Zoli[*]Czesio[*] Łatka[*] Mort, psy Toffi[*] Lakusia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 27, 2006 16:57 Zoli[*]Czesio[*] Łatka[*] Mort, psy Toffi[*] Lakusia

Witajcie!
Zlokalizowałam młodą kicię i jej koteczki, jeszcze dość małe - na posesji niedaleko mnie - ul. Bartycka 143. Posesja ta to rudera, na której nikt nie mieszka, niedokończona połowa bliźniaka , wszędzie pełno rupieci, koty mają swobodne wejście do środka, ale idzie zima.... Ja mogłabym wziąć jednego kotka, ale nie 4 czy 5 i ich mamę :( (nie jestem pewna ile ich dokładnie jest, ostatnio widziałam 4)

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domu, choćby na razie tymczasowego dla całej rodziny.
Chodzi o szybkie zabranie ich stamtąd, zanim zaczną się mrozy!!!

Na razie nie mam pieniędzy, żeby wszystkie maluchy odrobaczyć i zaszczepić, chociaż grudzień zapowiada się dość dobrze i mogłabym się dorzucić do ich utrzymania. Jest jeszcze kwestia wyciągnięcia ich z tamtej posesji, ja jeszcze zrobię rozeznanie u sąsiadów, popatrzę, czy nie ma dziur w siatce itp. Maluchy mogłabym przynieść w tekturowym pudełku, nie wiem czy złapałabym mamę-kicię... Jednak jest to dość daleko ode mnie, po drugiej stronie kopca Czerniakowskiego, nie mam samochodu, a na rękach całe towarzystwo przenieść byłoby ciężko. Jeśli do weekendu nie znajdę nikogo, kto je weźmie, umówię się z jedna panią i spróbujemy je złapać...
W ogóle nie wiem czy te kotki nadają się już do adopcji, czy nie są za młodziutkie, choć w sumie są samodzielne i przychodzą na "kici kici". Nie wiem jak mój piesek zareagowałby na koty w domu, czy byłyby przy nim bezpieczne. Nie wiem, czy w ogóle mogę mieć kociaczka w domu przy moim "wielkim szczeniaczku". Mój pies ma ok 4 miesiące i ma jeszcze pstro w głowie a waży już grubo ponad 25 kilo. Dla bezpieczeństwa kotków wolałabym umieścić je w domu bez takiego szaleńca, lepiej dmuchać na zimne.

Jeszcze raz proszę o pomoc dla tych zwierzaków

Ewa

evangeline@tlen.pl
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2023 19:03 przez ewick, łącznie edytowano 18 razy

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Pon lis 27, 2006 17:16

Potrzebne mi są na razie:
1. kuwetka, może być używana,
2. kosz, na legowisko lub cokolwiek innego, łatwego do czyszczenia
3. ew. miseczka/miseczki
Muszę się przygotować na kociaki :catmilk:

ewick

Post » Pon lis 27, 2006 17:46

powodzenia :lol: :ok: :ok: :ok:
lubię ludzi konkretnych :wink: a nie takich, co tylko gadają/piszą, a nic nie robią :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lis 27, 2006 17:50

ewick ja zamiast kuwety mialam dużą brytfanke :oops: wiesz dwa w jednym na święta umyje i ciasto zrobie :wink: a co do miseczek ,spodeczki i inne male talerzyki,budke pożyczyłam i niestety nie oddali mi tz. kosz wiklinowy,ale może jakieś pudełko :?: to dobre rozwiązanie i powodzenia :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lis 27, 2006 17:52

coś się wymyśli, żeby tylko dały się złapać...

ewick

Post » Pon lis 27, 2006 18:01

Powodzenia, ewick :ok: :ok: :ok:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon lis 27, 2006 18:54

A może ktoś z warszawskich kociarzy mógłby mi pomóc przed weekendem złapać kociaki i przewieźć samochodem do mnie do domu??
Ja pracuję w domu, więc mogę o każdej porze (najlepiej dnia) stawić się do łapanki, ale potrzebuję pomocy...
Myślę, że od razu też trzeba by to towarzystwo przynajmniej odrobaczyć i odpchlić, weterynarz jest tuż obok mnie.
Myślę, że na łapankę i weta trzeba by przeznaczyć co najmniej dwie godziny przed południem, jest ktoś chętny do pomocy w najbliższych dniach???

acha, nie mam kociego domku do transportu, więc jeśli by ktoś miał i domek i samochód do dyspozycji :oops: - prooszę!!!! zgłaszajcie się do mnie :)

ewick

Post » Pon lis 27, 2006 19:04

gdyby ktoś pożyczył klatke łapke to rewelacyjny wynalazek :lol: a kociaki do ciebie podchodziły?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lis 27, 2006 19:16

Trudno Ci będzie znaleźć kogoś przed weekendem i jeszcze do południa. Wszyscy pracują...

