Wczoraj (dziś właściwie) o pierwszej w nocy zadzwoniła p. Iza. Przez okno zobaczyła, że dwa koty siedzą przy czymś na chodniku. Myślała, że znalazły jeża, poszła sprawdzić... A tam leży kotka, mama Pikasi i Mahoni. Obie tylne łapy uszkodzone, nie mogła chodzić, uciekać. Dwa koty jej pilnowały.
P. Iza przez ręcznik wpakowała ją do transportera i zadzwoniła do mnie, żeby zapytać co robić. Wysłałam ją do całodobowej lecznicy (na Powstańców Śląskich - najbliżej), żeby zostawiła tam kotkę w szpitaliku, a rano żeby ją zabrać do lecznicy na Lencewicza, gdzie są leczone kolorowe kociaki, tymczasy p. Izy.
Pół godziny temu p. Iza zadzwoniła do mnie, żeby zdać relację. Płakała.
W całodobowej lecznicy na Powstańców Śląskich odmówiono kotce pomocy. Główne powody to:
- kto za to zapłaci
- dzika kotka może czymś zarazić zwierzęta w szpitalu
- dzika kotka jest... dzika, więc nie umieją jej "obsłużyć"
Sugerowano uśpienie.

Kotka nie dostała nawet zastrzyku przeciwbólowego, nic. P. Iza zabrała ją z powrotem i przechowała u siebie w domu, w transporterze.
Z samego rana pojechała na Lencewicza, do wetki znanej z pomocy dziczkom. Niestety - pojawiły się te same problemy co w lecznicy całodobowej... Dokładnie te same. Jedyna różnica to taka, że kotka w końcu dostała zastrzyk przeciwbólowy i sprawdzono, że ma czucie w łapach. I w końcu zostawiono ją w lecznicy (chociaż podejrzewam, że nadal siedzi w transporterze).
Za godzinkę galla zabierze nieszczęsną kotkę z Lencewicza, wstąpi po mnie i zawieziemy ją do "naszej" lecznicy. Tam już czeka na nią klatka, weci na pewno zrobią wszystko, zeby kotkę ratować, pomóc jej. Jeśli powiedzą cokolwiek o uśpieniu, to nie dlatego, że kotka jest dzika i nie wiadomo kto za nią zapłaci, ale tylko wtedy, jeśli faktycznie nie będzie jej jak pomóc...
Jestem strasznie wściekła. Strasznie po prostu.
razem: 295,00
wpłaty:
felid-ali - 40,00
agaciorek - 30,00
(? - E.G.) - 40,00
(?) - 15,00
drobina (aukcja Liwia_) - 35,00
patr77 (aukcja smil) - 50,00
smil (aukcja Liwia_) - 20,00
Be - 200,00
Zowisia (aukcja Liwia_) - 37,00
beatka - 21,00