MojeSosnowieckieTymczasy. CatHiltonHotel. Małpka[']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 12, 2007 19:56 MojeSosnowieckieTymczasy. CatHiltonHotel. Małpka[']

A zaczęło się tak niewinnie...

Pojechałam do schroniska rozejrzeć się jakie są kociaki, bo mieliśmy chętny domek tymczasowy. Jeden maluch przecisnął się przez kraty i wpakował mi na kolana. Wiedziałm już, że to ją zabiorę następnego dnia.

Jednak moją uwagę przykuła szylkretowa kotka. Chodziła za mną krok w krok wzdłuż siatki i miaukoliła. Miała na sobie obróżkę i była strasznie wychudzona. Kręgosłup i miednica aż kuły w rękę gdy ją głaskałam.

Na drugi dzień przyjechałam po Tygrysię. Zapakowałam ją do transportera i poszłam zobaczyć co z Szylkretką. Siedziała już tylko w kącie i patrzyła obojętnie. "Zabierasz ją, dobrze, rozumiem".

Tygrysię przekazałam do DT a sama wracałam z takim obrazem przed oczami

Obrazek

W domu opowiedziałam o kotce mamie i usłyszałam słowa, których bym się w życiu nie spodziewała "no to jedź po nią" (przez rok czasu, od śmierci naszego najukochańszego Salema wszystkie moje próby rozmowy o drugim kocie kończyły się bardzo nieprzyjemnie....).

I tak dorobiłam się pierwszej tymczasowiczki.

A potem... jakoś tak z górki poleciało :wink:

Gdy Katinka dochodziła do siebie w między czasie przytargałam Miaukolinę (też ze schroniska), piątkę 8 tygodniowych maluchów i jeszcze na dokładkę cztery trzytygodniowe maluszki a na korytarzu w klatce dochodziła do siebie dziczka po sterylce...

Potem było już trochę spokojniej, max po 3 kociaste na raz. Jednak współdomownicy trochę wysiedli... i aby uniknąć dalszych konfliktów z pomocą przyjaciół, forumowiczów i obcych mi osób powstał Cat Hilton Hotel

Razem z Terenią i Mar_tiką próbujemy utrzymać w Hiltonie odpowiedni standard – jak na hotel pięciogwiazdkowy przystało, co dla zaledwie trzech osób nie jest łatwe.

Potrzebujemy
- osób z Sosnowca i okolic, które pomogłyby przy naszym stadku (wizyty u weterynarza, karmienie, mizianie, sprzątanie, ogłaszanie, robienie zdjeć...)
- jedzonka (sucha karma)
- misek
- kocy
- kuwet
- środków czystości i do dezynfekcji (worki na śmieci, ręczniki papierowe, domestos...)
- finansów na leczenie i kastracje (bazarki mile widziane)
Wszystkim, którzy chcą pomóc i od których pomoc już otrzymaliśmy

:1luvu: :1luvu: DZIĘKUJEMY :1luvu: :1luvu:

Rozliczenie znajduje się TU

A to lista moich tymczasów od początku działalności forumowej:

Obrazek Katinka – w nowym Domku
Obrazek Miaukolina w nowym Domku
Obrazek Szelma – w nowym Domku
Obrazek Edzia – w nowym Domku
Obrazek Kacyk – w nowym Domku
Obrazek Browar - w nowym Domku
Obrazek Cynamon - w nowym Domku
Obrazek Bulion - w nowym Domku
Obrazek Tequila - w nowym Domku
Obrazek Pan Kracek - w nowym Domku
Obrazek Jazz - w nowym Domku
Obrazek Łatek - w nowym Domku
Obrazek Niedźwiadka – w nowym Domku
Obrazek Wiercipiętka – w nowym Domku
Obrazek Sylwester – w nowym Domku
Obrazek Nataszka [‘]
Obrazek Kacperek - w nowym Domku
Obrazek Przylepka – w nowym Domku
Obrazek Julek – w nowym Domku
Obrazek Czort – w nowym Domku
Obrazek Małpka [']
Obrazek Batmanka [‘]
Obrazek Eryk – w nowum Domku
Obrazek Balbinka SZUKA DOMU
Obrazek Filemon w nowym Domku
Obrazek Guzik - w nowym Domku
Obrazek Pętelka - w nowym Domku
Obrazek Tosia [']
Obrazek Wafel [']
Obrazek Grandziara - w nowym Domku
Obrazek Kremówka - w nowym Domku
Obrazek Bratek SZUKA DOMU
Obrazek Fiołek SZUKA DOMU
Obrazek Daisy - w nowym Domku
Obrazek Mrałka SZUKA DOMU
Obrazek Lola SZUKA DOMU
Ostatnio edytowano Śro mar 26, 2008 11:39 przez Emiś, łącznie edytowano 38 razy
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pt paź 12, 2007 21:12

Podziwiam!

