Szalotka w nowym Domku:) oby było dobrze;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 28, 2006 22:09 Szalotka w nowym Domku:) oby było dobrze;)

Oto moje ostatnie znalezisko ze stosu betonowych płyt na opuszczonej działce, którą mam za płotem osiedla:
Obrazek
Obrazek

Trudno mi było w to uwierzyć :wink: , ale wet potwierdził: baba :lol:
Chrupcia ma około dwóch miesięcy i jak sami widzicie, jest bossska :love: . Sama je (chrupki też 8) ) i bezbłędnie korzysta z kuwetki. Na razie została odrobaczona, pierwsze szczepienie w bliskich planach... i myślę, że po nim będzie mogła się przeprowadzać :lol:
Chciałabym bardzo znaleźć dla niej Domek forumowy, odpowiedzialny i pewny :wink: , ... no albo chociaż taki monitorowany :wink: przez kogoś z forum - a bo to wiadomo, jaki 'użytek' może ktoś niepewny zrobić z pięknej RUDEJ KOTKI :twisted: :twisted: :twisted: ?

A oto mama Chrupci, Szalotka:
Obrazek
Obrazek

Też przeprzepiękna: filigranowa, cała ciapiasta :lol: , z takimi śmiesznymi 'pędzelkami' nad oczkami - sami spójrzcie :) Piękna, a do tego ufna, łagodna, mrucząca i opiekuńcza :lol:. Na moje oko jest młodziutka, ale u weta jeszcze nie była - o jej wieku poinformuję dokładnie, kiedy się dowiem.
Przyniosłam ją na górę dopiero dziś, ponieważ cały czas miałam wątła nadzieję na złapanie jej drugiego dziecka: szylkretki :( Niestety, trzy dni temu małe zniknęło. Szal chodziła po działce i po murze jak zbity pies, węszyła, patrzyła... Ale od przedwczorajszego wieczora nie szuka. Może widziała i wie :( ... Sroki (których tu mnóstwo :twisted:), głodny groźny pies albo inna kuna... :cry: :cry: :cry: Od tego czasu siedziała pod klatką schodową (wg relacji sąsiadki - od rana do nocy) i na mój widok rozmiaukiwała się: 'na górę, do jedynego mojego dziecka, które żyje :( , zabierz mnie stąd'. No to zabrałam :wink:
Niestety, Szaloci rośnie nowy brzuch, więc sterylka w trybie pilnym, za kilka dni, kiedy trochę się odstresuje :wink: Będzie też odrobaczona i zaszczepiona. Mogę ją oddać po upływie jakichś dwóch tygodni po zabiegu, żeby mieć pewność, że wszystko jest OK.

Dla obu panienek szukam kochających, ciepłych, czułych i przede wszystkim odpowiedzialnych Domów, najlepiej oczywiście forumowych :lol: .
Kontakt ze mną na priva (bywam na miau codziennie, chyba że mi Juliszek czasami kabelki poszatkuje :twisted: ), wtedy podam numer komórki :wink: , ewentualnie mailowy: kamelek8@wp.pl .

Chciałabym jeszcze na wszelki wypadek dodać, że nie miałam możliwości wysterylizować Szalotki w porę. Podobnie jak wcześniej Plamcia (której małe już rozdałam, a nią samą haniebnie się dokociłam :) ), pokazała mi się 'zapoznawczo' ze dwa czy trzy razy (skąd nagle pojawiły się dwie tak miłe, młode ale dorosłe kotki :roll:?) , a potem na dłuugo zniknęła i wróciła już z pustym, wyciągniętym brzuchem :(
Sama mam o to do siebie pretensję, tym bardziej, że nie wiem, ile jeszcze podobnie sprytnych sióstr/mam/córek mogą mieć Plama i Szalotka - jedną, totalnie dziką dla odmiany, na pewno - ale czy nie więcej :strach:?
Ostatnio edytowano Nie gru 31, 2006 17:39 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 8 razy
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto lis 28, 2006 22:16

Absolutne CUDA 8O :1luvu: :love: i nic dodać nic ująć :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lis 28, 2006 22:42

Nie no 8O :D
Faktycznie Cuda :love:
I to zarówno mała jak i duża.
A malusia złota i złotooka :D
Żeby tylko zdrowiutka była :ok: :ok: :ok:
Wielbłądziu- wiem, że robiłaś co w ludzkiej mocy, żeby odnaleźć pozostałe....
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto lis 28, 2006 22:54

Przepiękne!
Niestety limit na koty w moim domku już wyczerpany, o czym kilkakrotnie w ciągu dnia przypomina mi Fredek :evil:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Wto lis 28, 2006 23:26 rudziutka :)

witam serdecznie.
A ja właśnie takiej kociczki szukam jako siostrzyczki dla mojej sadzy :)
sadza jest mlodziutka bo ma 4 miesiace i bardzo chetnie pokaze mlodszej kolezance jak trzeba gonic przez zycie :)
Prosze o kontakt jestem tu bardzo czesto
Przedstawiam sadze www.sadza.dl.pl :)

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Wto lis 28, 2006 23:34

Czy sadza przez przypadek nie pochodzi z Jachranki?

otka

Od: Wto lis 22, 2005 20:10

Post » Śro lis 29, 2006 1:36

Jeju, i te różowe łapeczki... boska jest, cudna. Trzeba rzeczywiście uważać...
A mamusia podoba mi się niezmiernie.

neris

Od: Czw lis 16, 2006 10:58

Post » Śro lis 29, 2006 8:44

Niezwykle piekna, po prostu cudo. Gdybym mogla to zaraz bym brała bo to moje marzenie. Ona powinna mieć najlepszy sprawdzony forumowy domek. Bo szkoda by jej było. A mamuska tez śliczna, cudne ma oczy. Sądzę że na takie cudo to będzie wielu chetnych, a domet trzeba dobre sprawdzic.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro lis 29, 2006 8:47

otka pisze:Czy sadza przez przypadek nie pochodzi z Jachranki?

Nie :) Sadza jest rodowitą Błonianką :)

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Śro lis 29, 2006 10:05

Zakochałam się w Chrupci :1luvu: , Wielbłądzio wysłałam Ci priva :)
Obrazek Obrazek
Toffi i Karmel

kena

Od: Pon cze 05, 2006 11:06

Post » Śro lis 29, 2006 10:40

Chrupcia wygląda na Dziewczynkę z Charakterem... :1luvu:

Kciuki i pazury za domek!!!
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lis 29, 2006 10:55

wyslalam informacje na emila
ale ponowie na pw

obie sa milusne :oops:

gos

Od: Czw lis 16, 2006 20:12

Post » Śro lis 29, 2006 11:10

Aaaaaaaaa!
Jak to jest? "Odpowiedzialne osoby z forum powinny brać dla siebie tylko bure bidy bez łapek lub oczek, których już nikt nie chce"?

Aaaaaaaaaaaa! Ratunkuuuuuuuuuuuuuu!

(wpadłam beznadziejnie i po uszy)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro lis 29, 2006 11:23

Uschi nie tylko ty :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lis 29, 2006 11:33

Kocham już to Rude :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: , ale przecież nie mogę :placz: . Co robić??? :roll:
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

[następna]