nigdy nie zalogowała się na forum. Ale cały czas bardzo uważnie śledzi,co się u nas dzieje.Od czasu, gdy Pani Domkowa stała się Opiekunką Alicji, jesteśmy w kontakcie telefonicznym i emailowym.
Pani Domkowa bardzo chce wesprzeć Korabiewice po tym, co spotkało to miejsce w ostatnich dniach. Oto, co do mnie napisała:
Pani Aneto, nie mam co prawda czasu na prześledzenie dokładne forum, ale zerknęłam i przeczytałam o pożarze w Korabiewicach i że zbieracie środki na pomoc.
Mam już zdjęcia przesłane w zwykłych plikach i zaraz je Pani wyślę. Proszę przeglądnąć, czy takie rzeczy mogą być, czy tak powinno się je prezentować i myślę, że coś należy przekazać na bazarek na pomoc dla nich. Jak już Pani pisałam, nie potrafię poruszać się w tym temacie, więc byłabym wdzięczna, gdyby Pani poprowadziła licytację. I proszę mi napisać, jak to wygląda, bo rozumiem, że potem Pani mi poda adres, gdzie daną rzecz mam wysłać. I czy to podaje się jakiś okres, przez który licytuje się jakąś rzecz, czy jakąś cenę bazową.
Prezentacja nr 1:
2 serwetki kwadratowe o wymiarze 20x20cm (wykonane przeze mnie osobiście, zresztą wszystkie hafty są moim dziełem) + 2 kubki w kotki tworzące całość po złożeniu razem jeden na drugim. Można wystawić serwetki osobno (lub każdą serwetkę pojedynczo), kubki osobno, można w zestawie razem. To do Pani decyzji, bo Pani ma doświadczenie, co lepiej. I to chciałabym przekazać na kotki z Korabiewic.
a oto przedmioty,które ofiarowała Pani Domkowa:

Ponieważ kubki stanowią "składalny" komplet, proponuję licytować je razem, natomiast serwetki - haftowane przez Panią Domkową - osobno.
Ceny wywoławcze:
1. kubki (dwie sztuki) - 10 zł - sprzedane2. serwetka - 15 zł - do sprzedania tylko jedna
W przypadku serwetek wygrywają dwie najwyższe oferty.
Bardzo gorąco zachęcam do licytacji. Przede wszystkim ze względu na cel, ale także dlatego, że ta licytacja to jakby wdzięczność kotki Alicji z łódzkiego schroniska, która u Pani Domkowej znalazła szczęśliwy domek i teraz odwdzięcza się pomocą dla innych potrzebujących futrzaków.
W normalnym czasie licytacji sprzedane zostały kubeczki i jedna serwetka. Licytujemy drugą serwetkę - do najbliższego czwartku 20 września, do godziny 20.00. Gorąco zachęcam, bo haft serwetki ręczny, a cel bardzo ważny: pomoc Korabiewicom