie wychodzi z łazianki nawet gdy ludzie są w poblizu chodzi po całym mieszkaniu nie zwracajac uwagi na nic ale jest przy tym czujny jednak głaskac sie pozwala tylko w swoim koszu na pranie gdzie znalazł sobie miejsce widocznie tam czuje się najbespieczniej. Mysle ze nadejdzie kiedys dzien w którym to on domnie podejdzie :roll:

kasia79

Post » Nie sty 13, 2008 2:49

Kochani, jest 3 w nocy i ja ledwie sune nosem po ziemi a mam jeszcze mase niezwiazanej z kotami pracy wlasnej, wiec wybaczcie pospiech i skrotowa informacje, oraz to ze nie sledze na biezaco watkow.

W sprawie kotow z Gadowa z Wroclawia, tych maluchow co pojechaly na tymczas. Kocieta potrzebuja opieki, w tym weterynaryjnej, wyprowadzenia ich na prosta ze swierzbem itp. Wlasnie dostalam maila z prosba o NIP i dane fundacji do faktury ktore DT biora w lecznicach. Obiecane zostalo ze fundacja pomaga w leczeniu i tak bedzie.

Problem jest taki ze ostatnio mamy mala czkawke finansowa we Wroclawiu w zwiazku z nieprzewidzianym atakiem grzybicy u kilku(nastu) kotow (fakturka na kilka-set zlotych) oraz koniecznoscia JUZ zwrotu kosztow za druk kalendarzy 2008, wszystkich, takze tych ktore jeszcze sie nie sprzedaly, wiec po prawdzie to jedziemy ostatnio na minusie.

Dlatego te koty potrzebuja lekkiego wsparcia. Jesli znalazlyby sie osoby, kilka osob ktore moglyby dorzucic po kilka zlotych na ich nowa droge zycia, bedzie to naprawde ogromna, ogromna pomoc.

Pieniadze mozna wplacic na konto fundacji koniecznie z dopiskiem

darowizna koty z Gadowa

pieniadze w ten sposob zebrane przeznaczone zostana tylko i wylacznie na te wlasnie koty, nie na oplacenie innych spraw

Konto mozna znalezc tutaj:

KONTO FORANIMALS WROCLAW

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Nie sty 13, 2008 9:17

Lena pisze:Pieniadze mozna wplacic na konto fundacji koniecznie z dopiskiem

darowizna koty z Gadowa
Konto mozna znalezc tutaj:

KONTO FORANIMALS WROCLAW

a opisane tak wpłaty można będzie odliczyc sobie jako darowiznę w zeznaniu za rok 2008 (6% dochodu) :wink:

alessandra

Post » Nie sty 13, 2008 10:55

dziekuje lena ja zostałam wspart finansowo przez p Basie i jej naprawde nie spieszy sie ze zwrotem moze czekac tylko ja musze doniesc wetowi dane i tyle na faktury bo będe tam we wtorek .My jeszcze nie skonczyliśmy leczenia a dopiero na koniec wysle wszystkie faktury p.Basi a reszte to juz sama bedzie załatwiała .Powiem tylko ze leczenie nie jest zbyt drogie staramy sie jak najtaniej poniewaz wiem ży jest duzo potrzebujących kociaków

kasia79

Post » Pon sty 14, 2008 8:04

Navi bez zmian nadal dosyc nie ufny ale jest mały krok naprzód gdy rano nakładam sniadanko podchodzi i ociera sie całym sobą o moje nogi i domaga głaskania ,ale tylko wtedy potem gdy biega po mieszkaniu juz jest bardziej nie ufny .Z moim kocórem [ziomkiem] cos nie bardzo sie dogadują ale nie jset najgorzej.Może ziomek go odpycha i pilnuje porzadku poniewarz moja kotka bardzo sie pochorowała [lecze ale poprawy nie widac :cry: ]mam nadzieje że wszystko sie ułoży

kasia79

Post » Pon sty 14, 2008 10:58

trzymamy bardzo kciuki za zdrówko i "ułożenie sie" wzajemne kotków :ok:
wspieramy duchowo i podbijamy w górę, navi, kotku... :ok:

alessandra

Post » Wto sty 15, 2008 20:32

http://upload.miau.pl/3/61409.jpg

navi czuje sie dobrze zaczynam myslec o zaczęciu poszukiwań DS
dzis bylismy na kolejnej wizycie u weta zniusł to dosyc dzielnie bałam sie ze będzie gorzej dzielny kotek

Obrazek Obrazek Obrazek

kasia79

Post » Wto sty 15, 2008 20:39

moze ktos zrobi Benerek dla Nawigatora :?: :lol:

url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/61411]Obrazek[/url] Obrazek Obrazek Obrazek

kasia79

Post » Śro sty 16, 2008 9:47

oj nikt do nas nie zagląda a my robimy takie postępy no trudno

Obrazek Obrazek

kasia79

Post » Śro sty 16, 2008 10:04

Ja zaglądam, trzymam kciuki i kibicuje. Tylko czasu na pisanie nie mam.
Kasiu, czy ktoś zrobił Nawiemu allegro?? Żebym się nie powtórzyła z ogłoszeniem.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[następna]