Nasze ogony-zdjęcia str.1i44-Tarusia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2007 20:10 Nasze ogony-zdjęcia str.1i44-Tarusia [']

Idea Domu Tymczasowego narodziła się w mojej głowie, jednak namówiłam do tego moja rodzicielkę, Matahari.
każdy z przedstawionych tutaj kotków jest do adopcji realnej lub wirtualnej.
Wirtualna Adopcja polega na przelewaniu co miesiąc na wybranego kotka 30 zł, to pozwala malucha wykarmic przez cały miesiąc. Taka adopcja bardzo nam pomaga gdyż wszystkie pieniążki na nasze Tymaczasy pochądzą od ludzi dobrej woli. Gdyby ktoś był zainteresowany prosze o kontakt ze mną (Tiris) na pw. Dopiero wtedy mogę podac numer konta i wyjaśnic dodatkowe wątpliwości.
Gdyby ktoś miał również jakiś zbędny zapas karmy bo jego koteknp nie chce jeśc to taki podarunek równiez bardzo chętnie przyjmiemy. Proszę wtedy kontakt na pw w celu ustalenia szczegółów.

TYMCZASIKI czyli szukają domków!!

Irenka- to pierwszy kotek wzięty na tymczas. Irenka to księżniczka, nieufna ale cierpliwa. W tej chwili coraz bardziej nabiera zaufania i nawet udaje sie zaaplikowac jej lekarstwa. Opiekunką wirtualną Irenki jest biamila
Tu zaczyna się jej wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59981&highlight=
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Melisa: opiekunką wirtualna jest Iga Furmaniuk ObrazekObrazekObrazek

Tekla -Wirtualna opiekunką Tekli jest pani Maria T. Obrazek

Rata- piękna dorosła burasia. Opiekunką Wirtualną jest Pani Agnieszka.

Bajka-kicia którą "dostałyśmy" od karmicielki. Koteczka była w ciąży, dlatego została wysterylizowana aborcyjnie. Teraz dochodzi do siebie w klateczce. Cała czarna i piekna kocica. Strasznie przytulasta i mruczasta.
Opiekunkami wirtualnymi są Kaprys2004

Filet- dorosły którek, który zawędrował pod drzwi domu Matahari

ZNALAZŁY DOMKI
Dziunia-trikolorka zabrana z Olsztyna, miała byc wypuszczona po sterylce a byla strasznie proludzka. nianczyła nasze maluszki jak była u Matahari. Teraz ma już swojego Dużego
Obrazek

BANDA PIĘCIU KOCIC- Z Bandy 5 kocic Elfik odeszła za TM, cała reszta w swoich domkach :) Obrazek

Gabi:Obrazek

Gracja:Obrazek

Gumiś:Obrazek

VirusObrazek

Kajko Obrazek

BuniaObrazek

Chaberka
Kama Obrazek
Garguś Obrazek

KleksikObrazek

BemolObrazek

BorysioObrazek

Afi Obrazek

Borys Junior Obrazek

Zetka Obrazek

Grudzia Obrazek

Faworek

Tęczowy Most
Niestety nie każdą kicię udało nam się uratowac. Ta bezradnośc boli najbardziej.
Elfik-22 październik 2007 [']
Groszek 16 marca 2008 [']
Obrazek
Tarusia- 9.04.2008 [']
Obrazek
Rozliczenia
Będą prowadzone na bieżąco, jednak miesięcznie tzn. jak skończy się listopad to czyszcze wszystkie wpłaty i wypłaty żeby było miejsce na grudzień. I tak dalej.
Saldo na 31.03.2008 96,5zł
8.04.
+30 zł Wirtualna adopcja Raty
+30 sycul (bazarek-kocie ciacha wpłata 45zł minus 10 za probukty i 5 za wysyłkę)
+30 zł PAni aneta dla kotów
+45 zł kristinbb (bazarek-kocie ciacha- wpłata 65 zł minus 10 zł produkty i 10zł za przesylkę)
Saldo na 8.04.2008 231,5zł
9.04
-122.5zł Sucha karma
-12 zł Gerberki dla tary
-25zł paliwo za 2 łapanki (jedna udana druga niestety nie, ale pieniążki dac musiałyśmy)
-30 zł śniadania i kolacje dla 4 kotów(Melisa, Tekla, Rata, Bajka) za tydzień 31.03-6.04
-30 zł śniadania i kolacje dla 4 kotów(Melisa, Tekla, Rata, Bajka) za tydzień 7.04-13.04
Saldo na 9.04.2008 12 zł
11.04
+47zł ElaKW (bazarek BAJKI_BB)
Saldo na 11.04.2008 59zł

20.04
+30 zł Tiris ( za piasek który wzięła i piórka)
+30 zł Matahari( zapiatek dla footer)
+17 zł Nataleczka( bazarek miau)
+22 zł Joako (bazarek miau)
Saldo po wpłatach 158zł
Wydatki
-37.5 zł śniadania i kolacje dla 5 kotów (Meliś, Rata, Tekla, Bajka, Filet)
-23 zł maśc na grzybka dla Bajki
Saldo na 20.04.2008 97,5zł
Ostatnio edytowano Nie kwi 20, 2008 11:50 przez Tiris, łącznie edytowano 116 razy

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Śro sie 08, 2007 20:16

Spacja jest podobna do mojego Shibaska. Cudna i ma ogromne oczyska :)
Zachwyciłam się nią kiedy byłam u Matahari. I nawet kilka fotek Spacji zrobiłam sobie na pamiątkę :)

Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro sie 08, 2007 20:39

muszę dołożyć trochę od siebie na temat koteczków

Miki to był prezent na 18 urodziny Tiris... i ten kot objął we władanie cały pokój córci... nawet mnie nie bardzo chciała wpuszczać... razem z jednego talerza bigos jadły... :ryk: i Miki była bardzo wychowawczym kotkiem... nauczyła Tiris porządku w pokoju, bo co nie było schowane, to "cudownie" znikało... potem Miki obraziła się z Tiris jak ta wyjechała na trzy miesiące na praktyki i stała się moją ulubienicą... cudna szylkretka z wiejskiego podwórka o manierach księżniczki... a TŻ Tiris tępi cały czas... zapamiętale... z małymi przerwami w trakcie rui... wtedy to najwięszy przyjaciel...

Tiris to też prezent, który córcia wybrała sobie sama w schronie...

Maris bywała w nas wielokrotnie jak moja siostra wyjeżdżała... w końcu się zezłościłam, bo kot głupiał i przez większość czasu siedział u moje siostry sam pod kołdrą i tył... i po którymś zostawieniu jej nie oddałam... miała sporo kilogramów i jeszcze więcej futra... po przebiegnięciu jakichś 4-5 metrów padała ze zmęczenia... spała pod kołdrą... teraz jest już w lepszej formie... ale i tak tyłek zaraz sadza jak gdzieś wejdzie, bo przecież ciężki... :ryk:

Suri pojawiła się w któryś jesienny wieczór po wielu perypetiach rodzinnych... i przez długi czas nie wychodziła z pokoju córki...

Zmorkę wzięłam z adopcji forumowych jakoś w lutym... fakt... nie umiem bez kotów... :oops: potem trafiła się Spacja... cudne oczy i charakter... no i umaszczenie... :lol: a o reszcie to wiecie... i tak zawitałam na forum... :lol: i poznaję cudownych, pełnych serca i poświęcenia ludzi... :1luvu:

przyznam się, że koty mi pomogły przetrwać najgorszy czas... dały powód do wstawania i ubierania się... dziękuję i kotom i Wam... :1luvu:

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Śro sie 08, 2007 21:34

Co za urocza banda!!! :D A Miki jest uroczą szylkrecią, i jeśli się nie mylę, dałaś ją w wątku o szylkretkach? :wink: Głaski dla wszystkich kociaków! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 10, 2007 10:04

jestem na siebie zła... :evil:

po małego czarnuszka sąsiadów przyszli - podobno kot ucieka z domu... jak zobaczyłam radość w oczach dziecka na widość koteczka... oddałam... pouczyłam w kwestii przepukliny... gupia chyba jestem...

ale przyrzekłam sobie, że jak spotkam go jeszcze raz na dworzu, to się nie przyznam... i nie oddam... :evil:

Matahari

Post » Pt sie 10, 2007 11:12

Cudne koteczki :1luvu: kciuki za domki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt sie 10, 2007 17:48

no to jeszcze mam na tymczasien Bunię... poznajemy się i zdobywamy swoje zaufanie... :lol:

Matahari

Post » Pt sie 10, 2007 17:59

och Gosik, te Twoje kociaste sa wszystkie cudne..jestem nimi zauroczona :)

Myszki posle ze dwa tygodnie dla calej wielkiej bandy :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt sie 10, 2007 18:19

Etka... lepiej sama je przywieź... tamte jeszcze jakoś żyją... co rusz widzę jak któryś maluch zasuwa po domu z którąś w pysku... ale jak się za nimi rozglądam, to nie bardzo je widzę... :ryk:

Matahari

Post » Pt sie 10, 2007 18:32

Matahari, Tiris piękne te kociska macie i jakieś takie szczęśliwe. :D :D :D :D
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pt sie 10, 2007 21:50

Piękne zdjęcia waszych kotów :D :D :D , banda czworga na rękach wygląda fantastycznie :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sie 11, 2007 19:32

malusze zwany tymczasem drugim zostal oddany...jesli jednak jeszcze raz pojawi sie na podworku bez opieki to Matahari go zwinie i nie przyzna się, że go wogóle ma.

Do tymczasów dołączyła Bunia, śliczna Szylkrecia.

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Sob sie 11, 2007 22:05

wszystkie moje ogony zaniedbanie dzięki Buni... nikogo do mnie nie dopuszcza... wrzeszczy i do łapoczynów przystępuje... :ryk:

u Bazyla ładnie się goi... miejsce po klejnotach rodowych... chłopak zawstydzony u weta był... pod ogon zaglądała mu kobieta-wet :oops:

Matahari

Post » Pon sie 13, 2007 19:13

widzę, że Tiris się zaniedbuje... i futra także... :twisted:

dzisiaj było ważenie wszystkich u mnie... wagi są orientacyjne...
banda czworga: Elfik 1,75 kg; Shrekusia 1,7 kg; Matylda 1,5 kg; Bemcia 1,4 kg
Szarlotka, Zmorka i Bunia ważą po około 2 kg
Irenka prawie 3 kg
Bazyl tak około 4 kg
no i malenstwo Spacja 4,6 kg

w sumie mam około 24 kg "sierściuchów" :ryk: :twisted:

Matahari

Post » Pon sie 13, 2007 19:31

No to całkiem słuszna waga ............ :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25