Czekanie na siku....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 25, 2006 10:50 Czekanie na siku....

potrzebuje pomocy...
od lutego tego roku walcze z "nie sikaniem" mego kota...gdy zaczal kropelkowac wetka poddala go kuracji antybiotykowej (Betamox,Vecort, Catosal ,Tolfine) Dzid raz sikal raz nie ....ciagle sie wylizywal i przerazliwie "plakal" ...gdy miesieczna kuracja niewiele pomogla zrobiono usg i okazala sie ze Dzid ma piasek w pecherzu moczowym...nie ma co ukrywac ale bylam zalamana...od momentu kastaracji Dzid jadl tylko to co wet mu kazal tj karme RC i Purine dla kastartow, nie ma problemow z nadwaga, pije duzo wody, ciagle cos psoci...pomimo tego zachorowal... po antybiotykach podawalm mu Furagin i Uro-pet i codziennie sprawdzalam czy sie wysikal...4 miesiace mialam spokoj...i znowu sie zaczelo ..tylko ze tym razem Dzid wogle przestal sikac...i znowu zastrzyki..ktore nic nie pomogly...w koncu narkoza i cewnik...jedyne co uslyszalam to to ze problemy bede sie powtarzac i ze nie mozna kota cewnikowac bez konca... mial ktos moze podobne problemy ze swym pupilem? jestem bezradna..:(((

Wiórka

Od: Wto lip 25, 2006 10:45

Post » Wto lip 25, 2006 10:58

czy kot jest na specjalnej diecie? nie mam na mysli karmy "dla kastratów" bo jak sama widzisz ta nazwa to tylko chwyt marketingowy. chodzi mi o typową karmę leczniczą. kot z takimi problemami musi byćna specjalnej diecie, nie wolno mu dać absolutnie nic poza karmą wet. miał robione badania moczu ostatnio? jaki jest wynik?

fruuu

Od: Wto wrz 13, 2005 11:32

Post » Wto lip 25, 2006 11:21

Fruu ma racje, bez badan moczu (regularnych) w takiej sytuacji daleko się nie ujedzie.
Rozumiem, ze przed zaleceniem podawania uro-petu było badanie siura, które wykazało odczyn zasadowy i struwity?

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34