(może jakiś bazarek?)

Buka_w_glanach

Od: Czw sie 02, 2007 13:48

Post » Sob paź 13, 2007 8:21

No właśnie od kilku dni przegrzebuję moje graty w chałupie, i udało mi się wczoraj wieczorem znaleźć jednego fanta - puszka na suchą karmę (sama jakoś z tego nie korzystam, do woreczków się przyzwyczaiłam :oops: ). Bazarek wrzucę wieczorem.

Może ktoś jeszcze mógłby pomóc w ten sposób?
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Sob paź 13, 2007 11:01

Prześliczne kocięta! Małe cudeńka!
Sama zastanawiam się nad towarzystwem dla Łatka, ale ja mam domek wychodzący :(
Postaram się coś wyszukać na bazarek dla ciebie. Te kotki zasługują na wszystko co najlepsze!

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Sob paź 13, 2007 11:13

Witam,ja mogę jedynie 3mać kciuki :dance:

kasia1311

Od: Śro paź 03, 2007 11:21

Post » Sob paź 13, 2007 16:04

Kawala, to ja mam chyba kociaka dla Ciebie :twisted:

Ok. roczny pręgusek, na dworze był od marca, teraz jest na tymczasie u mar_tiki, ale źle znosi bycie w mieszkaniu, nadawał by się super właśnie do domku wychodzącego. Postaram się o foty :)

Emiś

Post » Sob paź 13, 2007 16:09

Emiś pisze:Kawala, to ja mam chyba kociaka dla Ciebie :twisted:

Ok. roczny pręgusek, na dworze był od marca, teraz jest na tymczasie u mar_tiki, ale źle znosi bycie w mieszkaniu, nadawał by się super właśnie do domku wychodzącego. Postaram się o foty :)

Na razie to są tylko moje pobożne marzenia. :( Jeszcze musiałbyś przekonać mojego TZ, a to nie jest łatwe, ja go już urabiam od dłuższego czasu. On jednak twierdzi, że łatka mam dopiero od niedawna a już chce drugiego... Pyta czy mi jeden nie wystarczy :? . I co ja mam mu odpowiedzieć? Coraz bardziej obawiam się, że ten drugi kot też musi sam do mnie przyjść. :twisted:
Odprowadzałam dzis córkę do koleżanki a tam... łaciate maleństwo na wydaniu. Wspomniałam o tym Tżowi, ale on się wyraźnie boi drugiego kota.

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Sob paź 13, 2007 16:14

Kasia, kciuki też się przydadzą :)

Emiś

Post » Sob paź 13, 2007 16:16

Emilka w poniedziałek przeslę Ci jakieś wsparcie , czy mam coś kupić i pdrzucić, jesli tak to napisz co :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob paź 13, 2007 18:21

Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Sob paź 13, 2007 19:21

Emilko, a może przyszli właściciele kociaczków już zarezerwowanych wsparli by troszkę swoich przyszłych pupilków , a nasza pomoc znów by się przydała dalszym kocim biedactwom sama nie wiem czy to dobry pomysł... :oops:

terenia1

Post » Sob paź 13, 2007 21:33

terenia1 pisze:Emilko, a może przyszli właściciele kociaczków już zarezerwowanych wsparli by troszkę swoich przyszłych pupilków , a nasza pomoc znów by się przydała dalszym kocim biedactwom sama nie wiem czy to dobry pomysł... :oops:

popieram, jesli jakies kociaczki sa juz zarezerwowane
jesli przyszlym wlascicielom zalezy, nie powinni miec nic przeciwko wspomaganiu "swojego" kociaka :wink:

postaram sie cos zrobic na Bazarek dla Ciebie, ale nie bedzie to chyba zbyt szybko :(

co do biegunki - na ostatnie maluchy u mnie rewelacyjnie zadzialal Probiotyk dr Seidla, juz po pierwszym podaniu, a wczesniej z 2 tyg. probowalismy wszelkich innych mozliwych opcji, moze podpytaj weta?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie paź 14, 2007 11:54

Przepraszam za tak zamilkłam, ale mój komp ogłosił wczoraj strajk i po resecie nie chciał się normalnie uruchomić i zostałam ODCIĘTA OD ŚWIATA :strach: :strach: :strach: :strach: to było straszne <szloch szloch> ( czy ja jestem uzależniona... :?: :roll: :wink: ).

