A może...wrzucić wami ogłoszenie do rozwieszenia na serwer?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2005 0:20 A może...wrzucić wami ogłoszenie do rozwieszenia na serwer?

Mamy pomysł ale nie wiemy, czy przypadkiem nie odkrywamy Ameryki w konserwie :D

Poszukiwacze domów dla kotów często są w potrzebie przy rozwieszaniu ogłoszeń. A żeby można było w tym pomóc dobrze by było umieścić ogłoszenie z fotką na serwerze...
Tymczasem nie każdy ma program do obróbki zdjęć, nie każdy też umie umieścić ogłoszenie nadające się do druku na serwerze.
(Ponieważ jestesmy posiadaczami cyfrówki moglibyśmy równiez pstryknąc fajną fotkę do ogłoszenia, jesli tylko posiadacz kota nie jest zyt od nas oddalony, bo nie mamy samochodu :?)

A dla nas jest to 10 min pracy...
Dlatego zgłaszamy się na ochotników.
Jest mnóstwo darmowych serwerów, na których możemy takie ogłoszenia poumieszczać tak, by każdy kto jest chętny do rozwieszenia mógł je szybko znaleźć i bez problemów wydrukować :)
Co wy na to?
Ostatnio edytowano Pon maja 09, 2005 8:59 przez Rodzice Bohemy, łącznie edytowano 1 raz
Nieszczęściem kociarza jest to, że w jego sercu może sie pomieścić tak wiele kotów, a w jego mieszkaniu tak mało...

Obrazek Obrazek

Rodzice Bohemy

Od: Wto kwi 19, 2005 18:32

Post » Pon maja 09, 2005 8:58

Nikt się póki co nie odezwał, jak mu sie pomysł podoba, ale na wszelki wypadek dodaje adres mailowy, na który mozna do nas przesyłać fotki i informacje o kocie :)

kotogloszenie@wp.pl
Nieszczęściem kociarza jest to, że w jego sercu może sie pomieścić tak wiele kotów, a w jego mieszkaniu tak mało...

Obrazek Obrazek

Rodzice Bohemy

Post » Pon maja 09, 2005 9:02

ja tam uwazamze pomysl jest super.
narazie nie mam zadnego kotka do oddania wiec sie nie zglosze do was po pomoc...
ale pomysl ogolnie chyba dobry...

pozdrawiam Ewa
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon maja 09, 2005 9:03

Serwerem do wrzucenia moglby byc na przyklad upload.miau :wink:
Pliki ogloszen moglyby byc w formacie .PDF :)
Acrobata kazdy ma, wiec wydruk nie stanowilby problemu.

Wiem, ze cos takiego funkcjonuje - mozna np. pobrac ogloszenia ze zdjeciami niektorych kotow z CK.
Na biezaco produkcja ogloszen zajmuja sie Bonkreta i Myszka.xww.
Co pewnie nie znaczy, ze nie moglibyscie dolaczyc do zespolu :D
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon maja 09, 2005 9:08

Pomysł jest OK, a miuaowy upload też byłby do wykorzystania (gdy akurat nie awariuje :wink: ). Ewentualnie - możecie zapewne też założyć na prv.miau.pl prowadzoną samodzielnie stronę z takimi ogłoszeniami (gdyby - to pisać należałoby w tej sprawie do lrafala).

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon maja 09, 2005 9:21

Super, z chęcią przyłączymy się do innych i pomożemy.
My też myśleliśmy o jpg...
Nie ma co robić bałaganu, fajniej by było, gdybyśmy wszyscy działali razem, mieli jedną stronę i dzielili się obowiązkami.
Czy jest gdzieś odnośnik czy link na forum miau prowadzący do tego miesjca do robienia ogłoszeń?
Przyznam jako osoba od niedawna tu będąca, że jeszcze go nie zauważyłam... :(
To może byc konstruktywna uwaga... ? Może by tak jawniej i głośniej? <bardzo nieśmiało...>
:roll:

Obrazek Obrazek

Rodzice Bohemy

Post » Pon maja 09, 2005 9:22

Jest, nazywa sie Primo.
Dziala jak drukarka - tyle, ze drukuje do pliku w formacie pdf :D

Dowiem sie, skad pobrac i wrzuce link :)
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pon maja 09, 2005 9:27

Beliowen pisze:Jest, nazywa sie Primo.
Dziala jak drukarka - tyle, ze drukuje do pliku w formacie pdf :D

Dowiem sie, skad pobrac i wrzuce link :)

mozna tez zainstalowac 'wirtualna' drukarke MS Publisher Color Printer - ona zamiast drukowac, tworzy plik postscriptowy. Ten plik przy pomocy darmowego ghostview/ghostscripta mozna przerobic na pdf'a

albo mozna te dokumenty robic w open office (tez darmowy program) ktory potrafi zapisywac do pdf'a

jb

Od: Czw lis 04, 2004 15:00

Post » Pon maja 09, 2005 9:29

(link)

Niestety, 10,2 MB...
Ale program fajny, ulatwia wiele spraw :D

A propos, przeciez format JPG otwiera kazda przegladarka www, wiec w sumie to zaden problem :wink:
Ostatnio edytowano Pon maja 09, 2005 9:38 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pon maja 09, 2005 9:40

No wlasnie.
Jarku, mam dylemat moralny w kwestii propagowania programow - wlasnie usunelam link ze swojego postu, moze usun z cytatu w Twoim poscie.
Na chwile byl, a poniewaz nie przyda sie, wiec niech nie kusi oczu...

Jakos tak mnie ruszylo, poniewczasie, ze na PW moglam Ci go przeslac...
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pon maja 09, 2005 10:17

Beliowen pisze:(link)

Niestety, 10,2 MB...
Ale program fajny, ulatwia wiele spraw :D

A propos, przeciez format JPG otwiera kazda przegladarka www, wiec w sumie to zaden problem :wink:

programik fajny jest i polskie literki wstawia prawidlowo
licencja dluuuuga jest, ale na pierwszy rzut oka program jest darmowy

jb

Od: Czw lis 04, 2004 15:00

Post » Wto maja 10, 2005 0:37

ascalithion pisze:Prawdę mówiąc, nie widzę sensu jakiegoś spędzania ogłoszen w jedno miejsce. Ogłoszenia idą za kotami. Powinne być obecne w ich wątkach, np. standardowo w pierwszym poście.

Ja też nie widzę sensu. Chodziło mi raczej o umieszczenie widocznego odnosnika, czy adresu kierującego do osób, które moga pomóc przy tworzeniu i umieszczaniu ogłoszenia na serwerze.

A co do miejsca do robienia (ściągania) ogłoszeń, to wszystko jest jawne i dostępne na stronach np. wirtualnych adopcji, ale także na www.azyl.org w ramach akcji "przyklej kota". Ta uwaga dotyczy oczywiście kotów Cichego Kąta.

Może warto też taki odnośnik zrobić tu. Na forum. Nie tylko w kącikach adopcyjnych?

A co do formatu - skoro jpg robi się łatwo, bez problemu umieszcza na serwerze i drukuje, to myślę, że można na tym poprzestać... ? :roll:

Obrazek Obrazek

Rodzice Bohemy