dom szuka długowłosej dymnej kotki - WYCHODZĄCY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 19, 2006 17:00 dom szuka długowłosej dymnej kotki - WYCHODZĄCY

Zadzwoniła do mnie Pani po Fredzię. Usłyszałam: dom wychodzący ("jeśli kot będzie chciał"), na kotach się zna, bo zawsze miał jakieś, mała miejscowość, spokojna okolica, duży ogród, droga nieruchliwa, idiotów strzelających z wiatrówek do kotów brak.
Ale :? - Pani zdziwiła się bardzo, ze kota wychodzacego trzeba sterylizować 8O . Chociaż kiedy powiedziałam, że to warunek adopcji, nie sprzeciwiała się.

Jak widać - średnio. Fredzi nie oddamy tam na pewno. Ale może są koty, dla których szukacie choćby takich warunków... Obiecałam Pani, że oddzwonię w niedzielę w sprawie Fredzi (kłamca ze mnie :oops: ) - mogłabym jej przedstawić inne propozycje :twisted: .

Z racji naszych maluchów mamy trochę mało czasu na serfy nawet po forum, wpisujcie się proszę.

A, mieścina ma kierunkowy telefonu 25 - to pod Warszawą?

WAŻNE - to musi byc kotka.

Może jakas już wysterylizowana? Żeby mieć pewność, ze to zrobią...

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw paź 19, 2006 18:40 Re: dom szuka długowłosej dymnej kotki - WYCHODZĄCY

Uschi pisze:A, mieścina ma kierunkowy telefonu 25 - to pod Warszawą?

Siedlce chyba ;)
http://www.numery.pl/

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Pt paź 20, 2006 9:27

podnoszę

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt paź 20, 2006 13:42

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=44187
A może Kreska?
Zaproponować nie zaszkodzi :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob paź 21, 2006 1:03

Uschi, wysłałam pw.
Niestety adopcja Kreski wchodzi w grę tylko z Przecinkiem. :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto cze 12, 2007 20:07

Ja mieszkam w Siedlcach i nie powiedziałabym, że to mała miejscowość, cicha i bez ruchliwych dróg. Oczywiście nie wiem w jakiej części miasta mieszka ta Pani. I ogólnie ludzie mają małe pojęcie o szkodliwości whiskasów i konieczności sterylizacji. Np. moi sąsiedzi mają kota, naipierw wychodzili z nim na spacery na smyczy a ostatnio kilka razy widziałam jak kot latał sam po całym osiedlu(całe grodzone budynkami jedna brama nie ogrodzona, 2 bloki) ale kot spokojnie może przejść przez bramy prosto na ruchliwą ulicę. I ja kilka dni temu pytam sąsiadki czy jej ten kot nie ucieknie a ona że nie. Następnego dnia widzialam kota samego jak polował na ptaki. A wczoraj widziałam jak w pogoni za patkiem wyleciał poza teren osiedla prosto na ruchliwą ulice. Pójść za nim nie mogląm bo stałam na balkonie. Od wczoraj go nie widziałam i obawiam się, że kota już nie odzyskają. Może i to dobrze. Ale szkoda kota. To sie rozpisałam...:D Może powiedzcie na jakiej ulicy mieszka ta pani to wtedy powiem Wam mniej więcej jaka to okolica(jak będe wiedziała oczywiście) Pozdrawiam.
"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to co oswoiłeś" Antoine de Saint Exupéry "Mały Książę"

ania_pelka

Od: Pon sty 15, 2007 18:31

Post » Śro cze 13, 2007 8:46

Koty z Polanicy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61392&highlight=

Włochatka - ok.1,5 roczna mała kotka brunatnoszara, długowłosa(podobna do norweskiego leśnego), od dzikiej kotki Miśki, siostra Kulki, Zdjęta z dachu teatru zdrojowego iprzyniesiona do domu w wieku 4 tygodni,bardzo zagłodzona ze słabym odruchem ssącym,chora na katar koci.Odkarmiona butelką wyrosła na miłą i spokojną kotkę, ale bardzo ciekawską.Do dziś je małymi porcjami iczęsto.Wymaga przez to uwagi przy karmieniu.Uwielbia mokra karmę i ma tendencje do silnego linienia. Niekastrowana, przyzwyczajona do innych kotów, korzysta z kuwety.

Bombelka - ok.1 roczna mała kotka brunatnoczarna, długowłosa(podobna do norweskiego leśnego), od dzikiej kotki Miśki, przyniesiona do domu jako 8 miesięczna zimą,chora na katar koci.Ciężko go przeszła. Obecnie zdrowa, ale od czasu następuje łzawienie oczu lub kichanie .Niekiedy przechodzi samo a niekiedy trzeba podać antybiotyk.Jest trochę nieufna,ale lubi się bawić, nie lubi hałasu,korzysta z kuwety ,je wszystko, przyzwyczajony do innych kotów.Niekastrowana.

Oczywiście najpierw kastracja. Jeśli nie znajdą jakiegokolwiek domu, i tak zostaną wypuszczone na ulicę :( I to już bardzo niedługo...

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro cze 13, 2007 8:49

Rustie,to stary wątek,spójrz na date postów powyżej :wink:

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Śro cze 13, 2007 9:06

Ha! Zacznę się wysypiać, to i będę doczytywać do końca :lol:

Wpisu nie zmienię, może ktoś te kocinki zauważy :oops:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro cze 13, 2007 12:24 Re: dom szuka długowłosej dymnej kotki - WYCHODZĄCY

varia pisze:
Uschi pisze:A, mieścina ma kierunkowy telefonu 25 - to pod Warszawą?

Siedlce chyba ;)
http://www.numery.pl/

Lub Mińsk Mazowiecki, ja mieszkam w Mińsku i mam taki kierunkowy. To dawne woj. siedleckie, ta sama strefa numeracyjna.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro cze 13, 2007 12:26

hi hi, skąd Ania wygrzebała taki stary wątek. Też nie zauważyłam:)

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro cze 13, 2007 12:30

No nie wiem,jest nowa,może w wyszukiwarce szukała kogoś z bliska ?

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Śro cze 13, 2007 21:23

Sorki, nie zauważylam, że to taki stary wątek :oops:
"Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to co oswoiłeś" Antoine de Saint Exupéry "Mały Książę"

ania_pelka

Od: Pon sty 15, 2007 18:31