SZUKAM STATECZNEJ KOCICY- najchętniej RUDEJ LUB BIAłO RUDEJ

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2007 22:52 SZUKAM STATECZNEJ KOCICY- najchętniej RUDEJ LUB BIAłO RUDEJ

WITAM , szukajac kota do adopcji, znalazłam to forum.
Znalazłam już tu kotka Rudaska, ale DT nie jest jeszcze zdecydowany na mnie.
Więc szukam dalej, zresztą docelowo szukam 2 kotków.
Moja prababka miała koty, moja babka i mama też, ja także od dzieciństwa miałam zawsze koty i psa...
Teraz mam już dwa koty: Freduś (wiek nieznany, około 10- 11 lat, u nas od 6 lat) oraz Kizia (7lat).
Oba koty łagodnego usposobienia, aczkolwiek Fredi pokazuje czasem pazurki, lub potrafi ugryźć, Fredus jest już staruszkiem, w zasadzie to całymi dniami śpi u mojej Mamy pod kołdrą, Mama cierpi na zaburzenia snu, więc często spi w ciągu dnia... a moje koty z nią i tak w zasadzie ich nie widzę, dlatego chcę mieć jeszcze dwa.
Szukam dorosłej, ustatkowanej kici WYCHODZąCEJ ale nie na całe dnie gdzieś po okolicach , tylko do ogródka !!! Moje koty są właśnie takie, nie przekraczają ogrodzenia i pilnują się nawzajem, Fredi fuka na Kiziuchę, bo ona jest odważniejsza i czasem jej się zdarza niebezpiecznie zblizyć do bramy :)
Nie może bać się dzieci i hałasu !!!
Kotki u nas maja kuwety, ale raczej wychodzą na sioo na zewnątrz.
Kotka musi być spokojna, leniwa, nie drapiąca itd...,niestety, bo mam dwójkę małych dzieci, które Fredka i Kizię bardzo kochają, lubia je brać na ręce i głaskać...
Oraz zdrowa, żeby nie zaraziła niczym naszych kotów i już wysterylizowana- bo przy dzieciach cieżko będzie ją "rehabilitować".
Fredi został przygarnięty 7 lat temu z kociego azylu, więc mam doświadczenie jak się z takim kotkiem postępuje.
Marzy mi się RUDA lub BIAłO RUDA, bo czarna jest Kizia, a biały w łaty Fredek, a ja zawsze chciałam rudości... Bardzo też lubię nietypowe duuuże kocice.
bardzo proszę o maila na prv, lub podanie kontaktu
Ostatnio edytowano Wto lip 03, 2012 10:31 przez embro1, łącznie edytowano 2 razy
Pusia i Hetmiś-Hermiś :)

embro1

Od: Wto kwi 17, 2007 22:57

Post » Śro kwi 18, 2007 23:35

Tu jest śliczna dziewczyna:)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58961
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Czw kwi 19, 2007 0:20 sisi

Tak, znalazłam ja już wczesniej, ale jest wyraźnie napisane, że jest kocią jedynaczką i trzeba ja oswajać...
Bardzo dziękuję za pomoc, ale prosiłabym o takie linki do kociczek które spełniają moje kryteria, zwłaszcza co do charakteru, jak opisałam w poście,
( spokojna, leniwa,miła, lubiąca dzieci i inne koty) umaszczenie jest na 2 miejscu, choć miło by mi było znaleźć wymarzoną rudzię.
Pozdrawiam serdecznie

embro1

Post » Pon kwi 23, 2007 22:23

A może skoro myślisz o dwóch kotkach zainteresowałaby Cię taka słodka para bardzo tęskniąca za własnym domem http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=55 ... highlight=
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto kwi 24, 2007 6:33

ja tylko dopowiem, ze bardzo ciezko bedzie o rudą lub biało-rudą kocice
z reguły te barwy sa zarezerwowane dla kocurkow (chromosomy) - jesli chcesz elementy rudego to trikolorki
a i trikolorki to tez nie takie hop, zeby znalezc - trzeba dobrze szukac albo zmienic kryteria co do koloru ;)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto kwi 24, 2007 7:54

ja nadal optuję za Giną i Guciem :wink:

a mamy tez na wydaniu taką parę
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58725&start=0 - cuda dwa kochane

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto kwi 24, 2007 8:46

o tak Gina to cudna koteczka, napewno ja pokochasz ze wzajemnością

migotka33

Od: Pt lut 23, 2007 19:54

Post » Wto kwi 24, 2007 16:37

Tu jest link do wątku 6-letniej kici, która traci domek z powodu alergii pani

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59 ... highlight=

o transport sie nie martw
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto kwi 24, 2007 16:40

Kotka ma jednak 5 lat, jej zdjęcie jest w wątku, ale Pani bardzo kocha kicie i zalezy jej zeby zamieszkała w okoliccach Krakowa, zeby chociaz czasem mogła ją zobaczyć.

inteliq

Od: Nie mar 25, 2007 14:23

Post » Wto kwi 24, 2007 21:45

W Opolu jest rudo-biała koteczka. Obecnie ma leczoną grzybicę ale wkrótce powinna być zdrowa.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58 ... zka+selena
tu jest informacja o niej. Także numer telefonu do opiekującej się nią pani - zawsze chętnie odpowie na szczegółowe pytania. Koteczka zrobiła na mnie miłe i spokojne wrażenie.
Pozdrawiam

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto kwi 24, 2007 21:50

W Lublinie jest ruda kotka 7 m-cy...
NIe wiem czy wycięta. Napisałam maila do opiekuna...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto kwi 24, 2007 23:59

a nie może to być rudy wykastrowany chłopak :?:

mamy takiego na już do wydania :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw kwi 26, 2007 8:39

panienka już znaleziona - od mirki_t
z poszukiwaniem chłopca embro na razie się wstrzymuje zeby kicia się przystosowała :)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto lip 03, 2012 10:35 Re: SZUKAM STATECZNEJ KOCICY- najchętniej RUDEJ LUB BIAłO RU

heh, chciałam tylko przypomniec o Pusi... mieszka cały czas u nas, ma towarzysza Hetmana (od około 3 lat), Kizia i Alfred niestety juz odeszły... ( Fredek ze starości, a Kizia 3 miesiące po nim wpadła pod samochód i zginęła na miejscu, bardzo tęskniła za Fredkiem, była smutna, jakoś nieprzypadkowe mi sie to wszystko zdaje... - miała juz 10 lat )
Pusia tez juz się starzeje... niestety... ale jest z nami cały czas, to już 5 lat :) mam nadzieję, że jest szczęśliwa...

embro1

Post » Sob lip 07, 2012 21:48 Re: SZUKAM STATECZNEJ KOCICY- najchętniej RUDEJ LUB BIAłO RU

embro1 pisze:heh, chciałam tylko przypomniec o Pusi... mieszka cały czas u nas, ma towarzysza Hetmana (od około 3 lat), Kizia i Alfred niestety juz odeszły... ( Fredek ze starości, a Kizia 3 miesiące po nim wpadła pod samochód i zginęła na miejscu,

Aż się coś robi, jak się czyta takie rzeczy :evil: :evil:

embro1 pisze: miała juz 10 lat )
Pusia tez juz się starzeje... niestety... ale jest z nami cały czas, to już 5 lat :) mam nadzieję, że jest szczęśliwa...

miała DOPIERO 10 lat!

Strach pomyśleć co będzie z Pusią.... może też z tęsknoty wpadnie pod samochód? \

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

[następna]