Kavala, no to faktycznie kociasty musi stanąć na Twojej drodze... albo na drodze nieugiętego TŻa :twisted:

Blond Tornado, bardzo dziękuję za aukcję, kolczyki są śliczne :!:

Tereniu wiesz co, ja to faktycznie dupa wołowa jestem :oops: pomyślałam o tym chwilę przed tym gdy to napisałaś, gdy dostałam ofertę pomocy od Patki, która bierze odemnie Bulionika :oops:

Tylko że nie wiem za bardzo jak to teraz załatwić, bo z tymi ludźmi pozałatwiałam co miałam pozałatwiać, poprzeprowadzałam rozmowy przedadopcyjne i umówiłam się że widzimy sią za ok. 2 tygodnie gdy przywiozę im kociaka... głupio mi teraz tak zadzownić i mówić, żeby przywieźli żarcie czy coś... :oops:

No i boję się jednej rzeczy. Bo ludzie, którym zarezerwowałam kociaki niby na tyle na ile mogłam posprawdzani itp., ale boje się, że w momencie gdy zawiozę im kociaka może jeszcze coś wyjść, że może się okazać, że nie będę chciała oddać kociaka , bo no nie wiem, okaże się np., że któryś z domowników nic tym nie wiedział i w żadnym wypadku nie zgadza sie na kota albo coś w tym stylu, albo pies mieszkający w domu, mimo zapewnień, że kocha kotki to okaże się psem "kochającym kotki inaczej" albo coś... i wtedy mogą być jakieś problemy na zasadzie " bo my tego kota utrzymywaliśmy, nam się on należy i już" (nie wiem, może z tym wszystkim przesadzam, ale takie myśli mi się pojawiły).

Nie wiem, co Wy o tym myślicie?

Beatko, dzieciaki w piątek dostały ostatnią porcję leków, narazie wszytsko jest oki i mam nadzieję, że tak się utrzyma i nie będzie potrzeba wiecej leków. Ale dobrze wiedzieć na przyszłosć.

Emiś

Post » Nie paź 14, 2007 15:34

Emilko wiem ,że może to nie jest zręczna sytuacja, ale warto spróbować, nie muszisz mówić wprost... a jeśli faktycznie zaszłaby tak sytuacja, że kotka nie będziesz chciała wydać , zawsze kasę mozna zwrócić, zresztą postąpisz tak ,żeby dla Ciebie to nie był jakiś stres, jak coś to napisz kupię coś i Ci podrzucę, bo to chyba ostatnia okazja, żeby maluszki obejrzeć... napisz konkretnie co potrzebujesz na już, podkłady mogę kupić w aptece, rzeczywiśie to bardzo wygodna rzecz , mam w domu więcek kuwet może potrzebujesz jescze jednej, i jakie jedzonko???

terenia1

Post » Nie paź 14, 2007 21:24

Edzia pojechała do nowego domku :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: (łzy radości i rozpaczy). Czemu to za każdym razem jest tak samo trudne? :(

Pocieszam się tym, że Edzia trafiła do naprawdę świetnego domku. Jej nowi Duzi to młode małżeństwo. Niedawno pożegnali Sarunie, która była oczkiem w głowie swojego Dużego przez 13 lat. Brak kociaka tam bardzo im doskwierał, że postanowiłam powierzyć im Edzie troszkę wcześniej, niż planuje wydać do nowych domków resztę Kociej Bandy.

Oby każdy kociak znalazł tak dobry Domek.

Nowozakoceni szczęściarze obiecali się zalogować na forum, więc niedługo sami opowiedzą jak przebiega wprowadzanie Edzi w jej Nowy Świat.

Muszę też bardzo podziękować za wsparcie dla reszty kociastych w kwocie 70zł.

Wszystkie wpłaty będę wpisywać w pierwszym poście.

Tereniu dzięki tym pieniążkom narazie wszystko co jest potrzebne "na już" mam. Ogólnie potrzebne są: piach do kuwetek (samych kuwet mam trzy, więc wystarcza), podkłady, sucha karma royal baby cat albo kitten, mleko zastępcze kitten milk, gerberki mięsne (uczę Smarkaczy jeść stałe pokarmy), nogi z kurczaka (lub inne części tego biednego zwierzaka), ryż.

Przyjeżdżaj, przyjeżdżaj, bo niedługo przyjdzie Ci pooglądać tylko pozrywane tapety i podrapaną kanapę :D

Emiś

[następna]