Klatką łapką złapała byś kotkę, kociaki mogą być za małe by uruchomić zapadkę,ale jak się przywiążę sznurek i ręcznie zamknie, to jest ok. No chyba, że same w ręce lezą Jeśłi same jedzą, chodzą sprawnie,biegają, to można je zabierać. Pewnie za wcześnie dla nich, no ale zima jest, jak mrozy nadejdą to może być na wszystko za późno.
Kocicę trzeba wysterylizować i jeśli jestdzikuską to wypuścić. Koniecznie dokońca roku ta sterylizacja, bo na razie do końca roku są pieniądze na sterylki bezdomniaków.
No a kociaki dodomów tymczasowych.Szukaj, musi się udać.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lis 27, 2006 19:24

no może nie do południa, powiedzmy do 15, potem muszę dzieciaki odbierać z przedszkola

ewick

Post » Pon lis 27, 2006 21:09

jako, że potrzebować będę kasy na odrobaczanie, odpchlanie i jedzonko (na początek) a mam już dużo-jedzącego psa (znajdę) i 3 koszatniczki (z czego jedna znajda) oraz 2 dzieci i męża, który co prawda jest głównym sponsorem rodziny, ale aż tak dużo nie zarabia ;) i jeszcze mnie gotów z domu wyrzucić - zachęcam do licytowania moich szydełkowych wyrobów, których sprzedaż pomoże mi sfinansować w/w najpilniejsze potrzeby kociaków.

Są to:
PONCHO FIOLETOWE: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=52925 - od 1 zł
PONCHO BIAŁE: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=52924 - od 1 zł
SZALICZEK różowy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=52923 - od 1 zł

ewick

Post » Wto lis 28, 2006 9:01

dziś będą foteczki, zaraz biegnę z jedzonkiem i aparatem do pięknotek :)
Hop do góry :)

ewick

Post » Wto lis 28, 2006 9:28

Ja już czekam :lol: i nawet mam chętną na jednego kociaka ,ale warunek niestety jest aby kicia była zdrowa :cry: więc albo jednego z mojej trójki albo ....od kogoś innego.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lis 28, 2006 11:29

ewick, dobrze, że jesteś z nami, dobrze, że masz pomysł na to jak pomóc kociakom, ale jest jeszcze parę spraw, które musisz przemysleć.
Masz psa-znajdę, młodego ale dużego - nie wiadomo jak zareaguje na kociaki w domu. Z kolei kocica, nawet najspokojniejsza może psu wydrapać ślepia (nawet jesli nie będzie miał złych zamiarów). Powinnaś mieć możliwość bezpiecznego odseparowania kociej rodziny od pieska. Jeśli nie masz poddasza, stryszku lub temu podobnego pomieszczenia to dobrym wyjściem mogłaby być duża klatka wystawowa. Małe byłyby bezpieczne a jednoczesnie nauczyłyby sie korzystać z kuwety i w ogóle przyzwyczaiły do obecności ludzi itp.
Jak małe są kociaki i czy kotka jest bardzo dzika?
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto lis 28, 2006 12:05

UWAGA!!!
Nie wiem jakiej płci są kocięta, imiona nadałam dla orientacji

Obrazek
ZORRO
Obrazek
ŁATKA

Obrazek
PEREŁKA
Obrazek
STRZAŁKA jeśli się uda, zatrzymam ją / jego dla siebie

a to kocia mama, słabo rokuje na złapanie, nie podeszła do jedzenia i wyraźnie się bała
Obrazek

tragiczne miejsce do mieszkania, prawda?

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 28, 2006 15:56 przez ewick, łącznie edytowano 1 raz

ewick

[następna]