Cześć,
Chciałem wnieść parę słów konstruktywnej krytyki. Jako, że jestem nowy inaczej patrzę na to forum niż wy.
Moim zdaniem forum jest nieczytelne... takie mam pierwsze wrażenie wchodząc tu, a potem szukając różnych rzeczy również.
TO JEST OGROMNE FORUM, bo jest tu cała rzesza ludzi i ciężko jest się połapać co gdzie jest, a czasami to nawet ciężko znaleźć własny temat, łatwo o chaos.
Proponuję podział wewnętrzny w kociarni oraz ścisłe zasady ogłoszeń adopcyjnych. (ułatwiło by to życie wszystkim)
K-O-C-I-A-R-N-I-A:
1)KOTY DO ADOPCJI:
-województwo1
-woj2
....
-woj16
2)POMOC DLA KOTÓW:
-województwo1
-woj2
....
-woj16
Wątek zakładamy w województwie w którym znajduje się kot.
TEMAT: MIEJSCOWOŚĆ // IMIĘ // do DT czy do DS
treść postu:
-Historia kota
-Informacje dodatkowe
-2 lub 3 zdjęcia
Kot zaadoptowany = temat zamknięty (chyba, że jakieś szczególne okoliczności)
Tym sposobem, ktoś kto szuka kota łatwo go znajdzie, a aktualne ogłoszenia będą zawsze na wierzchu.
np. Zagłodzone kocięta - SZCZECIN
treść postu;
Co się dzieje: np. kot z wypadku i piszemy o jego tragedii
Co trzeba: tu piszemy, co jest potrzebne, np. kasa na leczenie, itp.
Jak pomóc: tutaj np. adres, albo nr konta bankowego itp.
I tak samo jak wyżej, kot uratowany, temat zamknięty... bo jest tak, że jakiś kociak potrzebuje pomocy a jego temat jest zakopany pod setką innych w tym tych już nieaktualnych.
Napisałem nieładnie, bo ktoś może odebrać to tak "przychodzi nowy na forum i robi bajzel/mądrzy się/dużo gada, a nic nie robi".
Dlatego muszę się wytłumaczyć, chcę dobrze i moim zdaniem gdy na forum jest ład i porządek, łatwiej wszystko znaleźć, może zwiększy się ilość adopcji i wygoda użytkowników.
Napiszcie co o tym myślicie, czy podoba się wam pomysł, czy warto coś zmienić itp.
Dobra dyskusja nie jest zła.
pozdrawiam