Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alina1971 pisze:Skończył mi się rc miałam tylko whiskasa suchego. Kot odwrócił się i siknął prosto w chrupki.
Alina1971 pisze:Nasypałam mu suchego do miseczki. Skończył mi się rc miałam tylko whiskasa suchego. Kot odwrócił się i siknął prosto w chrupki.
kocham-dachowce pisze:Hmmmm,to bardzo dziwne ale ja mam kocura i mi nigdy nic nie obsikał,chociaz jest nie wykastrowanyale zastanawiam się nad tym czynem,żeby mój kotek nie chodził na kotki.
podswiadomosc pisze:ja wiem ,ze to trudne,, WYPUSC GO Z LAZIENKI ,I nie podchodzcie, nie glaskajcie jak nie chce, mowcie do niego lagodnie .. powinno byc dobrze,
Alina1971 pisze:Od wczoraj Ciapek skacze do stóp TZ ale po to żeby ugryźć (w łazience). Wyciągnięta ręka jest gryziona i drapana. Nie wiem w czym rzecz mnie to jeszcze nie spotkało. Nie wiem czy kot jest zmęczony zamknięciem czy ma jakieś złe wspomnienia. Wczoraj wzięłam go do swojego pokoju, wypsikałam takie gąbki na ziemi kocią miętką i kot się tarzał wniebowzięty.
Ale później robił pozycje misia czyli stawał na tylnych łapach przednie szeroko w górze i atakował psa.
Troche się go boje przez to. Może to hormony jeszcze się regulują, TZ się troche wystraszył bo kot nie jest szczepiony przez nas a wcześniej to niewiadomo. Nie wiem kiedy go szczepić, kastrowany był w sobote.
annskr pisze:Gdziś znalazłam przepis na płyn usuwający kocie zapachy:
1. Zagotować 2 szklanki wody
2. Dodać szklankę sody oczyszczonej (takiej ze sklepu spożywczego)
3. Ostudzić
4. Dodać 2 szklanki octu (winnego, jabłkowego)
5. Wlać do butelki ze spryskiwaczem. Przed użyciem dobrze wymieszać
6. Spryskać plamy moczu, najlepiej kiedy są świeże
7. Osuszyć papierowym ręcznikiem, spryskać ponownie, osuszyć, spryskać...itd.
Powtarzać, aż do osiągnięcia zadowalającego rezultatu....
Jeśli chodzi o tkaniny to może warto zrobić jakąś próbę, sprawdzić czy nie
odbarwia (nie powinno, ale są różne materiały). No i to by było na tyle...
Nie sprawdzałam skuteczności, proponuję zreopbić próbnkę z małych ilości składników, wodę ostrożnie wlewac do sodki, pieni się
Użytkownicy przeglądający ten dział: bilol, Murraynah i 52 gości