Witam wszystkich i od razu mam ogłoszenie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2007 23:04 Witam wszystkich i od razu mam ogłoszenie

Witam wszystkich! Debiutuję dziś na forum choć zaglądam tu od jakiegoś czasu.
Od razu mam prośbę. Zauważyłam na innej stronie internetowej ogłoszenie z Krakowa dot. 8tyg norweżki z wadą serca. Mała jest śliczna i zupełnie mnie jej zdjęcie "rozmiękczyło". Niestety sama nie mogę jej wziąć (mieszkam tymczasowo u rodziców, którzy stanowczo są na NIE) i pomyślałam,że może ktoś z Was byłby zainteresowany. Jeśli ten temat już zawitał na tymforum, to przepraszam - nie zauważyłam.

Podaję link do ogłoszenia
http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/2007/ ... sna-1.html

Pozdrawiam,
Ogo
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Wto sie 07, 2007 23:43

Sliczniutka ta norwezka, powinna szybko znalezc domek
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro sie 08, 2007 23:31

I co nikt nie jest zainteresowany taką piękna kicią?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw sie 09, 2007 7:22

gdzie kotka przebywa? I czy te leki są bardzo drogie i trudne do zdobycia czy mają je w każdej lecznicy?
Jaki ma charakterek?

cavalierka

Od: Śro sie 01, 2007 7:43

Post » Czw sie 09, 2007 23:59

Witam,

Byłam wczoraj zobaczyć kocię. Jest to chudziutkie, drobniutkie ok. 7 tyg maleństwo. Kicia ma dłuższe, czekoladowo-bure włoski i nie est rasową norweżką (mimo podobieństwa). Pani, która się nią obecnie zajmuje (DT) jeździ po weterynarzach (w przyszłym tyg planuje pojechać do Warszawy). Mała miala wykonane m.in. echo serca. Kończy jutro zastrzyki z furosemidem i będzie przechodzić na tabletki. Dopiero tydzień temu zaczęła jeść, żywiona była kroplówkami. Na szczęście teraz apetyt jej dopisuje, bo to są na razie kosteczki obciągnięte skórą. Maleństwo jest bardzo, bardzo spokojne- bawi się tylko 10 min dziennie. To jest wynikiem niedotlenienia spowodowanego wadą serca i związanego z tym osłabienia. Rokowania co do losu bidulki są jeszcze niejasne. Generalnie być może jeśli mała przeżyje parę miesięcy operacja serca nie będzie już potrzebna. Teraz nie można ej operować - za duże ryzyko. POza tym najprawdopodobniej, w czasie rozwoju płodowego byla niedotleniona, no i oczywiście to odbija sie na rozwoju psycho-ruchowym. Wg opinii jednego z wetów - kotka nawet jeśli przeżyje najbliższe miesiące, pozostanie ospała i malo ruchliwa.
Nie mam dokładnych informacji co do rodzaju wady ale chcę sie skontaktować z opiekunką jutro lub pojutrze i zdobyć dokumentację weterynaryjną.
Co do charakteru z moich własnych obserwacji - kociczka pozwala zrobić ze sobą wszystko, trzymałam ją na kolanach całą wizytę w DT, a ona tylko się przeciągała od czasu do czasu. Odwróciłam ja na plecki (maleństwo jest niewiele większe niż dłoń) , leżała spokojniutko, podkulając łapki i patrzyła na mnie przepięknymi, wielkimi zloto-zielonymi oczętami z taką ufnością i smutkiem, że się zakochałam. Jest przecudna, łapie za serce, zupełnie niekłopotliwa. Ledwo wyszłam z tego domu nie porywając tej kruchutkiej istotki ze sobą.
Opiekunka mówi, ze malutka jest bardzo czysta i ma arystokratyczne zwyczaje :) - osoba kuwetka do numeru 1 i 2 jest konieczna , inaczej kocie kupkę załatwi w kuwecie a potem szuka papierów (ksiązki wliczając - a więc literatka) by na nich troszkę się odwodnić :)
Acha, opowiedziałam o niej w pracy koledze (ma już kilka znajdek w domu) i chyba go przekonalam zeby pojechal ze mna jeszcze raz kotkę odwiedzić. Myślę, ze jednak jedno z nas zdecyduje sie na adopcje (trudno, najwyżej rodzice mnie przepędza :)) Na wszelki wypadek jednak proszę o pozostawienie wątku.
Kotek jest w Krakowie. O kosztach leczenia dokładniej napiszę po następnej wizycie (Furosemid nie jest drogi, ew. operacja - nie wiem).
Jesli jeszcze są jakieś pytania - postaram sie na nie odpowiedziec.
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Sob sie 11, 2007 18:44

I co tam u koteczki?
Jeszcze do adopcji?

Śliczna jest :1luvu:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Nie sie 12, 2007 10:41

Kociczka jest jeszcze u Opiekunek, ktore dopiero we wtorek będą wiedziały dokładnie jakie są prognozy i dopiero wtedy malutka będzie mogła iść do ludzi.
Tak jak pisałam wcześniej, niestety mieszkam u rodziców tymczasowo, jednak jeśli nie znajdzie sie dom dla malenstwa, ja ją na pewno wezmę. Niunia jest niekłopotliwa i prawie na 100% nikomu nic nie poniszczy - po prostu nie ma na tyle siły i zdrowia. Natomiast potrzebuje opieki, głaskania i kolan do spania na nich :))
No i jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach!!! :)))
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha

Post » Pon sie 13, 2007 19:17

Witam ponownie,

Kicia idzie do mnie jutro. W związku z tym mam prośbę o radę. Co takiemu słabeuszkowi i niejadkowi dać na wzmocnienie i na poprawę apetytu?
Z góry dziękuję! :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek

ogocha