3 kociaki do oddania i wybrania :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2005 13:35 3 kociaki do oddania i wybrania :)

witam

niebawem, może już dziś urodza się kocięta.
wszystkie oddam za darmo w dobre ręce, kochających zwierzaki ludzi.
jeśli ktoś będzie zainteresowany z okolic Warszawy, prosze o kontakt
606-87-27-15

jak tylko sie urodzą dam znać.
Gość

Post » Pon lip 18, 2005 13:39

Mam nadzieje, że te kociaki to z jakiejś dzikiej kotki, albo bezdomnej przygarnietej przez Ciebie, a nie z domowej, rozmnożonej specjalnie.
Sorry ale tyle kociaków szuka domu, że już mi ręce opadają :(
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto lip 19, 2005 13:25

te kociaki to z kotki która przygarnęłam w październiku, za późno sie zorientowałam, że wyszła mi z domu w porze marcowej i zaszła, a że ja nie lubie zabijać zwierząt wiec jej nie sterylizowałam w ciaży i nie mam zamiaru topić tych kociaków jak to na wsiach robią ;(.
jeśli nie znajdą domu to będą musiały zostać u mnie, tylko, że tym razem mam juz nauczke, żeby od razu robić sterylizację.

Ciężko mi będzie z 4ema kotami w domu, ale może jakoś wyżyjemy z jednej pensji...

w każdym razie czekam i ufam, że znajdzie się ktoś kto będzie kciał zaadoptować kotka :).

z niecierpliwością czekam kiedy się urodzą, bo to już lada dzień :)

pozdrawiam
Karolina
Gość

Post » Wto lip 19, 2005 14:38

skąd wiesz, że będą trzy jak ich jeszcze nie ma? 8O
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lip 19, 2005 15:36

BO MAM brata weterynarza i wmacał przy badaniu 3 kotki :)
p.s. ich matka wygląda tak jak Twja Dakotka szukająca domu, ma takie samo ubarwienie i jak była malutka to też tak wdzięcznie wyglądała :D
Gość

Post » Wto lip 19, 2005 15:41

Cóż, przykre to ale Twój brak spostrzegawczości uczynił Cię kolejną bezmyślną rozmnażaczką. Niewiarygodne, że masz brata weta. Co to za wet, który nie doradził siostrze sterylki kotki i teraz spokojnie wyczuwa trzy kociaki sprowadzone na świat pełny kocich nieszczęść :cry: :cry: :cry:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lip 19, 2005 15:48

chiara jesteś beznadziejna....
1. on nie wiedział że mam kotke i jest bratem ciotecznym...
2. nie jestem bezmyślna tylko nie przyszło mi do głowy że możę się puścić w wieku 4 m-cy :). Koty przewanie w 6 m-cu życia mają ruje...
3. jeśli byś tak podchodziła do ludzi a nie do kotów to prawdopodobnie została byś sterylna do końca życia :). Może lepiej pomyśleć żeby od razu siebie wykastrować jeśli potomstwojakiegokolwiek gatunku jest takim nieszczęściem
4. wcale nie musi być świat koci tak nieszczęśliwy jak utrzymujesz. Tak jak ludzie czasem koty się błąkają i są bezdomni, nad ludzmi nikt się nie ulituje i nad zwierzętami też nie musi...
Gość

Post » Wto lip 19, 2005 15:52

nie wiem co mają sie te wywody do faktu, jaki stwierdziła Chiara?
Twoja kotka nie ma jeszcze pół roku i już jest w ciąży?? Nie wpłynie to źle na jej zdrowie?
A co powiedział jeszcze twój brat?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lip 19, 2005 16:08

Gościu, to forum służy szukaniu domów dla potrzebujących kotów i dyskusji na ten temat, a nie do stosowania osobistych wycieczek. Proszę więc o powstrzymanie emocji i nie obrażanie innych.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Wto lip 19, 2005 16:14

Daga pisze:Gościu, to forum służy szukaniu domów dla potrzebujących kotów i dyskusji na ten temat, a nie do stosowania osobistych wycieczek. Proszę więc o powstrzymanie emocji i nie obrażanie innych.

"Uwaga - nie zamieszczamy na tym forum (ani na innych forach miau.pl) ofert kupna czy sprzedaży kotów. Nie promujemy też pseudohodowli ani bezmyślnego rozmnażania kotów. "

Dago, czy zgodnie z powyższym ten wątek nie powinien być usunięty ?

Chiara

Post » Wto lip 19, 2005 16:18

Chiara, to nie jest kolejny miot tej kotki, ale pierwszy. Przypominam, że stawiamy na naszym forum na edukację i mam nadzieję, że będzie to miot ostatni.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto lip 19, 2005 16:41

Chiara pisze:
Daga pisze:Gościu, to forum służy szukaniu domów dla potrzebujących kotów i dyskusji na ten temat, a nie do stosowania osobistych wycieczek. Proszę więc o powstrzymanie emocji i nie obrażanie innych.

"Uwaga - nie zamieszczamy na tym forum (ani na innych forach miau.pl) ofert kupna czy sprzedaży kotów. Nie promujemy też pseudohodowli ani bezmyślnego rozmnażania kotów. "

Chiaro, tak jak pisze Limek.
Osoba zgłosiła się do nas, a my mamy wybór: możemy ją odgonić albo starać się jej cokolwiek wytlumaczyć.
Osobiście stawiam na to drugie i nie jest to przecież promowanie bezmyślnego rozmnażania.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Wto lip 19, 2005 18:53

Daga pisze:
Chiara pisze:

Chiaro, tak jak pisze Limek.
Osoba zgłosiła się do nas, a my mamy wybór: możemy ją odgonić albo starać się jej cokolwiek wytlumaczyć.
Osobiście stawiam na to drugie i nie jest to przecież promowanie bezmyślnego rozmnażania.

Pytałam, bo nie wiedziałam jak to interpretujecie. Wątki poszukiwaczy kotów bez rodowodu w celu rozmnożenia swoich są natychmiast ukrywane, więc myślałam, że może te także powinny być. To nie była żadna sugestia. Być może macie rację stawiając na edukację osób takich jak gość.

Chiara

Post » Czw lip 21, 2005 6:57

Anonymous pisze:4. wcale nie musi być świat koci tak nieszczęśliwy jak utrzymujesz. Tak jak ludzie czasem koty się błąkają i są bezdomni, nad ludzmi nikt się nie ulituje i nad zwierzętami też nie musi...

Co zrobisz z kociakami, jeśli nikt ich nie bedzie chcial zabrac?

Mam nadzieję, że teraz juz kotke wysterylizujesz, w koncu dość czytelnie pokazala, że jest dorosla, prawda?
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw lip 21, 2005 7:26

kotka przygarnieta w pazdzierniku zachodzi w ciaze w marcu w wieku 4 miesiecy i rodzi kocieta pod koniec lipca :lol:

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

[następna]