Kot na drzewie - pamiętacie Popiołka? str. 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 17, 2006 11:29 Kot na drzewie - pamiętacie Popiołka? str. 3

Po prostu człowieka czasami ogarnia czarna rozpacz.
Na Woli w Warszawie na drzewie na wysokości ok. 8 m nad ziemią siedzial kot. Od 5 dni. Początkowo nikt nie zwracał na niego uwagi, potem juz niedało się nie wiedzieć - nocami kot rozpaczliwie płakał. Ludzie wezwali straż miejską (Warszawa ma tzw. Eko Patrole, wyszkolone i wyposazone do ratowania zwierząt w mieście) - przyjechali i odjechali. Wezwano straz pożarną - przyjechal wóz z drabiną, strażacy smiali się, że ludzie za dużo oglądają filmów amerykańskich. Wezwano policję - spisała personalia ludzi wzywających grożąc wyciągnięciem konsekwencji za nieuzasadnione wezwanie...
Dziś rano kotu juz opadła głowa, nie wydawał żadnych dźwięków. Poruszono niebo i zimię, tylko dzięki znajomościom gdzie trzeba udało się zmobilizowac do działania tych, którzy maja obowiązek działać. Akcję zabezpieczyła karetka ratunkowa "Psiego Losu", w asyście straży miejskiej lekarka weterynarii z Psiego Losu podjechała na wysięgniku (użyczonym po negocjacjach przez Straż Pożarną) na górę i zdjęła kota. Karetka zabrała go do lecznicy. Żył.
Co by było gdyby nie człowiek, który dużo może? Ile umierałby z głodu i pragnienia kot na drzewie w centrum europejskiej stolicy?
Ostatnio edytowano Śro lip 18, 2007 8:10 przez Amica, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon lip 17, 2006 11:31

A Straż dla Zwierząt - to by była przecież dla niej świetna akcja - nie włączyła sie?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 17, 2006 11:38

Ja dziś próbowałam zaangażować Straż dla Zwierząt - karmicielka zadzwoniła do mnie, że kociaki wlazły pod maskę samochodu i nie mogą wyjść, płaczą. W Straży dla Zwierząt powiedziano mi, że oni nie mogą nic zrobić i już.

Zgłosiłam interwencję w Straży Miejskiej, jeszcze nie wiem czy coś zdziałali (jestem daleko, w pracy).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lip 17, 2006 11:45

Czyli ze Stażą dl Zwierząt miało byś świetnie, a wyszło jak zwykle ....
Pewnie nasza wina, bo wykrakaliśmy ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 17, 2006 12:00

Kot żyje, jest młodym, wykastrowanym kocurkiem, mruczącym i przytulastym - pomózcie znaleźć jego opiekunów. Ewentualnie będzie potrzebny pilnie nowy dom. Aha, miejsce całej akcji to ul. Działdowska 12 w Warszawie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kot w chwili obecnej jest w lecznicy, bieżące informacje na jego temat na www.psilos.pl w dziale interwencje.
Obrazek

Amica

Post » Pon lip 17, 2006 12:05

Powtarzam do znudzenia w takich sytuacjach, że odechciewa się żyć na takim swiecie.
Tracę wtedy wiarę (nie w człowieka, bo tę już dawno straciłam) ale we wszysko. W caly sens tego świata. Jak podli i egoistyczni są
ludzie.

Dlaczego ta straż miejska odjechała?
Czy poproszono tych policjantów o ich personalia?
Czy zawsze tak juz będzie, że tylko afera mediallna może kogoś ruszyc ze stołka.

A może zróbmy coś z tym. Ponękajmy tych, którzy odmówili pomocy. Piszmy gdzieś o tym.
Amico, czy można ustalić kto to był? Np w Staży dla zwierząt, jakieś nazwiska. Jestem gotowa napisac o tym do jakiejś gazety, z podaniem personaliów. Tylko bez konkretów,, to można się tylko wygłupić.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lip 17, 2006 12:10

No nie, to trzeba by w prasie opisać. Skandal!

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Pon lip 17, 2006 12:14

Praksedo, fili - nie zostawimy tego tak na pewno. Ale za wcześnie, żeby podawać szczegóły. Najważniejsze, że kot zyje :D
Obrazek

Amica

Post » Pon lip 17, 2006 12:18

biedactwo
ludzie są podli, z czego tu się śmiać? miałby w końcu umrzeć i spaść z tego drzewa? :placz:
Może za pieniądze ktoś wszedłby żeby go zdjąć :evil:

Najważniejsze, że jest już w lecznicy.

Możliwe, iż wyszedł komuś z domu i wszedł na drzewo - trzeba byłoby pewnie ogłoszenia rozwiesić w okolicy ze zdjęciem
i szukać domku
niedobrze aby kotek trafił do schroniska, mam nadzieję, że to mu nie grozi

Ktoś zajmie się ogłoszeniami???

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Wto lip 18, 2006 8:22

Wczoraj poznym wieczorem odebralam kiciusia z lecznicy ktora jest naprawde przepelniona bezdomnymi zwierzakami.
Kocio dostal w sumie dwie kroplowki + witaminki. Grzecznie pojechal do mojej znajomej gdzie bedzie czekal na nowy domek (watpie zeby znalezli sie jego byli wlasciciele :? )

Jest duzy i ma przepiekne dymkowe umaszczenie. To gadułka, mruczasek i przytulasek :P . Jest jeszcze słabiutki i ma zapadniete boczki więc cykanie zdjęć chciałam mu jeszcze wczoraj podarować.

Tak bardzo się ciesze że po wielkich trudach, tysiącach telefonów .....udało się!!!!!
Ania & Kama, Pusia, Misia, Skits, Rafa, Mimi, Misio

Ania

Od: Śro sty 29, 2003 9:56

Post » Wto lip 18, 2006 8:41

Pomijajac juz gluchym milczeniem pomoc ze strony strazy miejskiej i wogole....

Lekarze nie zawsze biora to pod uwage, rzadko maja koty po takich glodowkach...
Ten kocurek na pewno ma troche uszkodzona watrobe i nerki.
W wiekszosci sa to uszkodzenia odwracalne o ile sie o nich wie i bierze je pod uwage. Kocurek powinien dostawac cos oslonowego na watrobe i duzo pic. Za jakies 2 tygodnie trzeba by mu zrobic badania krwi zeby sprawdzic czy nerki podjely prawidlowa prace. Trzymamy kciuki :ok:

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto lip 18, 2006 9:01

Blue dziś jeszcze skonsultuje wszystko z moim lekarzem, dzięki!

Ania

Post » Śro lip 19, 2006 8:35

Jest dziś o całej akcji wzmianka w Rzeczpospolitej. Szkoda że bez najważniejszych szczegółów chociaż dobrze że wogóle ktoś coś napisał :roll:

http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/wa ... _a_19.html

Ania

Post » Śro lip 19, 2006 10:12

Dziś była pierwsza kupa :P Jak mówi moja znajoma - palce lizać 8) Wygląda na to wszytko będzie ok!

Ania

Post » Śro lip 19, 2006 10:15

Ania pisze:Dziś była pierwsza kupa :P Jak mówi moja znajoma - palce lizać 8) Wygląda na to wszytko będzie ok!
a fuj 8) ale dobra kupa nie jest zla :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[następna]