Romeo - po 9 m-cach doczekał się na Dom Idealny :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2007 13:58 Romeo - po 9 m-cach doczekał się na Dom Idealny :)

Ten wątek to wyraz desperacji. Wiem, że Jego adopcja to nie bedzie bułka z masłem, ale gdzieś w głebi duszy mam nadzieje, że znajdzie się ktoś, kto patrząc na zdjęcia dojrzy coś wiecej, niż pokiereszowanego kota ze śmiesznymi uszami...

Był dzikim kotem, świetnie sobie radzacym na wolności. Zaatakował go świerzb, nic orginalnego, to standardowa przypadłość wolnożyjących kotów. Tyle, że... sami popatrzcie:
lepsze ucho zaraz pozłapaniu
a tak wyglądało gorsze ucho po 3 tyg leczenia
Tak właśnie to wyglądało, gdy sam (!!!) przyszedł do nas po pomoc. Nie widywalyśmy go wcześniej, musiały "nasze" bezdomniaczki mu wypaplać :wink: Nasza cudowna pani weterynarz stawała na głowie, by go uratować. Bo zaczęło sie wdawać zakażenie :(

Czyszczenie ran pod narkozą, kastracja, parę razy dziennie czyszczenie uszu i regularne zastrzyki sterydowe. Leczenie trwało ponad miesiąc, w tym czasie był zamknięty w niedużej klatce, a kiedy odrobinę przestał się bać ludzi, spacerował na smyczy po mieszkaniu. Zacząl wpadać w depresję :( Kiedy przyszedł wielki dzień powrotu na wolność, byłam pewna, że go więcej nie zobaczę.

Po godzinie wrócił. I już nigdzie się nie wybiera.

Jest cudownym kotem. Niezwykle proludzkim, spokojnym, łagodnym. Uwielbia resztę zwierzaków, a szczególnie maluszki, którym chce matkować. Bedzie bezproblemowym towarzyszem zarówno osoby starszej, jak i rodziny z dziećmi. Może mieszkac w bloku, może w domu z ogrodem.

Proszę...

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 09, 2008 21:28 przez Rustie, łącznie edytowano 2 razy

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pon lip 16, 2007 14:10

Widzałam Romeo w wątku piastowskich kotów.
Przypuszczam, że taki kot potrafi docenić co znaczy mieć własny dom.
Ktoś, kto go przygarnie mimo jego wyglądu może mieć fajnego przyjaciela w domu :!:

Kciuki za dom dla Romeo :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lip 16, 2007 17:20

To naprawdę jest cudowny kot.
I absolutnie przewidywalny - w przeciwieństwie do małych kociaków (nic im oczywiście nie ujmując)
Jeśli ktoś chce mieć dużo miłości i żadnych kłopotów - to niech bierze Romea!

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon lip 16, 2007 18:00

sliczny burasek z zawadiacko klapnietym uszkiem :)

tylko ludzie muszą to dostrzec, przykład Klusi napawa mnie optymizmem że i dla Romeo jest gdzies wspaniały domek.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto lip 17, 2007 8:54

Oby tak było - niech się znajdzie Dom dla Romea :ok:

mahob

Post » Wto lip 17, 2007 10:11

trzeba wierzyć, że się znajdzie :P.

Będziemy podbijać wątek do skutku, choćby i półtora roku, prawda Rustie? :twisted:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lip 17, 2007 14:02

Tak pięknie opisałyście Romea, że musi znaleźć domek, bez dwóch zdań.
a jeśli przyjdzie mu czekać rok, to może i ja się załapię na tak kochane stworzonko. oczywiście liczę, że tak długo czekać nie będzie musiał!

leć kotku na pierwszą stronę i czaruj!!!! :flowerkitty:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro lip 18, 2007 9:20

:!: :!: :!:

mahob

Post » Śro lip 18, 2007 9:53

Ha, czekać będziemy do skutku. Romuś, nawet jako dziesiąty tymczas w domu, jest zupełnie niekłopotliwy. A poza tym pełni rolę mediatora w tym rozszalałym fucząco-warczącym stadzie.

Pola nienawidzi innych kotów i próbuje je zjeść, dziewczynki zaczepiają wszystko co się rusza do zabawy i zbierają cięgi, wtedy do ataku rusza Fruzia w obronie córeczek, Marilyn ma depresję i uważa, że tyle kotów na tak małej powierzchni to szaleństwo (dogadałaby się z moją matką :wink: ), Filip i Dymek z niewyjaśnionych przyczyn się nie lubią - szkoda, myślałam że dzieciaki będą bawić się razem, Rudi to rozpuszczony bachor, Klara była fajna jako tymczas, teraz jako prawie-że-rezydentka zrobiła się wredną dominantką.

A w tym młynie Romeo - siada sobie pomiędzy skłóconymi kotami, paca w powietrzu nieopazurzoną łapką, i fuka - tak cicho i bez przekonania, jakby mówił "no spokój, moi drodzy, o co się tak wściekać". A potem myje wszystkie łebki w zasięgu :wink:

Ktoś będzie miał super kota :D

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro lip 18, 2007 10:05

Rustie pisze: A w tym młynie Romeo - siada sobie pomiędzy skłóconymi kotami, paca w powietrzu nieopazurzoną łapką, i fuka - tak cicho i bez przekonania, jakby mówił "no spokój, moi drodzy, o co się tak wściekać". A potem myje wszystkie łebki w zasięgu :wink:

Piękna scena :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lip 18, 2007 14:58

Domek dla Romea pilnie poszukiwany! Może być z Julią, a nawet całymi rodzinami Montekich i Kapulatów :twisted: On ich pogodzi :D

Bungo

Post » Czw lip 19, 2007 8:59

Bungo pisze:Domek dla Romea pilnie poszukiwany! Może być z Julią, a nawet całymi rodzinami Montekich i Kapulatów :twisted: On ich pogodzi :D

:ok:

mahob

Post » Pt lip 20, 2007 10:04

Romeo - kłapouchu (czy raczej półuchu :wink: ) - niech cię wypatrzy dobry dom :ok:

mahob

Post » Pt lip 20, 2007 17:37

Romeo! Hop po domek - nawet po dach zakocony! Przyjmiesz się wszędzie :wink:

Bungo

Post » Sob lip 21, 2007 9:02

gdzie ta kolejka po wspaniałego przyjaciela? :D
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

[następna]