Pręgusek- Zyzio zostaje

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2005 22:04 Pręgusek- Zyzio zostaje

05.02
Teraz jest:
Kocur juz calkowicie wyzdrowial. Jest miziasty, brykajacy, bez sladu choroby. zero atakow, skora czysta i zdrowa.

Wczesniej bylo:
Piszę w sprawie pewego pręgowanego kota, który wygląda tak jak moja Masza
Ma podobno okolo trzech lat, jest wykastrowany,
Kocurek jest zaleczony, ale mial jakis wypadek..., może wypadl za okna? Po wypadku lekko sie zatacza podobno.
Znajduje się obecnie u pani, ktora ma juz 3 swoje wlasne koty.
Kot szuka domku, moze byc z ogrodkiem.
Napiszę więcej, jak się czegoś dowiem.
Ostatnio edytowano Czw kwi 06, 2006 21:52 przez magicmada, łącznie edytowano 13 razy
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw gru 15, 2005 22:14

jesli on sie zatacza i ma jakis zaleczony uraz to ja bym go nie dawala na wychodzacego...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Śro gru 21, 2005 23:05

wiem juz wiecej o kotku i nie jest to radosna historia przedswiateczna...

Kotek, ladny okolo poltoraroczny pregusek zyl sobie na terenie zakladu, dokarmiany przez karmicielke. Mial zbudowana budke, byl dokarmiany, wykastrowany, ale zlapal jakas infekcje, byl wukurowany
Karmicielka, pani, ktora teraz sie nim opiekuje znalazla mu, dobry, jak sie wydawalo dom
Po tygodniu kotek zostal zwrocony z komentarzem, ze jest chory, okropny i nie nadaje sie do adopcji
Pani opiekujaca sie kotkiem, dowiedziala sie takze, ze syn tych ludzi z domku tygodniowego spuscil kotu lomot. niewaski...
Kotek zostal zabrany przez pania z powrotem, okazuje sie, ze ma padaczke, w ciagu tego tygodnia jak jest u pani mial trzy lekkie ataki. Padaczka moze byc wynikiem lomotu niewaskiego, czyli pobicia...
Kotek jest pod stala opieka lekarska, dostaje teraz sterydy na kregoslup, (O ile sie nie myle, i z kregoslupem jest juz lepiej), jest zagubiony i boi sie mezczyzn ( co moze byc rownie, efektem, tego, ze zostal pobity), pani u ktorej jest eteraz nie moze go zatrzymac, bo ma trzy koty wlasne, ktore go nie akceptuja, szuka dla niego spokojnego domu, gdzie bylby jedynym kotkiem ( tak by bylo najlepiej), byc moze u jakichs starszych panstwa,
kot potrzebuje spokoju i cierpliwowsci, a wtedy byc mopze bedzie czul sie calkiem dobrze, wg weterynarzy byc moze ta padaczke da sie jakos "wyciszyc" lekami,
w lodzi pregusek mialby zapewniona opieke weterytnaryjna "po kosztach", a osoba, ktora by sie nim zajela moglaby takze liczyc na pomoc finansowa.
Chcialabym, zeby znalazl sie ktos, kto ma cierpliwosc, czas i ochote pomoc biednemu zwierzakowi. Wg slow tej pani, z ktora rozmawialam przez telefon, jest pogodnym, wesolym kotkiem, z wola zycia.
Obrazek

magicmada

Post » Czw gru 22, 2005 8:31

podnoszę Pręguska
Zapomniałam napisać,że ma tymczasowe imię Zyzio.
Obrazek

magicmada

Post » Czw gru 22, 2005 12:54

Mam nadzieję, że kocio znajdzie dom! A temu synalkowi co go pobił nie życze źle, ale niech go szlag trafi! wrrr
Gość

Post » Czw gru 22, 2005 13:02

biedak :(

A jakieś zdjęcie uda Ci się zdobyć?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw gru 22, 2005 13:28

Te chorobe mial wczesniej czy to wynik pobicia?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw gru 22, 2005 17:29

Musze znalezc kogos z aparatem, zeby mu zrobic zdjecia,
padaczka jest najprawdopodobniej efektem urazu, czyli pobicia,
ale z tego co wiem, nie sa to silne i czeste ataki, i byc moze udaloby sie je zminimalizowac w spokojnym, niestresujacym domku.
Obrazek

magicmada

Post » Czw gru 22, 2005 17:36

Co za sku....!!!! :twisted:
Nieczęsto tak mam, ale tym razem nie życzę temu czemuś dobrze :twisted: :twisted: :twisted:

A kotu życzę najlepszego domu, jaki tylko można znaleźć!
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pon gru 26, 2005 20:01

może ktoś ..... ???
I aby swój s...yn trafił na swego równego sobie :(
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Pon gru 26, 2005 20:19

A ja nie życze temu synusiowi tak bardzo źle, życze mu tylko tego samego :twisted: (sprawiedliwe) co zafundował temu biednemu kociakowi. :(

Magda będę miała aparat w środę, jak mozemy sie umówić na zdjęcia biedaczka?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon gru 26, 2005 20:50

Magicmada:
Gdzie jest kotek, jesli w Warszawie to ja moge umowic sie z Toba na zrobienie zdjeć i moze namowie znajoma (pani ma okolo 50 lat) ktorej umarla kotka ( nowotwor) i moze przekona sie aby zabrac do siebie kocine.
Grażka

Bombelek

Od: Śro cze 16, 2004 13:31

Post » Pon gru 26, 2005 20:59

Kotek jest w Łodzi, zdjecia jak sie uda bedą w tygodniu, a do Warszawy z łodzi niedaleko :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon gru 26, 2005 22:10

to ja czekam cierpliwie na zdjecia i trzymam kciuki.
Grażka

Bombelek

Od: Śro cze 16, 2004 13:31

Post » Pon gru 26, 2005 22:31

Jutro z samego rana zadzwonie do tej pani od kota, i jak pisala Iwcia, ktorej bardzo dziekuje, w czwartek bysmy poszly mu zrobic sesje;-)
Gość

[następna]