HELP!! Czarny Nosek znów szuka domu :((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2007 12:45 HELP!! Czarny Nosek znów szuka domu :((

Dziś to znaczy 18 maja rozmawiałam z domkem Czarnego Noska. Kicia pomimo wysiłków rodziny nie zaakceptowała domu z taką dużą liczbą mieszkańców (pięcioro dzieci i cztery osoby dorosłe). Ciągle jest zagubiona i nieszczęśliwa. Z całego grona akceptuje tylko swoją opiekunkę. W tej sytuacji uzgodniłam, że będę szukała Czarnemu Noskowi nowego domu, w którym nie ma dzieci. Do tego czasu kicia bedzie mieszkała w Zielonce bo u mnie też się przez te dwa miesiące sytuacja zmieniła.
Potrzebuję na cito spokojnego domu dla Czarnego Noska
Obrazek

To stary post:
:cat3: :cat3: :cat3: Odebraliśmy dziś od Czarnej Agis 3 kociaczki złapane w nocy na Grochowie. Przelecieliśmy z nimi niskim lotem koszącym przez naszą lecznicę w Piasecznie. Maluchy zostały odrobaczone i odpchlone. Dwaj chłopcy mają świerzba. Jesteśmy umówieni na poniedziałek na kontrolę i dalszą walkę z "życiem wewnętrznym".
Dziewczynka jest trochę mniejsza. Pewnie ona jest z tego drugiego miotu. Ma czyste uszka, tylko mordka taka jakaś zapyziała.

Są bardzo przestraszone ale daje sie je głaskać bez rękawic.:D
Zrobiłam im zdjęcia ale strona nie chce mi się otworzyć. Spróbuję później.

:( :( Dopisuję kociaczki z Fundacji "Canis" do wątku Łaciatków bo nie mam czasu na dwa wątki.

Wklejam aktualne zdjęcia kociaczków i Śnieżynki (z lutego 2008). Nadal szukamy domu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

:roll: Ech, jak ten czas leci.
Ostatnio edytowano Nie maja 18, 2008 20:53 przez Modjeska, łącznie edytowano 20 razy

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob maja 26, 2007 13:18

Masz rację - dziewczynka jest z drugiego miotu :D
Kociaki są z bazaru Różyckiego...

Silnego tego świerzba mają?
Prawdę mówiąc, nie miałam siły ich dokładnie obejrzec...

Czekamy na zdjęcia!!
U mnie też upload dziś nie chce działac :x
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob maja 26, 2007 15:55

Nakarmiłam towarzystwo strzykawką. Dostały po 4 cm mleka dla kociąt wymieszanego z wodą, bo chciałam żeby je trochę nawodnić.
Brzuszki mają twarde i w kuwecie pusto. Nie wiem, czy potrafią korzystać z kuwety, ale jutro dam im parafinę jeśli nie pojawi się "prezent".

Jeden chłopczyk miał niezłą hodowlę w uszkach :evil:, drugi chłopczyk mniejszą, dziewczynka jest czysta
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob maja 26, 2007 20:21

aaaa tu Cię mam 8)
tzn tu są te złapane kociaki ;) Ten rejon to nie Grochów ;) Praga jak nic ;)

dawaj fotki :) Ja też mam nocne kociaki :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob maja 26, 2007 21:44

Zmieniłam tytuł ale bazar Różyckiego jakoś mi się nie bardzo kojarzy, więc go nie ma w tytule.
Zdjątka są ale upload nie chce sie otworzyć, może jutro :roll:

Robaczki zjadły właśnie kolację. Zmiksowałam im na kremik kurczaczka gotowanego z jarzynami i płatkami ryżowymi, pycha. Dobrze, że dla nich się nie soli, bo bym im zeżarła, tak ładnie pachniało. :twisted: Ponieważ mleka nie ruszyły od poprzedniego karmienia, przygotowałam strzykawkę, łyżeczkę i spodek. Najbardziej śmiały chłopczyk zawsze patrzy na mnie z uwagą jak zaglądam do klatki, więc załapał się pierwszy. Kociaczek jest bystry i bardzo sprawnie wylizał dwukrotnie zawartość łyżeczki podstawionej pod nosek. :D Pozostałe w tym czasie udawały, że ich wcale nie ma. Drugi chłopczyk miał zdecydowanie problem z zaskoczeniem o co chodzi ale jak mu wcisnęłam trochę jedzonka strzykawką do pysia, to natychmiast załapał i było mniami. Panienka z jedzeniem nie miała problemu, miała natomiast ogromna ochotę nawiać mi z kolan. Pomagało jedynie trzymanie za kark i milczenie, bo mój głos zdecydowanie budzi jej strach. Trzeba będzie nad nią popracować.
Zostawiłam im jedzonko na talerzyku i mam nadzieję, że nie tylko bystrzaczek sobie z nim poradzi.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie maja 27, 2007 15:38

Dziś robaczki są nieco mniej przestraszone, mniej syczą i prychają. ŁAdnie zjadły. W kuwecie też są odpowiednie prezenty. :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie maja 27, 2007 23:39

I tak trzymac!!

Mają już jakieś imiona?
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Pon maja 28, 2007 14:56

To kciuki za kociaczki z bogatym życiem wewnętrznym, żeby aż tak bogate nie było :-D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pon maja 28, 2007 21:37

To ja już za Olę napiszę, że ma już 5 kociątek:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon maja 28, 2007 22:23

:D Wieczorem przyjechały moim Tżem jeszcze dwa kociaczki. Na szczęście zdążył je zobaczyć wet. Mam początki kataru i zalecony unidox. Niestety dziś oczko chłopczyka i dziewczynki z piątku/soboty zaczęło łzawić i wygląda nieładnie. W związku z tym podaję wszystkim unidox a do nieładnych oczek w liczbie 4 wpuszczam kropelki, które zostały mi po poprzednich lokatorach, czyli Naclof i Biodacynę. Jutro jak będę jechać z Floydem na kolejną kroplówkę zabiorę maluszki na przegląd.
dziś nareszcie otworzył mi się upload, więc mogę wkleić zdjęcia z soboty.
Są takie sobie bo tylko jedno jest z lampą ale nie chciałam kociątek dodatkowo stresować.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon maja 28, 2007 22:48

jacy piękni i malutcy jesteśmy :1luvu:
Obrazek

Mysza

Post » Pon maja 28, 2007 23:49

A to jest dzisiejsza sesja zdjęciowa

Na pierwszy ogień poszedł Lider, bo jest najśmielszy, nie chowa się przede mną tylko wygląda ciekawie przez kraty
Obrazek Obrazek Obrazek

Maluszek nie dość, że jest najmniejszy, to je mało i właśnie jemu dziś łzawiło oczko. :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Dziewczynka jest panienką z charakterkiem. zawsze jestem przez nią ofukana i osyczana ale i tak daje się wziąć w ręce bez rękawic. Oczka też ma nie najlepsze. Dziewczynka ma sporą łatkę na grzbiecie w odcieniu raczej whiskasowym niż burym.
Obrazek Obrazek Obrazek

Chłopczyk z dzisiejszego połowu jest jeszcze bardzo przestraszony
Obrazek Obrazek

Kiciuś, którego nazwałam roboczo Buraskiem, ma tylko najbardziej bury łepek z całej piątki, poza tym jest prawie biały, tak jak rodzeństwo i kuzyni. Jest najdzikszy i czasami usiłuje ugryźć.
Obrazek Obrazek Obrazek

:D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto maja 29, 2007 7:37

uwielbiam buro-białe kociaki :)

muszę moje dzikusy sfocić :)
Obrazek

Mysza