Maleństwa z basenu !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2005 19:35 Maleństwa z basenu !!

Sześć bezdomnych maleństw urodziło się na jednym z wrocławskich basenów. Są to dzieci Kotki której wątek był już zamieszczony na forum:
http://forum.miau.pl/pikna-trikolorka-n ... highlight=

Kotką (teraz także Maleństwami) opiekuje się pewien Pan, który pracuje na basenie, dokarmia ją, zbudował jej prowizoryczną budę i bardzo się o nią troszczy. Kotka miała być wysterylizowana już w te wakacje. Pan był zdecydowany, poszedł do weterynarza ale lekarka powiedziała mu że steryzlizacja bezdomnej kotki będzie dla niej tylko krzywdą, że to nie ma sensu i Pan zrezygnował. W ten sposób na świat przyszło sześć prześlicznych Maluchów.

Kotki urodziły się 28 września i dziś kończą 4 tygodnie :D Sa bardzo przywiązane do Mamy ale chcę jak najszybciej znaleźć im domki bo robi się coraz zimniej i takie Maleństwa nie przeżyją zimy w styropianowej budzie. Poza tym Pan który się Nimi opiekuje pracuje tam tylko do grudnia a wtedy zostaną zupełnie same...

Na razie nie wiem jeszcze jakiej Koteczki są płci, wiem tylko że są coraz bardziej ciekawskie, żywe i baaaaaaaaardzo puchate :D Po prostu KOCHANE :D

I bardzo potrzebują domu !!!

Ich mama z resztą też.
Kilka zdjęć Kociusiów:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie paź 23, 2005 19:50 przez Marzeń, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Tosiula :)

Marzeń

Od: Nie cze 12, 2005 15:10

Post » Śro paź 19, 2005 19:39

Piekne są :D
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro paź 19, 2005 19:52

Piękne, błękitne takie.
I biedne niesamowicie :(
Oby długo na czekały na domki!!!
Mamusia musi koniecznie iść pod nóż - jak najszybciej.

No cóż i jeszcze jedno:

Bambi pozdrawia siostrzyczki i braciszków no i mamusię też!

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Śro paź 19, 2005 20:51 Re: Maleństwa szukają domków przed zimą!! BŁĘKITNE I TRIKOLO

Marzeń pisze: Kotka miała być wysterylizowana już w te wakacje. Pan był zdecydowany, poszedł do weterynarza ale lekarka powiedziała mu że steryzlizacja bezdomnej kotki będzie dla niej tylko krzywdą, że to nie ma sensu i Pan zrezygnował. W ten sposób na świat przyszło sześć prześlicznych Maluchów.

Bardzo inteligentna wetka :evil:

A maleństwa śliczne po prostu - i mama tez piękna :love:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Śro paź 19, 2005 21:00

Chciałam jeszcze dodać że Kociusie wyglądają na zdrowe, tzn. nie mają zaropiałych oczek itp. Poza tym są bardzo wesołe i strasznie dopisuje im apetyt (piją mleko Mamy a do tego wyjadają już mokrą karmę z miski Mamy :) )

I powtórzę się bo to naprawdę zadziwiające : są niezwykle puchate !!! :)
Obrazek

Marzeń

Post » Śro paź 19, 2005 21:08 Re: Maleństwa szukają domków przed zimą!! BŁĘKITNE I TRIKOLO

Marzeń pisze:Kotka miała być wysterylizowana już w te wakacje. Pan był zdecydowany, poszedł do weterynarza ale lekarka powiedziała mu że steryzlizacja bezdomnej kotki będzie dla niej tylko krzywdą, że to nie ma sensu i Pan zrezygnował. [/img]

8O 8O
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro paź 19, 2005 21:50 Re: Maleństwa szukają domków przed zimą!! BŁĘKITNE I TRIKOLO

berni pisze:
Marzeń pisze:Kotka miała być wysterylizowana już w te wakacje. Pan był zdecydowany, poszedł do weterynarza ale lekarka powiedziała mu że steryzlizacja bezdomnej kotki będzie dla niej tylko krzywdą, że to nie ma sensu i Pan zrezygnował. [/img]

8O 8O

:evil: :evil: :evil:

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro paź 19, 2005 23:40

hop do góry !
Też urodziłam się 28 września 8)

aga23

Od: Wto sie 02, 2005 23:41

Post » Śro paź 19, 2005 23:42 Re: Maleństwa szukają domków przed zimą!! BŁĘKITNE I TRIKOLO

Marzeń pisze:Kotki urodziły się 28 września i dziś kończą 4 tygodnie :D

Kociaki są przecudnej urody :D , ale chyba nieco młodsze :roll: - z moich wyliczeń wynika, że skończyły dopiero 3 tygodnie, skoro urodziły się 28 września :wink:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw paź 20, 2005 10:11

Bambisiowi w górę :D :ok:

Olinka

Post » Czw paź 20, 2005 11:10

Kurcze co to za weterynarz tak mądrze doradził? :evil: gdzie ten pan był z kotką?
Czy te kotki są non stop na dworze? czy przy basenie mają jakieś pomieszczenie gdzie mogą się schować przed deszczem i wiatrem?
Kociaki są cudne, najgorsze, że idą chłodne dni a przede wszystkim noce a maluchów nie można jeszcze oddzielić od mamy więc na tenczas raczej trzeba byłoby poszukać schronienia dla mamy z dziećmi na przynajmniej dwa, trzy tygodnie...
Ech...
Który to basen? Zaraz umieszczę je na kocim życiu.
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Czw paź 20, 2005 11:19

miki - sądzę, że Marzena jest teraz na uczelni.
Z tego co wiem, kociaki nie są w pomieszczeniu, a tylko w jakiejś steropianowej budce, czy czymś w tym rodzaju.
Oto adres do Marzeny, myślę, że nie będzie miała mi za złe, że go podałam: marzena.k@vp.pl
Ja ze swej strony również deklaruję pomoc!

Olinka

Post » Czw paź 20, 2005 12:54

Maluszki szukajcie domków.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw paź 20, 2005 13:04

a moze ta genialna wetka ma propozycje dla tych maluszkow ? :?

trzymam mocno za domki dla pieknotek :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Czw paź 20, 2005 14:42

Przepraszam że nie odpisywałam ale byłam na uczelni.

Kotki na noc są na szczęście zamykane w pewnym pomieszczeniu (mają kuwetkę i jedzonko w środku oczywiście ) ale nie mogę powiedzieć nic więcej bo Pan który o nie dba miałby nieprzyjemności :)

Narazie niestety nie wiem ile jest kocurków a ile kotek, oprócz tej jednej trikolorki oczywiście.

A teraz najważniejsze: JEDEN KOTEK MA JUŻ DOMEK!!! Moja koleżanka ze studiów przygarnie kotkę prawdopodobnie już w ten weekend. Najprawdopodobniej będzie to ta trikolorka ale dopiero jak obejrzy je na żywo to zdecyduje.

Mam też właśnie problem z rozpoznaniem płci (może ktoś podpowie) bo u tak małych kotków i dla tak niewprawnej osoby jest to ciężkie do rozróżnienia.

Teraz muszę wyjść, wrócę około 20 więc dopiero wtedy będę na forum.
Obrazek

Marzeń

[następna]